Ogródek Lady-r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Och te szczeniaki tak bardzo lubią poprawiać, mój jak był młody to najbardziej lubił przestawiać doniczki uprzednio wytrzepując z nich zawartość :?
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje najnowsze zakupy z wyprzedaży
Obrazek
Obrazek
jeszcze kwitnący bratek miniaturowy :wink:
Obrazek

i ciekawe chyba całym rokiem dekoracyjne roślinki do półcienia pratia i pragnia
:wink:
Obrazek
Obrazek
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ładne roślinki kupiłaś - i to jest to co lubię najbardziej w jesieni:P posezonowe wyprzedaże roślin w cenach miłych dla kieszeni :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Witaj, Aniu! :D Wreszcie do Ciebie dotarłam! Przejrzałam cały wątek i widzę, że masz mnóstwo pięknych roślin! Ja tez lubię żurawki. A do tego szybko rosną i nie są pracochłonne. Dwa lata temu posadziłam moją pierwszą, malutką sadzonkę; a w tym roku zrobiłam z niej chyba z 10, a może więcej! Mam dwa rodzaje: o liściach zielonych i bordowych, ale chyba się skusze jeszcze na beżowo- brązową! A wracając do Twojego ogrodu, moim zdaniem to dobrze, ze ma nieregularne kształty, bo przez to jest ciekawszy! Czy potrafisz podać w przybliżeniu jego powierzchnię? Ciekawa jestem, czy zachowałaś jakieś stare drzewa lub krzewy? Czy masz w planach jakąś wodę?
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Lady-r pisze:Moje najnowsze zakupy z wyprzedaży
Obrazek
Aniu, zakupy super, ale ten żółty igliczek mi się nie podoba :? ! Ja ekspertem nie jestem, ale radziłabym Ci podlać go szybciutko aliette....
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kwiatuszku cieszę się ,że do mnie zajrzałaś :lol: ten iglaczek jest jak najbardziej zdrowy to taka odmiana o ciekawym kolorze jesienią tylko nie pamiętam czy to jałowiec czy cyprysik :roll: ale wiem,że Andora.Za azalie płaciłam po 10 zł,a wiosną za takie same na wielkość po 25 zł.
Niestety nie znam wymiarów mojego ogródka :oops: bo jego obwód to krzywa łamana :wink: ciężko to policzyć,ale jak dla mnie to i tak jest za mały :wink: przy moich zdolnościach kolekcjonerskich :lol: wodę oczywiście planuję i uliczki ,ale to w przyszłym roku bo jeszcze zmiana ogrodzenia mnie czeka niestety. :(
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Skoro jest zdrowy, to świetnie! :D Bo mnie tak się jeden igliczek przebarwił kiedy był chory. Ale po zdjęciu trudno się zorientować, zwłaszcza jak się nie jest znawcą... :oops:
Niestety nie da się zrobić wszystkiego na raz. Ja tak właśnie próbowałam, ale teraz przesadzam, naprawiam, itp. Pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć! Zauważ, że w większości przypadków, najpiękniejsze ogrody to te, które mają 10 lat i więcej. Ja "kombinuję" w ten sposób, że np. tu gdzie są młode drzewka, igliczki, itp. które potrzebują jeszcze sporo czasu, zanim urosną, sieję lub sadzę kwiaty jednoroczne czy dwuletnie, a nawet czasem byliny, które zapełniają "dziury".
A z cenami promocyjnymi u nas jest podobnie. Ostatnio kupiłam kilka azalii po 4. 90 €, gdy normalnie kosztują po 11€ i więcej. :D Pewnie, że trzeba z tego korzystać!
Będę odwiedzać Twój ogródek i obserwować jak pięknieje! :D :D :D
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ten "chory" iglak to najprawdopodobniej jałowiec płożący Lime Glow i jest jak najbardziej zdrowy :D
P.S. Teraz dopiero doczytałęm, że wspomniałaś o Andorze, więc mała zmiana, ale jałowiec płożący jak najbardziej.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To już chyba ostatnie kolory w moim ogrodzie...
Obrazek
Obrazek
rosnące w kubełkach :?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
tegoroczna tawuła crispa
Obrazek
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Ojejku, jejku, jakie wspaniałe zakupy!!! A tych azalii to Ci zazdroszczę, gdzie takie tanie się kupuje, może i dla mnie kupisz? I pratię przy okazji?

No i przecudne różowości w ogrodzie :) Mniam :wink: Lady, a co to jest to czarniawe na przedostatnim zdjęciu?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Nalewko takie zakupy to była okazja na targu pan się chciał pozbyć,ale myślę,że to niezły sposób tak późno kupować przechowam je w piwnicy bo już teraz boję się je wysadzać,a na wiosnę zrobię barwne nasadzenia pod kątem jesiennych....azalii :lol: one dwa razy do roku są śliczne to ciemne o co pytasz to tegoroczna azalia ,ale wcześniej posadzona ,ona cały czas ma lekko bordowe listki,a teraz jeszcze ściemniała.Jak dobrze pamiętam jej nazwę to babouschka.
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Dzięki za informacje, chociaż nie ukrywam, że jestem oczywiście ciężko rozczarowana. Mam mimo to nadzieję, że roślinki będą Ci pięknie rosły, bo ta zazdrość to taka dziwna jest, nie żeby Ci zabrać, tylko żeby też mieć :lol: Już się zabieram za szukanie info o Babuszce (?) :)

Chyba coś znalazłam, czy to ta? http://www.koblanski.pl/?action=offer&s ... te&lang=pl
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tak to chyba to tylko w realu i liście i kwiaty są ciemniejsze ,a wzrost ma karłowy i wytrzymuje słońce wtedy lepiej się przebarwia. :lol:
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p
Od: 5 sie 2007, o 20:39

Post »

Zajglądnęłam do ciebie Aniu. Wybacz, że nie za dużo napiszę ale już ledwo żyję. Na dodatek strasznie wolno otwierają się mi zdjęcia. Nie wiem jak wam? Może to przez mój internet. Masz przepiękną kolekcję zurawek. Ostatnio stałam się miłosniczką tych przepieknych rośłin. Mam kilka w swojej kolekcji. Zresztą nie tylko one mi wpadły w oko:) Aniu jeżeli miałabyś ochotę to mogłybysmy się na wiosnę powymieniac. Co ty na to?
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Aniu super zakupy, dużo i tanio, to każdy lubi. :wink:
Piękna ta Azalia o ciemnym ulistnieniu i można ją posadzić na skalniaku. Znów wydłużyła się moja lista zakupów. :roll:
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”