Kolorowa-żurawkowa terapia antystresowa

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolorowa-żurawkowa terapia antystresowa

Post »

Takie rozgrzewanie to ja lubię :tan :tan :tan
U mnie chwilowo po zimie. Na termometrze + 6 st C. ;:202 Jak sie wychodzi na dwór to ciepły wiatr aż powala. ;:306
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam zimowo, :wit u nas dzisiaj słoneczko i tylko -3, śliczna pogoda spacerowa. :heja
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

przyjemne to rozgrzewanie, dotarło aż na podkarpacie. Dzisiaj pogoda była przecudna +2C, udało się zrobić z dzieciaczkami bałwana. Podobno cały wekend ma być na plusie :)
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu cudne dalie

a ta pierwsza fenomenalna!!! ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Aniu! A jakie zakupy już poczyniłaś? Ja nadal dokupuję nasionka... ;:224
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

renzal pisze:Ten Twój śnieg, to pewnikiem przewiało na naszą drogę! ;:224
Widzisz Renatko jakie mam dobre serduszko?Podzieliłam się z Tobą tym białym puszkiem .Mam gest :;230
Tęsknię za daliami ;:145
elcia1974 pisze:Takie rozgrzewanie to ja lubię :tan :U mnie chwilowo po zimie. Na termometrze + 6 st C. ;:202 Jak sie wychodzi na dwór to ciepły wiatr aż powala. ;:306
Ja się poddałam i juz na termometr nie patrzę .Wieje, leje i zamarza w powietrzu .Nie dość ze drogi zawiane, to jeszcze będzie ślizgo ;:222 .Chyba zaraz zapodam cos jeszcze na rozgrzanie :wink:
iga23 pisze:Witam zimowo, :wit u nas dzisiaj słoneczko i tylko -3, śliczna pogoda spacerowa. :heja
Słoneczka raczej nie było, ale za to wieje ze mało głowy nie oderwie ;:224 .Właściwie nie oderwie, bo przymarzła już :lol:
nifredil pisze:przyjemne to rozgrzewanie, dotarło aż na podkarpacie. Dzisiaj pogoda była przecudna +2C, udało się zrobić z dzieciaczkami bałwana. Podobno cały wekend ma być na plusie :)
W prognozy już średnio wierzę.Siedzę przy grzejniku i się grzeję, bo zimno ;:218 Fajnie zę bałwana zrobiliście.Moje dzieciaczki tez na początku po śniegu brykały, ale dziś chłopcy zaczeli kasłać ;:145
pomidorzanka pisze:Aniu cudne dalie

a ta pierwsza fenomenalna!!! ;:138
Ta pierwsza to taka zwykła, nieopisana z ryneczku.Naprawdę miała takie żywe barwy, właściwie o zmroku zdawało się jakby świeciła .To niska dalijka, ale pokazała na co ją stać ;:333
renzal pisze:Aniu! A jakie zakupy już poczyniłaś?
Reniu na razie to zdążyłam doła załapać.Nie kupiłam nic, bo nigdzie nie byłam.Jedyny zakup jaki udało mi się poczynić to 2 opryskiwacze.Jeden duży 12 litrowy z końcówka do malowania wapnem, drugo mały do oprysków.Kurier utknął gdzieś w zaspie i Zenka wysłałam na ratunek.Lilie wodne wystawiły ofertę.Nie dość ze masa zurawek, to jeszcze moje kochane floksy ;:233 i cała masa innych bylin.Moze sprzedam trochę jajek.Jest chętny na kupno ? :lol:

