Aga, nie będę się bawić w wykopywanie cebul, bo to i tak nic nie daje. Jak mają zakwitnąć, to zakwitną.
AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.7
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.7
Trawy cudne!
Aga, nie będę się bawić w wykopywanie cebul, bo to i tak nic nie daje. Jak mają zakwitnąć, to zakwitną.
- Beaby
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jakoś nie odczuwa się patrząc na tak cudne zdjęcia tego zimna, o którym wspominasz... Pięknie się wszystko prezentuje! Tulipany, kolor prymuli, rododendrony .... - wszystko, wszystko
Nie sądziłam, że pieris może być aż tak piękny
Tu można wypoczywać, a kawa smakuje na pewno wybornie
Tu można wypoczywać, a kawa smakuje na pewno wybornie
Agato a u nas teraz dotarło zimno i deszcze ale zieleń jest soczysta tu i tam ,Ale te zdjęcia Twojej roślinności dają piękny obraz i na pewno jest tak w rzeczywistości. 
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Aga oglądając prymulkę aż mnie zatkało. Piękna. Nigdzie w stacjonarnym sklepie takiego cudeńka nie widziałam. A w wysyłkowych jakoś nie zwróciłam uwagi.
O ile róż. Śmiac mi się chce bo dla mnie to one są po prostu albo różowe albo białe. Nie znam się i różnic nie dostrzegam
O ile róż. Śmiac mi się chce bo dla mnie to one są po prostu albo różowe albo białe. Nie znam się i różnic nie dostrzegam
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aga, ogródek niewielki, ale zmiany duże.
Bardzo fajne mebelki kupiłas. Na pewno będa wykorzystywane.
A ja jeszcze zauważyłam, że przybyła Ci jeszcze klatka na ptaki
Ukryłaś ją, niepotrzebnie. Co tam bedzie?
Bardzo fajne mebelki kupiłas. Na pewno będa wykorzystywane.
A ja jeszcze zauważyłam, że przybyła Ci jeszcze klatka na ptaki
Ukryłaś ją, niepotrzebnie. Co tam bedzie?
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu - ja juz też pościnałam przekwitnięte tulipany, i tak się właśnie zastanawiam... wykopywac czy nie ? Możliwe że zrobię tak jak piszesz
Beaby - zimna nie widac bo staram się robić fotki jak błyśnie trochę słonka
Ja wcześniej pierisów też jakoś nie znałam. Ich piękno zobaczyłam w tutejszych ogrodach ! Wspaniale się prezentują wiosną ! Kolorowe przyrosty ( są odminay z przyrostami w kolorze różowym, czerwonym, bordowym, czy też bardziej białe ) robia piorunujące wrażenie zwlaszcza na starszych, rozrośniętych krzewach
A kawkę przy stoliku pijam prawie codziennie - nawet jeśli jest tylko 14 stopni - byle nie padało
Dla ciebie pieris w całej okazałości:
Michalska - Marysiu, dziękuję za ciepłe słowa. Staram się żeby ten mój ogrodeczek jakos wygladał
Dla ciebie zielone ściezki przy zamku Crathes
- AgaNet

Steasi - Paula, ja ta prymulke wypatrzyłam na wystawie ogrodniczej w Edynburgu jakies trzy lata temu. I potem forumowa koleżanka ze szkocji obdarzyła mnie sadzonką
W zeszłym roku widziałam juz te prymulki w sklepach w sprzedaży
Fajne sa ich nietypowe zielonkawe kwiaty
A róz u mnie jakoś tak przybyło
Pierwiosnki dla ciebie

Margo - Dzięki Gosia
I powiem ci ze jestem z tego zestawu zadowolona
Zmian na rabatach żadnych w tym roku w ogrodzie nie robiłam, dokupiłam tylko stół i zawijaski, a ogród faktycznie wygląda inaczej
Klatki ( dwie) na ptaki też już mam od kilku lat, do tej pory jakoś mało je pokazywałam
Kupiłam je kiedyś w Polsce, i przyjechały tutaj w walizce
Wstawiłam do nich doniczki z wiszącą lobelią.
Na razie mam tylko takie zdjęcie... efekt będzie ciekawszy jak lobelia sie rozrośnie i zakwitnie

