Mój ogród na górce

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród na górce

Post »

Witajcie

Widzę ,że moja nowa odmiana Luna wszystkim przypadła do gusty. Jak uda mi się rozmnożyć ten rarytasik skłonna jestem się podzielić :D Muszę dodać,że Luna dostrzegła problem suszy w ogrodzie i usprawniła podlewanie Teraz już mogę deszczować ogród , bo Luna pogryzła wąż ogrodowy :?

Marzenko
Ja również nie wyobrażam sobie podwórka i ogrodu bez czworonoga. Chociaż nie raz złość mnie ogarnia ;:145 ale gdy widzę te wielkie ślepia to serce mi miękknie :D

Lidka

susze i u nas były ale teraz się ochłodiło i pada. Luna nadal rozkopuje trawnik ;:145 ale już się poddałam. Lepiej trawnik i niż kwiatowa rabata.

Ewa

Jak już mówiłam godząc się na zwierzaki godzimy się na straty. Ja również lubię krzewuszki. Teraz czekam aż zakwitną liliowce i dalie

Bea

Trawnika mi żal, ale tak jak piszesz. Psu gorąco , więc dołek sobie zrobił i się chłodzi. szkoda,że nie skorzystał z bali , którą ma napełnioną wodą. Zawsze Luna się tapla w wodzie jak dziecko. Niezły mamy wtedy ubaw
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O jo jo jo joj :lol: ale u Ciebie ciekawe rzeczy :wink: po pierwsze wnusio śliczności ;:138 po drugie kwiatki cudne ;:138 No ale jak zobaczyłam Lunę z jaką niewinną mordką siedzi w dołku na nowym trawniku to pękałam ze śmiechu, chociaż wiem ,że tu nie ma się z czego śmiać . Ale jesteś dzielna i zniosłaś to i wyrozumiała dla zwierzaka ;:63 :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p

Post »

Witajcie
Na dworze pada i pada i dobrze niech pada i pada. Trawniczek mi odżyje, kwiatki odetchną od upałów. Szkoda,że jest tak zimno. Ledwo 14 st. Nawet wiatr mi się podoba bo przegania po niebie chmury. Uwielbiam oglądać chmury. Te milutkie baranki pasące się na niebieskich łączkach i te dzisiejsze. Cimne, poszarpane, groźne. Nadmuchane do granic możliwości , ciężkie od wody z dala przypominają groźne górskie szczyty.
Czekając na kwitnące lilie, liliowce i dalie. Pokażę moje ukochane iglaki. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez ich towarzystwa.
Bardzo sie cieszę bo już w szklarni wzeszły nowe sosenki czarna, żółta i rumeryjska i jodełka jednobarwna. Czekam aż wzejdzie sosna limba
Już szukam dla nich miejsca , chociaż będe je wysadzała za dwa, trzy lata.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Ale iglakowo ;:oj
Jeszcze tam widzę takie kolumnowe liściaste..
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Żanka :wit Pięknie tulipany , forsycja , azalia, bzy Ci kwitły :D
Wnuczek uroczy.Krzewuszki cudnie kwitły. Luna urocza ale nie zazdroszczę dziur wykopanych na trawniku :roll:
Iglaki piękne
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iglaki masz prześliczne, są wspaniałym tłem dla innych . Dobrze ,ze masz na nie miejsce, a jak jeszcze wyhodujesz z nasionka to już naprawdę wielka sprawa ;:138
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Dajesz czadu tymi iglakami !! Ile mają lat ?
Mi wyjątkowo w oczy rzucił się Cyprysik Groszkowy Plumosa Aurea :tan piękny okaz ;:303
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p

Post »

witajcie
dzisiaj przebiegłam się po ogrodzie po tygodniowej nieobecności i ..... zielsko się panoszy . Dzisiaj front prac przeniosłam do szklarni i zadbałam o pomidorki. One już wkrótce się odwdzięczą. Mniam mniam , takie domowe pomidorki. Cała rodzinka już tupie z niecierpliwości :D

