Pięknej pogody Ci życzę
Ogród w cieniu dębów
- Mandragora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród w cieniu dębów
Beatko, pięknie wystartowały różyczki, a liliowce jakie dorodne
Hiacynt będzie pięknie się prezentował, jak rozkwitnie
Piszesz o liściach, że widać na zdjęciach - ja ciągle je wybieram i mam wrażenie, że one wracają
W mojej okolicy często i mocno wieje (ludzie, którzy przeprowadzili się tu znad morza twierdzą, że do tej pory nie wiedzieli, co to porządny wiatr
), więc suche liście niestety będą pewnie u mnie cały sezon.
Pięknej pogody Ci życzę
Pięknej pogody Ci życzę
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Liliowce te najzwykleksze bezodmianowe to terminatory,mój tata ostatnio zdeptał mi jednego,a on po paru dniach puszcza nowe pędy 
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Beatko
Właśnie pójdę za twoją radą i kupię sobie kilka albo chociaż na początek jedną góra dwie kanny zobaczę jak się u Mnie będą czuć
Lilie ładnie Ci już wyglądają spod ziemi.Moje posadziłam do donic i widzę że jedna już taki kiełek wypuściła że go widać a reszta coś też powoli rusza
może nie będzie tak żle jak przypuszczałam z tymi liliami i że przed jesienią zdążą zakwitnąć haaahaa 
Właśnie pójdę za twoją radą i kupię sobie kilka albo chociaż na początek jedną góra dwie kanny zobaczę jak się u Mnie będą czuć
Lilie ładnie Ci już wyglądają spod ziemi.Moje posadziłam do donic i widzę że jedna już taki kiełek wypuściła że go widać a reszta coś też powoli rusza
Przyszłam z rewizytą
działkę masz w klimatycznym miejscu blisko las podobnie jak u mnie
dojeżdżasz weekendowo tak jak i my zobacz ile wspólnego mamy..
też posadziłam dużo iglaków ale na róże się raczej nie skuszę..
przy okazji odwiedziłam Pieniny oraz Jastrzębią Górę
widoki super
ogródeczek zadbany z mnóstwem kwiatów
a na tej fotce to ty jesteś?
http://images44.fotosik.pl/647/802bb0529138d083.jpg
działkę masz w klimatycznym miejscu blisko las podobnie jak u mnie
przy okazji odwiedziłam Pieniny oraz Jastrzębią Górę
ogródeczek zadbany z mnóstwem kwiatów
a na tej fotce to ty jesteś?
http://images44.fotosik.pl/647/802bb0529138d083.jpg
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Beatko jak miło oglądać roślinki, które tak szybko rosną w górę. Czy zawilce masz jakieś odmianowe, czy są przyniesione z lasu. Zawsze zastanawiam się czy takie przyniesione dałyby u mnie radę.
Liliowiec i mnie zainteresował jakiś giganteus z niego.
Liliowiec i mnie zainteresował jakiś giganteus z niego.
- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Milenko wszystko wychodzi z ziemi i sie rozwija, już nie powoli tylko w przyspieszonym tępie.
U mnie tez stare liście ciągle powracają ,wybieram je przy każdym pieleniu, a na trawniku przez długi czas wpadają pod kosiarkę
no cóż takie wady i zalety bliskości lasu
Swoją drogą ja nie znoszę wiatru a jeszcze jak taki duży to bym chyba nie wytrzymała , choć jakbym musiała to bym się pewnie przyzwyczaiła
Celinko te liliowce po prostu wiedzą,ze jak na dębach rozwiną sie liście nie będą miały juz tyle słoneczka co teraz wiec nadganiają ile mogą
Annes 77 te liliowce to właśnie takie najzwyklejsze pomarańczowe, bardzo często spotykane .
Swojego czasu mieliśmy ich bardzo dużo i aby nie wyrzucać przy porządkowaniu rabat mąż posadził je za domkiem w półcieniu.Tam sobie rosną , nawet kwitną ale niekwestionowaną ozdobą są ich liście, posadzone w rzędzie zakrywają podmurówkę i wyglądają bardzo ciekawie
Reniu jeszcze trochę i wszystko będzie kwitnąć, lilie zapewne rozwiną się w lipcu, a do jesieni to jeszcze całe wieki
.
Dario miło,ze wpadłaś ,lubię zaglądać do ogrodów podobnie usytuowanych do mojego, bo w nich podobne problemy i radości.A na zdjęciu to moja miniaturka
Dorotko u mnie las trochę wchodzi na działkę, stąd te zawilce , to są takie typowo leśne (nie pamiętam jak się nazywają).W tej chwili prawie cały las jest nimi usłany i wygląda to zjawiskowo
. One bardzo szybko zadarniają i dość głęboko się korzenią ,więc jeśli masz gdzieś większy kawałek, albo będziesz je ograniczać to warto je mieć dla tych wiosennych kwiatków
lilie wychodzą jedna po drugiej

Hosty, ta odmiana zawsze jest bardzo wczesna inne jeszcze siedzą pod ziemią

a to fiołki na słonecznej polance koło działki, u mnie rosną pojedynczo , a w takiej kępce robią wrażenie

i jeszcze zawilce z liliowcami

a na koniec stare liście ,które odeszły z dymem...

