Ogród Marty cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. IV

Post »

Iwonko,witaj ,Ty też taki nocny Marek?u mnie też padało,i bardzo się cieszę ,bo susza w ogrodzie ogromna,dzisiaj też sadziłam ,myślałam ,że zdążę przed deszczem wszystko zasadzić,ale niestety,też jeszcze nie wysiałam nasion warzyw,może po niedzieli wysieję buraczki ,marchew ,pietruszkę,możesz wysłać Iwonko ostrogowca jak będziesz mieć chwilkę czasu pozdrawiam i miłej nocki życzę :wit ;:19
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Martuś sadzoneczki z Rosa piękne grube żadne tam mizeroty - polecam ci a jeszcze jak Alinka poleca to bierz ;:108
u mnie bardzo zimno i zapowiadają do czwartku taki kalejdoskop w pogodzie więc nawet z malowania się cieszę i nie będzie mi przykro że słoneczko piękne świeci a ja w domku :wink:

Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marto..fajne są takie babcine zakątki :wink: ja też wracam do nich.. ;:333 Cieszą nas niezmiernie te pudła przywożone pod dom ;:138 później mamy zajęcie a efekt końcowy zachwyca ;:7 Ja jeszcze się trochę boję ją wysadzić..a i miejsca nie mam przygotowanego ;:218 Pozdrawiam..
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

:wit Marto.
Nowe rabatki, nowe roślinki Ci przybyły . ;:215 ;:138 Oj będzie czym znowu się zachwycać. Jesteś bardzo pracowitą osobą. Skąd Ty bierzesz tyle sił?
To nic,że do Ciebie jeszcze wiosna w pełni nie zawitała.ale zapewne Twoje inne pory roku są godne uwagi. Masz piękny ogród i łany przeróżnej roślinności . Wiele osób Ci o tym pisało. ;:108
Pozdrawiam., Życzę miłego , niedzielnego odpoczynku. Jutro dużo ;:3 i możliwości dokończenia prac w ogrodzie.
Trzymam też kciuki w konkursie. To ja Ciebie podałam. Zdziwiona , zaskoczona.? Nie powinnaś być , bo zasługujesz na to. ;:196 ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ulcia,dobrze zamówię tam róże,u mnie też zimno i wieje na przemian z deszczem,a Ty przynajmniej spokojnie zrobisz remont ,dziękuję i miłego wypoczynku życzę ;:196

Reniu,ja mam straszny sentyment do babcinych kwiatków i ciągle sięgam pamięcią do ogródka mojej babci,a pudła rzeczywiście cieszą chociaż pracy potem co niemiara ,pozdrawiam :wit ;:168

Aluś,sama nie wiem skąd ,ale to trochę moja psychika tak działa ,może mi się wydaje ,ale to tak wygląda jakbym chciała zamienić ból psychiczny na fizyczny,a ten ogród daje takie możliwości i jest, można by powiedzieć po trochę moim lekarstwem,ale dość o mnie ,dziękuję za zgłoszenie do konkursu,chociaż powiem ,że to dla mnie wielka niespodzianka,zaskoczenie i jednocześnie miłe wyróżnienie ,chociaż to co robię i to co wiem zawsze dzielę się z każdym kto jest w potrzebie i nigdy nie myślę kategoriami ,że to ma być za coś,jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam :wit ;:196
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Martusiu ogród wielu osobom służy za lekarstwo. Dzieci zawsze się dziwią że na wsi mam tyle energii a w Olsztynie czy u nich tylko narzekam że to czy tamto mnie boli :wink:
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Marto, co do Ciebie zajrzę to nie mogę się powstrzymać i zerkam tak na chybił trafił we wcześniejsze wątki, co rusz trafiam na coś nowego i się zachwycam :) Dzisiaj to był świerk (inversa) bodajże, cudny jest. I rdest...a zresztą tyle masz zachwycających odmian roślin że Twój ogród przypomina botaniczny, którym nigdy bym się znudziła. No może ten Twój jest lepszy, bo masz babcine byliny, które i ja uwielbiam-floksy, piwonie, dalie. Tak mi strasznie szkoda było gdy w zeszłym roku dalie mi wypadły z nadmiaru wody. Ale to nic-już w donicach pędzą się nowe. Dobrze, że moja teściowa znów się ze mną podzieliła. I dała mi jakieś irysy cebulowe (takie spore cebulki, długawe)-po cichu liczę, że będą takie jak Twoje-wysokie i białe (wspominałaś mi że to są cebulowe :). Jeśli nie to w przyszłym roku będę szukała ich u Ciebie w nadwyżkach :)
Martuś-Ty jesteś tytanem pracy-tyle rabatek stworzyłaś i roślin już posadziłaś, ale masz rację-praca w ogrodzie sprawia, że jest się spokojniejszym, zapomina się o tym co złe i przykre. Też tak mam. Dobrze, że mamy takie miejsce gdzie można zapomnieć o kłopotach i stworzyć sobie jeśli nie na stałe to przynajmniej na tę chwilę w ogrodzie-życie bez zmartwień i trudnych przemyśleń.
Uściski dla Ciebie-miłego wieczorku ;:196
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Pogoda nie dopisała pada i wieje.Martuś siejesz już warzywa?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Robię trawnik, bo chcę się pzbyć trawy, która łazi rozłogami. Jak wejdzie na rabatę a ja tego nie zauważę, potem bardzo ciężko jest wyciągać ją spod roślin, szczególnie jak się w korzenie zaplącze. Gdyby nie to nie zmieniałabym tylko odnowiła.
Ty możesz robić nowe rabaty, a ja już nie mogę za dużo nowego zrobić. Może kiedyś :roll:
Ale wtedy najwyżej wykopię trawę i jak teraz :wink:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu,masz rację ogród jest terapią dla wielu osób,pozdrawiam Cię gorąco i buziaczki dla Ciebie :wit ;:196 dziękuję ;:180

