dziękuję ,za miłe słowa...
Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata
Aguniu!..Tereniu! ...Aluniu!....jesteście kochane
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- bwoj54

ubiegłoroczny....letni wspomnień czar
http://images64.fotosik.pl/600/3d6c853ae00d7107.jpg[/img]

-- 28 sty 2014, o 13:42 --

http://images64.fotosik.pl/600/3d6c853ae00d7107.jpg[/img]

-- 28 sty 2014, o 13:42 --

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Bogusiu stworek to własnoręczne dzieło.
Foto z bratkami przypomniałaś mi, że mam 2 opakowania bratków miniaturek, muszę je wysiać.
Będę czekała cierpliwie do kiełkowania pelargonii, codziennie obserwuję i jak na razie nic cisza.
Foto z bratkami przypomniałaś mi, że mam 2 opakowania bratków miniaturek, muszę je wysiać.
Będę czekała cierpliwie do kiełkowania pelargonii, codziennie obserwuję i jak na razie nic cisza.
- bwoj54

Dorotko!...tak stworek dzieło syna...ja mu przykleiłam ruchome oczka, czapkę z doniczki...i ze sznurka włosy...
Bratki ...na przedwiośniu ...uwielbiam. Długo też kwitną.
Jesienią wysiałam jakieś wyszukane odmiany...pełnych kwiatów, ale marnie wzeszły.
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu tak się u Ciebie zasiedziałem, że przypaliłem obiad
Ale mięso tak lubię, że nawet przypalone zjem
Super, że pokazałaś ogród na starych zdjęciach. W 1991 już miałaś elegancko i zaczątek ogrodu był, u mnie w 1991 po podwórku latały kury, kaczki, indyki a w klatkach siedziały nutrie i króliki. Takie zwykłe wiejskie podwórko, jednak nie mam zdjęć z tamtych czasów. Czekam w takim razie na zdjęcia 500 porzeczek. Wtedy też nie przepadałem za grzebaniem w ziemi. Oglądałem Twoje niebieskie kwiatki, zainteresowały mnie rośliny na 4 i 5 zdjęciu pod jaskrawoniebieską lobelią kilka stron wstecz. Czy to krokosz? Orliki masz wyjątkowej urody , tym bardziej cieszę się, że mi wysłałaś nasiona. Co to za roślinka z białymi kwiatkami na 6 zdjęciu od góry z godziny 13:37? Pozdrawiam serdecznie z zaśnieżonej Szkieletczyzny 
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Łosz matulu ale piękności Bogusiu pokazujesz
a żuraweczki z białymi kwiatuszkami nie widziałam jeszcze
nawet nie wiedziałam ze taka jest
wiele jeszcze przede mną ogrodowej nauki
Zdjęcia porównawcze robią wrażenie widać ile pracy włożyliście w swoje ukochane miejsce
Zdjęcia porównawcze robią wrażenie widać ile pracy włożyliście w swoje ukochane miejsce
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bogusiu piękne rośliny,a staw pokazałam M ,aż się uśmiechnął.... 
Pozdrawiam Alicja
- mrinwestor

- Od: 24 mar 2011, o 19:21
Mnie rozczuliła piwonia i mak.
Może dlatego, ze byłam przed chwilą na zewnątrz
Jak ja tęsknię do lata
Może dlatego, ze byłam przed chwilą na zewnątrz
Jak ja tęsknię do lata
- bwoj54