Karolinka

Jakoś tak mam wyrozumiałość do zwierzaczków ale gdy widzę jak mi jakaś gapa zadeptuje młode kwiatki to bym udusiła i pod kwiatkiem zakopała, niech lepiej na gapie rośnie :D
Dzisiaj pieliłam moje maluszki bo bardzo zarosły. Trochę się martwię bo zapomniałam zaprawić nasiona i boję sie zgorzeli siewek. Póki co siewki dzielnie rosną ;:138

Mati Tulap
Iglaki to moja pasja, mój ogród z założenia miał być iglakowy . Potem doszły kwiaty. Najpierw jednoroczne potem zafascynowały mnie gladiole i dalie. Obecnie coś musiało się zmienić , chyba zbyt zakwaszona gleba bo gladiole już nie chcą rosnąć. Ten kolumnowy liściasty to chyba masz na myśli krzewuszkę :D

Pauli
Dziękuję za miłe słowa, zapraszam Cie częściej . Luna pewnie znowu coś wymyśli wartego uwiecznienia :evil:

Mati 1999
dziękuję za uznanie :D
Świerki mają 18 lat a najstarsze iglaki ok 15. Są one w zasadzie w różnym wieku gdyż ciągle coś nowego ukorzeniam lub hoduję z nasionek. Iglaki to moja pasja. Teraz zamarzył mi się sośniak i zbieram do niego okazy. Już mam sosnę czarną wejmutkę, himalajską i jeszcze dwie które obiecuję sobie sklasyfikować ale zawsze coś innego mi wypada. Teraz wysiałam nasiona sosny żółtej, czarnej, rumelijskiej i limby oraz jodłe srebrną . wszystko pięknie wzeszło oprucz limby. Jej nasiona należy potraktować kwasem siarkowym a takowego nie posiadam. Wysiałam więc takie jakie były i czekam. w końcu w naturze nikt ich nie moczy w kwasie a jednak wschodzą.

Pozdrowienia i miłego wieczoru
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Nie,mam na myśli takiego buka fioletowego kolumnowego ;:173
Albo tulipanowca.
Albo miłorząb,to jest iglaste drzewo,chociaż jego igły wyglądają jak liście :D
I ładny jest.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ojej, jaką jesteś zanwczynią ,że nawet zaprawiasz nasionka, widzę ,że dużo wiesz na ten temat--ja iglaki mało znam, najwyżej zachwycam się nowymi , pięknymi formami, kolorami, szyszkami czy młodymi odrostami czerwonymi -super to wygląda :)
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Zanka, a ja czekam na obiecane zdjęcia :)
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p

Post »

Witajcie
Mati Tulap
Napisz proszę o jakie zdjęci Ci chodzi. Fioletowego buka mam zamiar dopiero kupić , może w przyszłym roku bo planów zakupowych na przyszły rok mam co niemiara. Tylko miejsca w ogrodzie coraz mniej :D

Karolinka
jak już wspomniałam mój ogród miał być iglakowy, dopiero potem wprowadziłam kwiaty. Lubię drzewa. Z czasem znalazly sie też te liściaste. U Ciebie jest wiele pieknych okazów, na które zwróciłam uwagę i na pewno znajdą się w moim ogrodzie. Bardzo Ciekawie komponujesz swoje nasadzenia. Podoba mi się :D

Ewa

Oto obiecane zdjęcia

Najpierw spacer nocą

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 16 lip 2015, o 08:56 --

witajcie

A teraz trochę słoneczka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ot takie wiejskie klimaty ale moje ulubione :tan
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Przepięknyspacer nocą kwiatuszki pięknie wyglądają :D
Przepiękne kwietne rabaty
Piękny i śliczny Dzielżan :)
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Wiejsko i sielsko :) Każdy ogród ma swój klimat, jedyny w swoim rodzaju ;:333

W tle widzę piękną rośinę godną pozazdroszczenia ;:oj Masz piękny słonecznik wierzbolistny, muszę popracować nad swoim, bo jest taki nędzny, że nawet zdjęcia mu nie zrobiłam. Za to Twój - niesamowity ;:215

A jak dalie? Dużo już zakwitło? A daliowe nowosci ?
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Kosmos w moim dziecinnym ogródku nazywał się motylek,czyż nie przypominają latających motyli, :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”