Aniu,wiem ,że masz trudny teren i dlatego proponowałam Ci koniecznie sadzić na podwyższonych rabatach,bo co roku możesz mieć problem,wystarczy w lecie tydzień deszczów i rośliny nie wytrzymają zalania,a ogród i ta nie cierpiąca zwłoki praca w nim jest naprawdę nieraz wybawieniem na problemy i jak piszesz dobrze ,że je mamy,buziaczki dla Ciebie ;:196 :wit

Joasiu,jeszcze nic nie siałam ,bo robię nowe rabaty i sadzę nowe rośliny,i po prostu nie mam czasu,ale jest dopiero połowa marca ,więc nie jest źle,pozdrawiam gorąco i całuski dla Ciebie :wit ;:196

Gosiu,ja też nie mam jeszcze prawdziwego trawnika ,bo ciągle ten ogród robię i tyle jeżdżę taczkami ,że wszystko bym zniszczyła ,u mnie też jest w tym pseudo trawniku pełno perzu i też mnie denerwuje jak wchodzi do rabat,ale może kiedyś to się zmieni,buziaczki dla Ciebie ;:196 :wit
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

hej Martusiu
własnie wskoczyłas mi że jesteś na forum a głowie się czy przyciać wrzosy ,one maja kwiaty ale chyba z tamtego roku i jak to zrobić
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p
Od: 6 lut 2012, o 15:24

Post »

Marta-pomyślę o Twojej wiośnie razem z Alą :wit
Pozdrawiam-Iwona
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Marzenko,tak to są kwiaty z tamtego roku i trzeba je ściąć maksymalny czas obcinania wrzosów to koniec kwietnia ,ale zależy to też od pogody ,ponieważ wiosna w tym roku wczesna to można przyciąć wcześniej ,bo za chwilę zaczną rosnąć młode pędy i wtedy też trzeba by ich było ściąć i roślina opóźniła by kwitnienie,więc na pewno można to zrobić w tym roku w marcu. Myślę ,że mrozów już nie będzie,ale nigdy i niczego nie przycinaj w okresie deszczu ani jak roślina jest mokra ,bo bardzo łatwo wtedy wnikają do rośliny grzyby i rośliny zaczną chorować,więc jak przestanie padać i wrzosy się dobrze osuszą ,to zaraz pod starymi kwiatkami utniesz ,zostanie Ci taki jeżyk i to wszystko,za jakiś czas jak się ociepli roślina zacznie wypuszczać młode gałązki,pozdrawiam Cię gorąco :wit

-- 16 mar 2014, o 22:58 --

Iwonko,dziękuję bardzo,że o mnie myślicie ,aż nie mam słów,pozdrawiam ,buziaczki dla Ciebie :wit ;:196 ;:180
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Kochana i jak tam u Ciebie, pada? u mnie sobota, niedziela i dzisiaj znowu pogoda ble ale kwiaty tego potrzebują.Co do Gunnery to możesz mieć jej mniejszą siostrę i ona niema aż takich rozmiarów.
Gunnera tinctoria, jest kilka odmian nawet są całkiem mini mini. :oops:
Wysadziłaś ją pokaż zdjęcie. ;:63
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Marto,witam się w ten wietrzny i deszczowy ranek.Ciekawe kiedy słoneczko do nas przyjdzie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”