U mnie tez stare liście ciągle powracają ,wybieram je przy każdym pieleniu, a na trawniku przez długi czas wpadają pod kosiarkę
Celinko te liliowce po prostu wiedzą,ze jak na dębach rozwiną sie liście nie będą miały juz tyle słoneczka co teraz wiec nadganiają ile mogą
Annes 77 te liliowce to właśnie takie najzwyklejsze pomarańczowe, bardzo często spotykane .
Swojego czasu mieliśmy ich bardzo dużo i aby nie wyrzucać przy porządkowaniu rabat mąż posadził je za domkiem w półcieniu.Tam sobie rosną , nawet kwitną ale niekwestionowaną ozdobą są ich liście, posadzone w rzędzie zakrywają podmurówkę i wyglądają bardzo ciekawie
Reniu jeszcze trochę i wszystko będzie kwitnąć, lilie zapewne rozwiną się w lipcu, a do jesieni to jeszcze całe wieki
Dario miło,ze wpadłaś ,lubię zaglądać do ogrodów podobnie usytuowanych do mojego, bo w nich podobne problemy i radości.A na zdjęciu to moja miniaturka
Dorotko u mnie las trochę wchodzi na działkę, stąd te zawilce , to są takie typowo leśne (nie pamiętam jak się nazywają).W tej chwili prawie cały las jest nimi usłany i wygląda to zjawiskowo
lilie wychodzą jedna po drugiej

Hosty, ta odmiana zawsze jest bardzo wczesna inne jeszcze siedzą pod ziemią

a to fiołki na słonecznej polance koło działki, u mnie rosną pojedynczo , a w takiej kępce robią wrażenie

i jeszcze zawilce z liliowcami

a na koniec stare liście ,które odeszły z dymem...

- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Beatko ostatnie zdjęcie cudowne ,taki zasnute dymem .Romantycznie .Moje leluje też już wychodzą ,co niezmiernie mnie cieszy .Teraz ,to już wszystko wychodzi na wyścigi ,nie wiadomo na co patrzeć . 
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Beatko moim lilią do twoich to dalekoooo
Pięknie Ci wychodą słoneczko im dogrzewa
to pną się w górę! Hosty też robią wrażenie...Gdy tak spojrzałam właśnie na zdjęcie twoich host to od razu Mi się pomyślało że moja hosta albo jakaś spóżniona albo zdechła
alw widocznie należy do tych dłużej śpiących hahaa...
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
A propo dymu. Zaczeło sie wypalanie traw, niestety . Dzisiaj w mojej miejscowości ktoś bardzo " madry " postanowił pozbyć sie starych traw i podpalił łąkę. było kupe dymu i słychac było jak sie pali. Oczywiście nie obyło się bez straży, która męczyła się ugasić pożar. Mówię kategorycznie STOP WYPALANIU TRAW
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- konwalia12
- 1000p

- Od: 24 lut 2012, o 19:59
Popieram Cię jak najbardziej!
Widzę, że wiosenka robi swoje w ogrodzie
Widzę, że wiosenka robi swoje w ogrodzie
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Dopisuję się do moich poprzedniczek i też mówię "Stop wypalaniu traw."Wiosna coraz bardziej pokazuje na swoje kolorki, wszystko z dnia na dzień wychodzi a przy tym jest ciepło
i piękne. Uwielbiam takie dni. Beatko uściski.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- avalonne
- 500p

- Od: 9 wrz 2012, o 22:21
U nas też wiecznie wypalają łąki stojące ugorem. Bezmyślnie, bo ogień łatwo dochodzi do powstałych nieopodal domów, gdzie ludzie gromadzą drewno na opał. Gdyby się to podpaliło, to oj.... Powinni za to poważne kary nałożyć.... Dołączam się do apelu: stop wypalaniu traw. 
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziewczyny ja mam takiego sąsiada czytaj szwagier który na wiosnę nie wychodzi z domu bez paczki zapałek w kieszeni dodam tylko iż ten jegomość nie pali papierosów 
- avalonne
- 500p

- Od: 9 wrz 2012, o 22:21
Taki sobie myśli: podpalę, będzie spokój. A tym czasem może być nieszczęście