Co tam będę smęcić.Pora poprawić sobie humor :uszy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Do Lili wodnych chcę pojechać osobiście, a jajeczka by mi się przydały, ale nie mam jak odebrać! ;:174
Zdjęcia kolorowe i radosne! ;:215
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie dziś drogi nie zawiało , bo zamarzło :lol: .I teraz będzie lodowisko.Jak się kto nie zakopie, to wpadnie w poślizg ;:224 .
Do lili warto pojechać osobiście, bo tunel wypełniony żurawkami to bezcenny widok.Jak byłam jesienią robili oczko wodne.Właściwie to wielki Oko".Rozmawiałam wczoraj z Panem Krzysztofem i mówił ze już jest prawie skończone.Dla przyjeżdżających osobiście maja rośliny niespodzianki ;:109 niezamieszczone w ofercie sklepu ;:224 .Szkoda ze ja, gapa, nie wzięłam wtedy aparatu ;:223 .Może jeszcze kiedyś tam się wybiorę.Reniu, pamiętasz ze ja mam dużą przyczepkę samochodwą z pladneką ? ;:109 ;:33
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziewczyny to może się kiedyś wybierzemy do pana Krzysia, a gdzie to jest dokładnie? :roll: I zrobimy mini zlocik na rozpoczęcie sezonu. ;:306
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, Pan Krzysztof zapraszał już wczoraj na wiosenne żurawkowo-bylinowe szaleństwo :;230 .Ucieszyłby się jak nic jakbyśmy wpadły pod te namioty z iskrami w oczach i zaczęły szaleć :;230
Trzeba jechać do Skępe na szaleństwo :tan
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Ach te Dalie ;:167 A jajeczka i mi by się przydały, szczególnie, że najlepsze takie "swoje wsiowe" i takie lubiemy
razem z emkiem najbardziej :tan , ale zanim bym do Ciebie po nie dotarła to pewnie by się wykluły ;:306
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

:wit Uwielbiam Twoje żurawki :wit aż chce się wiosny ;:196
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, moje jajeczka pierwsza świeżość.Dobry miesiąc mogą na Ciebie poczekać, więc zapraszam.Nawet na piechotkę zdążysz :;230

Dzis przyniosłam 23 jajeczka, wczoraj 19.To już sporo, bo przez te mrozy to po 2 przynosiłam ;:224 .Ale co to jest.... jak się zrobi ciepło to znowu będę miała czym dzielić, bo kurek ciut ponad 100 :lol: .Na tort mam zawsze ;:170
Reniu , tylko jajeczek Ci potrzeba ode mnie? :;230 Czy umawiamy się na coś jeszcze? :lol:

Madziu, nie ukrywam ze i ja na wiosnę bardzo już czekam.Cierpliwie staram się przetrzymać zimę,staram się zaakceptować porządek rzeczy, ale mam chwile słabości jednak.Na szczęście mam zdjęcia ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Potrzebuję Waszej rady.Pamiętacie mój "kopiec kreta"?Oddzieliłam do od płotu taką ścianką z garów budowlanych.Poradżcie mi co posadzić w tych garach?Zabezpieczone sa tylko z jednej strony warstwa ziemi.Między nimi a płotem, nie ma nic.Myślałam o trawach? doradzicie jakąs konkretną?na razie w kilku dziurach posadzone mam cebulowe.
Obrazek

Od jakiegoś czasu zastanawiam się tez nad tą rabatką

Obrazek

Obrazek

Myslę czy nie przesadzic tych Żurawek rosnących pod scianami budynku, ze względu na dosyć mocno wystający okap piwnicy.Wydaje mi się ze mają tam jednak za sucho.Poza tym jakoś razi mnie ta szara ściana :roll: .Wysokość od ziemi do okapu to nie więcej niż 1 metr.Mam ostatnio sny z pnącą różą w roli głownej, ale czy ta róza tu będzie pasowała?A może trawa?Albo powojnik ?Albo jeszcze cos innego?Przeleciał mi przez głowę jakiś miniaturowu iglak, ale na tym to ja już się całkiem nie znam ;:224
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! Coby tam nie posadził, to trzeba od ściany z lekka odsunąć! A jak Ty przeżyjesz utratę choć małego kawałeczka terenu użytkowego? ;:306 Do Skępego można by się przejechać ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”