Pierwiosnki dla ciebie
Margo - Dzięki Gosia
Klatki ( dwie) na ptaki też już mam od kilku lat, do tej pory jakoś mało je pokazywałam
Wstawiłam do nich doniczki z wiszącą lobelią.
Na razie mam tylko takie zdjęcie... efekt będzie ciekawszy jak lobelia sie rozrośnie i zakwitnie

- AgaNet

Pogoda u mnie ostatnio różna, czasem trochę słońca,

czasem pada...

Tulipany przekwitły, chwilowo prym wiodą czosnki

Kupowałam tylko czosnki 'purple sensacion' ale czosnki różnią sie między sobą ... czyżby były różne ?

Powoli zakwitają pierwsze róże. W przerwach pomiędzy opadami musiałam zrobić oprysk, bo pojawiły sie mszyce, no i klasycznie "zephiryne drouhin' zaczeła mi mocno chorowac. Liscie w plamy i w kropki. Zastanawiam się na usunięciem tej rózy z ogrodu
Jako pierwsza rozkwitła u mnie nowość z zeszłego roku, floribunda: ' You're Beautiful'. Kwiat ładny, super znosi deszcz, ale denerwuje mnie ze całe pędy wykładaja sie na ziemie jak kwiat rozkwitnie... mam nadzieję ze to tylko dlatego ze to jej pierwszy sezon, i róża po prostu musi sie wzmocnić ?

czasem pada...
Tulipany przekwitły, chwilowo prym wiodą czosnki
Kupowałam tylko czosnki 'purple sensacion' ale czosnki różnią sie między sobą ... czyżby były różne ?
Powoli zakwitają pierwsze róże. W przerwach pomiędzy opadami musiałam zrobić oprysk, bo pojawiły sie mszyce, no i klasycznie "zephiryne drouhin' zaczeła mi mocno chorowac. Liscie w plamy i w kropki. Zastanawiam się na usunięciem tej rózy z ogrodu
Jako pierwsza rozkwitła u mnie nowość z zeszłego roku, floribunda: ' You're Beautiful'. Kwiat ładny, super znosi deszcz, ale denerwuje mnie ze całe pędy wykładaja sie na ziemie jak kwiat rozkwitnie... mam nadzieję ze to tylko dlatego ze to jej pierwszy sezon, i róża po prostu musi sie wzmocnić ?
Pięknie mimo pogodowej kratki. Pieris wygląda zjawiskowo. A czy na zdjęciu to niebieskie to mekonops?Powiedz, czy rośnie u Ciebie, a jeśli tak to w jakich warunkach.To moje chciejstwo od zawsze, ale raczej nie mogłabym mu zapewnić odpowiednich warunków, więc z niego zrezygnowałam już dawno.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Ago piękny masz ten swój mały ogród
Aga, to jakie różyczki jeszcze zaprosiłaś do ogrodu?
You're Beautiful jest bardzo ładna. Pewnie w przyszłym roku będzie już sztywniejsza
Ta klatka jest śliczna. Nie wiesz, czy jest dostępna w necie?
You're Beautiful jest bardzo ładna. Pewnie w przyszłym roku będzie już sztywniejsza
Ta klatka jest śliczna. Nie wiesz, czy jest dostępna w necie?
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Widze ze troche sie umeblowalas ogrodkowo
bardzo przyjaznie dla oka to wyglada
Nie bedzie rozowej ala przegrody z tych zwiewnych chabazi, co Ci tak ta wcieta rabatke zdominowaly w zeszlym roku? Mnie Pierisy jakos nie kreca ale u Ciebie przy tej granitowej kostce, faktycznie super wygladaja - jednak, co to kompozycja dobraniowa nie robi
Nie bedzie rozowej ala przegrody z tych zwiewnych chabazi, co Ci tak ta wcieta rabatke zdominowaly w zeszlym roku? Mnie Pierisy jakos nie kreca ale u Ciebie przy tej granitowej kostce, faktycznie super wygladaja - jednak, co to kompozycja dobraniowa nie robi
- AgaNet

