Moje roślinki w domu - inaq1
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zakwita mój ostatni hipek. Pąki ma ciemnoczerwone i już nie mogę się doczekać kiedy otworzy swoje kielichy i pokaże środeczek. Ciekawe jakie mnie czeka "jajko niespodzianka"
,bo nic o tym hipku nie wiem .Kupiłam go okazyjnie na targowisku(nie miał nawet nazwy).Nie wierzyłam ,że zakwitnie a tu proszę są aż dwa pędy. Kolorek w realu jest taki jak na zdjęciu.

Calla też niedługo zakwitnie i też nie wiem jaki będzie kolor,bo zapomniałam zapisać.
Niesamowicie się cieszę,że pojawią się nowe kwiatki. Ciągle do nich zaglądam i hm....gadam do nich

Calla też niedługo zakwitnie i też nie wiem jaki będzie kolor,bo zapomniałam zapisać.
Niesamowicie się cieszę,że pojawią się nowe kwiatki. Ciągle do nich zaglądam i hm....gadam do nich

-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelino ,od pewnego czasu jestem znowu na Forum. Trochę pogmatwało mi sie życie prywatne.Na początku ubiegłego roku mąż przeszedł bardzo rozległy zawał .Teraz jest już w miarę stabilny i mam więcej czasu dla siebie.Mam bardzo duże zaległości w oglądaniu,ale obiecuję że moje kwiatki też pokażę.
Bardzo mi miło,że mnie pamiętacie .Czasem zaglądałam na Forum,ale to było zawsze w pośpiechu i nie miałam czasu na komentarze.
Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam wszystkich moich starych i nowych forumowych znajomych.
Bardzo mi miło,że mnie pamiętacie .Czasem zaglądałam na Forum,ale to było zawsze w pośpiechu i nie miałam czasu na komentarze.
Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam wszystkich moich starych i nowych forumowych znajomych.
Tak jak obiecałam ,pokażę co nowego pojawiło się w moim domu. Zacznę może od roślin ,które dostałam w prezencie.Przyznam się ,że ja takich roślin nigdy bym nikomu nie oddała.
Oto pierwsza-fikus benjamina variegara

obok stoi fikus sprężysty wyhodowany od malutkiej sadzonki

drugi prezent ,to szeflera. Razem z doniczką ma prawie 2 m.

w koło niej stoją na podłodze roślinki,które czekają na nowy kwietnik
grudnik-kwitł na różowo.

bluszczyk o kolorowych listkach

Oto pierwsza-fikus benjamina variegara

obok stoi fikus sprężysty wyhodowany od malutkiej sadzonki

drugi prezent ,to szeflera. Razem z doniczką ma prawie 2 m.

w koło niej stoją na podłodze roślinki,które czekają na nowy kwietnik
grudnik-kwitł na różowo.

bluszczyk o kolorowych listkach

- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Też byłam w szoku ,jak się okazało o jakie rośliny chodzi.Miałam odebrać od znajomego trzy rośliny,bo już ich nie chce.Jak zobaczyłam te giganty,to możecie sobie wyobrazić moją minę. Trochę się bałam,czy przeżyją ,bo dla takich dużych roślin zmiana miejsca potrafi być zabójcza.Fikusy zrzuciły dużo liści,szeflera lepiej sobie radziła.Teraz na fikusach pojawiają się nowe liście,więc chyba będzie dobrze.