Michale !
...myślałam,ze to tylko mi się zdarza przypalić mięso...kiedy tylko na chwilę chcę zerknąć na FO
/ a to tak wciąga, ze zatracam poczucie czasu/.
Postanowiłam...jak gotowanie obiadu, albo pieczenie...zakaz włączania kompa.
6 zdjęcie od góry ...białe kwiatki to żurawka.
Niebieskie pod lobelią...wielosił a na kolejnym NN. Ta sama roślinka jest na ostatnim zdjęciu na str.20.Wysyłałam je ...chyba ,ze nie przyjęły się ...to poślę w wiosennej przesyłce.
Musimy zweryfikować listy...
Zdjęcia z porzeczkowej plantacji na pewno wstawię...muszę przeglądnąć i zeskanować.
Moi rodzice też hodowali nutrie i króliki... ale to nie dla mnie
Pozdrawiam serdecznie!
Uleńko!....
...kilka jest tych odmian żurawek o kremowo- białych lub białych kwiatkach. Bardziej podobają mi się ich liście, dlatego nie przepadam za nimi.
Janeczko.....ognisty mak....uroczy!...piwonia
...a za oknem ziąb...tez tęsknię za tymi kolorkami.Pozdrawiam cieplusio!
Alu! ...a pokazałaś ławice karasi...?
Zimą też z niego pociecha...jeździmy na łyżwach
Beatko!...miło mi bardzo,ze odwiedziłaś mnie... witam serdecznie w moich progach. Ja tez nie jestem kolekcjonerką odmianowych roślin...a raczej zagospodarowuję każdą wolną przestrzeń. Mam swoje chciejstwa , nie powiem i to sporo ...ale raczej dlatego żeby nadać kolorku ...dużo u mnie "ścian" z iglakami , szpalerów i pojedynczych nasadzeń. Sadziłam iglaki bo tak mi było wygodnie...teraz mam więcej czasu więc mogę uzupełniać kolorowymi rabatkami W tak wielkim ogrodzie pracy co niemiara..ale i jest satysfakcja. Najbardziej lubię ,gdy "urobiona" po pachy ...podziwiam efekty swojej pracy. Nie bądź taka skromniutka...bylam w Twoim ogrodzie...i też widać efekty pracy.
Zapraszam w każdej wolnej chwili. 
Postanowiłam...jak gotowanie obiadu, albo pieczenie...zakaz włączania kompa.
6 zdjęcie od góry ...białe kwiatki to żurawka.
Niebieskie pod lobelią...wielosił a na kolejnym NN. Ta sama roślinka jest na ostatnim zdjęciu na str.20.Wysyłałam je ...chyba ,ze nie przyjęły się ...to poślę w wiosennej przesyłce.
Musimy zweryfikować listy...
Moi rodzice też hodowali nutrie i króliki... ale to nie dla mnie
Uleńko!....
Janeczko.....ognisty mak....uroczy!...piwonia
...a za oknem ziąb...tez tęsknię za tymi kolorkami.Pozdrawiam cieplusio!
Alu! ...a pokazałaś ławice karasi...?
Beatko!...miło mi bardzo,ze odwiedziłaś mnie... witam serdecznie w moich progach. Ja tez nie jestem kolekcjonerką odmianowych roślin...a raczej zagospodarowuję każdą wolną przestrzeń. Mam swoje chciejstwa , nie powiem i to sporo ...ale raczej dlatego żeby nadać kolorku ...dużo u mnie "ścian" z iglakami , szpalerów i pojedynczych nasadzeń. Sadziłam iglaki bo tak mi było wygodnie...teraz mam więcej czasu więc mogę uzupełniać kolorowymi rabatkami W tak wielkim ogrodzie pracy co niemiara..ale i jest satysfakcja. Najbardziej lubię ,gdy "urobiona" po pachy ...podziwiam efekty swojej pracy. Nie bądź taka skromniutka...bylam w Twoim ogrodzie...i też widać efekty pracy.
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Czarujący ogród ,czarujące kwiaty ,czarujaca gospodyni ,nigdy nie mogę wyjść szybko z Twojego ogrodu Bogusiu , jest czarujący,

- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Tak Bogusiu głównie tę ławicę karasi 
Pozdrawiam Alicja
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Bogusiu, wreszcie i ja tu dotarłam, nawet nie wiem kiedy umknął mi Twój wątek, ale wszystkie zaległości już nadrobione, powiem szczerze, że nie przypuszczałam, że Twoja działka jest, aż tak duża, z jednej strony fajnie jest mieć tyle miejsca, bo nie trzeba kombinować z "upychaniem roślin", ale z drugiej to pracy też co niemiara. Super te zdjęcia archiwalne, fajnie tak po czasie zobaczyć jak było i jak jest, zobaczyć jak się zmieniło, jak porosło oraz wkład włożonej pracy. Mnie też już szalenie korci, aby zacząć siać, ale chcę jeszcze troszkę poczekać, chociaż tydzień, dwa, ale czy wytrzymam 
- bwoj54

Marysiu!...dziękuję
za miłe słowa. Zapraszam w każdej wolnej chwili
Alu! ...karasi jest mnóstwo...musieliśmy wpuścić szczupaczki aby dokonały selekcji. Amury wpuścimy wiosną...muszą ścinać zarastające trzciny, palki wodne...
Ilonko!
sprawiłaś mi wielką radość swoją wizytą. Nie trudno zgubić się w tylu fantastycznych ogrodach.Ja tez w wielu bywam jako "skrytoczytacz". Pracy jest ogrom w tak wielkim ogrodzie, a do tego trzeba wiele roślin aby byl ciekawy efekt.Pojedyncze roślinki gubią się w tym mega ogrodzie...dlatego stawiam ostatnio na większe egzemplarze...budleje, hortensje, chryzantemy, lilie i liliowce...oczywiście multum wiosennych cebulowych, cale łany jednorocznych ...no i jeszcze zaraziłam się tu
różycą...
Jednym słowem mój ogród pomieści jeszcze wiele
Z większymi wysiewami jeszcze tez wstrzymam się.Pozdrawiam serdecznie
Alu! ...karasi jest mnóstwo...musieliśmy wpuścić szczupaczki aby dokonały selekcji. Amury wpuścimy wiosną...muszą ścinać zarastające trzciny, palki wodne...
Ilonko!
różycą...
Z większymi wysiewami jeszcze tez wstrzymam się.Pozdrawiam serdecznie
- bwoj54

Beatko!...to nie pocieszanie, stwierdzam fakty kochana

- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Witaj Bogusiu ,czarujesz nas swoimi letnimi widoczkami .Piękny i kolorowy jest Twój ogród i z przyjemnością zawsze Cię odwiedzam.U mnie nie ma rybek ,bo mam tylko dwa niewielkie oczka ,w których mieszkają żaby wszelkiej maści ,oraz inne .Zawsze podziwiam rybki u innych ,także u Ciebie .
Pozdrawiam Cię Bogusiu
Pozdrawiam Cię Bogusiu