Eleka - powiem szczerze ze nie jestem na sto procent pewna czy to mekonops ( nie mogłam dojrzeć plakietki z nazwą) - choć na niego mi wyglądał. Fotki robiłam w ostatni weekend na zamku Crathes. NIe mam takich rarytasów u siebie
Rosły w róznych miejscach. Tutaj w cienistym zakątku:

a tutaj w słońcu:

i na mieszanej rabacie

Nie wyglądało na to że mają tam jakieś specjalnie extra warunki. Rosły razem z innymi bylinami. Ogród jest otoczony murem, więc na pewno jest zacisznie
Geniu - dziękuję
u mnie nie tak kolorowo jak u ciebie, ale też się staram żeby ciągle coś kwitło

AnaAn - w tym sezonie dosadziłam austinki:
Susan Williams-Ellis - jak na razie zachwyca mnie od początku ! Tworzy ładny, zwarty, okrągły krzaczek. Obsypana pąkami !!!! Zobaczymy jak dalej będzie sie prezentować

Scepter'd Isle

Tranquillity - ma ładne, jasne błyszczące liście. Kwiaty w katalogu wygladały super

Wszystkim znana St Swithun

i Gentle Hermione

No i dziś po twoim wpisie w końcu powiesiłam obie klatki
Jule - ale fajnie ze tu czasem zagladasz
Tak, w koncu przyszedł czas żeby sie troche ogrodowo doposażyć. Choć moj M twierdzi, że w krainie deszczowców to my za dużo nie pokorzystamy z tych mebli
i zgniją zanim sie nimi nacieszymy
Chabazie wyrwane już jesienią
to była cudowna werbena, pięknie kwitła, przyciągała całą masę motyli, ale tez niestety metrami mi sie wykładała
Mam za mały ogrod na takie panoszenie sie jednej rośliny. Choć werbena dalej mi się bardzo podoba, ale nie mam innego miejsca zeby ją gdzies wcisnąc. Dosadziłam tam więcej róż. I tym sposobem powstała typowa rózanka w wersji mini
Dla ciebie moje jeszcze mniejsze mini w całej okazałości

Rosły w róznych miejscach. Tutaj w cienistym zakątku:
a tutaj w słońcu:
i na mieszanej rabacie
Nie wyglądało na to że mają tam jakieś specjalnie extra warunki. Rosły razem z innymi bylinami. Ogród jest otoczony murem, więc na pewno jest zacisznie
Geniu - dziękuję
AnaAn - w tym sezonie dosadziłam austinki:
Susan Williams-Ellis - jak na razie zachwyca mnie od początku ! Tworzy ładny, zwarty, okrągły krzaczek. Obsypana pąkami !!!! Zobaczymy jak dalej będzie sie prezentować
Scepter'd Isle
Tranquillity - ma ładne, jasne błyszczące liście. Kwiaty w katalogu wygladały super
Wszystkim znana St Swithun
i Gentle Hermione
No i dziś po twoim wpisie w końcu powiesiłam obie klatki
Jule - ale fajnie ze tu czasem zagladasz
Chabazie wyrwane już jesienią
Dla ciebie moje jeszcze mniejsze mini w całej okazałości
- doromichu

- Od: 12 mar 2011, o 18:41
Aga sliczny ogrodek stworzylas .U mnie roze juz kwitna 
- AgaNet

Dorota- ale masz fajnie ! U mnie ciągle jeszcze tylko pojedyńcze kwiaty