Kwiecisty ogród Doroty cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kwiecisty ogród Doroty cz. 7

Post »

Witaj Dorotko,piękne łany krokusów masz ,muszę to nadrobić u siebie,bo ich nie mam,a między hostami to dobry pomysł ,już się poprawię,a Ty zdrowiej ,wszyscy jesteśmy tacy sami i rozbieramy się ,bo wydaję się ,że tak można ,okazuje się ,że nie miłego dnia życzę,buziaczki dla Ciebie :wit ;:196
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam wpisuję się i ja bo kolorków tu ogrom ;:oj wiec w miarę czasu obejrzę wszystkie watki ;:138
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Magda wierzę, sadzę że na długo z nami zostaniesz, tak na dobre :lol:
Zapraszam kiedy chcesz, masz tak blisko więc przyjeżdżaj na plotki ogrodowe.
Wioli już jakiś czas nie ma na forum, ma swojego bloga. A ja tak czekałam na informacje o jej grillo- wędzarni.
Cały czas liczę , że mrozy nie powrócą.

Marto wczoraj miałam kryzysa nosowego, cały czas chusteczki wymieniałam, kichałam na okrągło. Na szczęście dziś trochę lepiej się czuję, do szczytu formy jeszcze mi daleko.
Krokusy bardzo lubię, pomysł posadzenia wśród host podpatrzyłam u kogoś na forum.

slimak900 witam :wit nowego miłego gościa w moim skromnym ogrodzie. Nie wiem czy we wszystkich wątkach jest co oglądać w początkowych już chyba nie widać zdjęć. Dwa pierwsze wątki są wspomnieniem mojej starej działki, pozostałe to obraz tworzenia czegoś na wzór ogrodu ;:306 Likwidowałam chwastowisko z dużą ilością kamieni i śmieci. Daleka droga jeszcze przede mną, ale jest tak o niebo lepiej niż na początku.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Dorotko!...na widok krokusów ciepło mi się robi na sercu... są urocze :tan
Myślę,ze już aura nam poważnego psikusa nie wywinie. Czekam z utęsknieniem na ocieplenie..wg prognoz / oby się spełniły...kalendarzowa wiosna przywita nas temp 20C. Pozdrawiam cieplutko! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam, przy dzisiejszej pogodzie gdy ogląda się takie piękne krokusy to aż serce się raduje. :wit
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Krokusowo-irydowe szaleństwo....napatrzeć się nie umiem ;:oj
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu i ja mam nadzieję, że zimowe klimaty ( których tak naprawdę było bardzo mało) odeszły na dobre.
Słyszałam, że pod koniec tygodnia już ma być dużo cieplej, mam nadzieję że wiatry przejdą do wschodnich przyjaciół.

Kasiu pogoda dziś fatalna, u nas cały czas pada, wieje, przed chwilą znowu wyłączyli prąd, oby nie było powtórki z wczorajszego i dzisiejszego poranka.

Agnieszko patrz do woli, zapraszam :D
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Dorotko,witam się porannie.Ja mam też dosyć tych wichur,szkody w ogrodzie narobiły,nie mówiąc o trzaskaniu w głowie,która w taką pogodę nie pracuje zupełnie.Miłego dnia.Ja nie mam nawet polsatu i nie wiem kiedy przewidują poprawę pogody,co na świecie.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu witam Cię południowo ;:196 u nas dziś trochę lepiej, wieje już z mniejszą siłą, deszcz co jakiś czas przestaje padać, słońce ma zamiar wyjść, tylko te paskudne chmury cały czas przeszkadzają. W ogrodzie nie da się nic zrobić. Więc wykorzystując czas efektywnie z rana pojechałam po nawóz, ziemię, kupiłam skrzynki na taras, w końcu udało mi się trafić oprysk na latające ziemiórki ( co roku ten sam problem, a kupuję specjalną ziemię do wysiewów). Po powrocie zabrałam się ostro za pikowanie na pierwszy strzał poszły gazanie, pelargonie w ilości 2 szt ;:306 lobelie, tego mam aż 3 skrzyneczki kartonowe po pomidorach. W dwóch pokojach zrobił się lekki gąszcz. Jutro na tapecie mam w planie pikowanie papryki i może część pomidorków. Jak tylko wiatry przejdą przyjedzie oracz zbronuje pole, wtedy ustawimy foliak to wszystkie doniczki do niego przeniosę.
Fajnie byłoby mieć taki stojak jak Twój.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko witaj :wit
U mnie też już troszkę lepsza pogoda.... to znaczy.... zimno i szaro jest nadal, ale przynajmniej przestało wiać..... nocą to się bałam, że blachę z dachu zerwie, tak dudniło .... dziś już ucichło .... Oby to był początek poprawy pogody..... liczę na obiecywane ciepełko i słonko :D
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko u nas dziś znośna pogoda, wiatr wiał z mniejszą siłą więc ja trochę popracowałam w ogrodzie. Zdjęłam okrycia z rododendronów, azalii, usunęłam kopczyki z clematisów. Gdyby zapowiadali mrozy to na noc kwasolubne pookrywam ;:306
Udało mi się przepikować paprykę ostrą, mam tyle donic, że teraz zastanawiam się jak krążyć po pokoju.
Dziś dostałam zamówione powojniki, na razie stoją w garażu, muszą poczekać na swój czas sadzenia.
Po deszczach na rabatkach duże poruszenia, zauważyłam wychodzące hiacynty i cesarskie korony, woda roślinkom była bardzo potrzebna.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Deszcz przyspieszył wzrost roślin na pewno.
U mnie całkiem się zazieleniło na ogrodzie.
Też maja przyjść powojniki, ale mam nadzieje, że trochę póżniej, bo na razie muszę uporać się z różami, które mam w doniczkach.
Dzisiaj udało mi się rozlać jedzonko dla roślin, więc spokojnie teraz czekam dalej na rozwój sytuacji. :uszy
Mam nadzieję, że wiatry nie zrobiły u Ciebie żadnych szkód.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

O prosze jakie kwitnące piękności nam tu Dorotka pokazuje! ;:138
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko bardzo ładnie widać po roślinkach jak podskoczyły w górę. U nas dalej deszczu za mało, ziemia sucha najbliższe dni zapowiadają z opadami, oby się sprawdziło.
Mój ogród też zielony, super wyglądają krzewy z zielonymi miniaturowymi listeczkami.
Powojniki wczoraj posadziłam, zamówiłam 5 szt, 4 bardzo ładne, natomiast o jeden się obawiam, mam nadzieję, że puści od korzenia łodyżki bo inaczej to nic z niego nie będzie.
Od środy ostro pracowałam w ogrodzie, też zasilałam nawozem, plewiłam ( po 6 wiadrze wyniesionych chwastów przestałam liczyć). Warzywnik czeka zbronowany w kolejce na sianie. Na wiosnę pracy ogrom w ogrodzie, nie mogę się odrobić. Wiatry nie porobiły na szczęście w moich okolicach żadnych szkód.

Reniu coraz więcej kolorków na rabatkach, mam zdjęcia zrobione, chyba wieczorkiem wkleję.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czas na moje zdjęcia robiłam je wczoraj.

ułudka i fiołki
Obrazek Obrazek
gęsiówka i puszkinia (chyba nie pomyliłam nazwy)
Obrazek Obrazek
tulipany botaniczne
Obrazek Obrazek
śnieżnik
Obrazek
żonkile
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Zablokowany