Czy ktoś z Was wysiał je również lub ma w planach ?
Ja, ja!! Też wczoraj, nasiona moczyłam przez dobę.besia pisze:Wczoraj wysiałam karczochy .![]()
Czy ktoś z Was wysiał je również lub ma w planach ?
Widziałem przebiśniegi, chyba można zaliczyć to jako schyłek zimy, a może i przedwiośnieDalmore pisze:A tak w ogóle widział kto już wiosnę? Bo siejba już pełną parą
Dołączam się do pytania. Ja też w tym roku mam zamiar "coś" posiać, a zupełnie się na tym nie znam. Ogród jeszcze nie założony, a całej działki mam ok 100 metrów, więc bardzo mało. Co mi możecie poradzić na początek małego ogródka warzywnego?vanilia pisze:To będzie mój pierwszy sezon na działce.![]()
Podpowiedzcie proszę co oprócz pomidorów i papryki (bo te mam w planie) warto siać z własnej rozsady a co można wprost na grządki.
To moja pierwsza próba wysiewu w domu będzie i nie mogę na pierwszy rzut wziąć za dużo na barki, tym bardziej że miejsca w domu mało.
Pokuszę się może na małą ilość sałaty żeby parę sztuk wcześniej posadzić, no i też dla próby i zdobycia doświadczenia.
Czy jeśli kupię sobie na balkon Taką mini szklarnię w formie regału z folią, to mogę tam uprawiać np. sałątę, rzodkiewkę i ew. coś jeszcze? tak do podręcznego użytku. Nie posiadam niestety szklarni na mojej działce.![]()
Chciałam jeszcze zapytać czy np. truskawki jak się zasadzi już gotowe sadzonki to można w pierwszym sezonie od razu liczyć na plony?
Pozdrawiam