U mnie też harcują ale za dużo nie podgryzają .pomyśl o posadzeniu roślin ,które je odstraszają np.czosnek niedźwiedzi,(zresztą prawie wszystkich rodzajów czosnku one nie lubią), szachownica cesarska, rącznik ....
W stronę słońca -
- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W stronę słońca -
Reniu szkoda tulipanków
,paskudne te myszy niemiłosiernie
U mnie też harcują ale za dużo nie podgryzają .pomyśl o posadzeniu roślin ,które je odstraszają np.czosnek niedźwiedzi,(zresztą prawie wszystkich rodzajów czosnku one nie lubią), szachownica cesarska, rącznik ....
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kolorowo u Ciebie zrobiło się na rabatkach. U nas dziś też wieje, dobrze że słoneczko świeci od samego ranka.
- gosiaczek12a11
- 500p

- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Witam przybywam
i podziwiam
, przepiękne rozsady i wiosenkę .
Na słowa uznania zasługuje również kaktusik ja co prawda za nimi nie przepadam ale ten jest wyjątkowy
Pozdrawiam !!!
Na słowa uznania zasługuje również kaktusik ja co prawda za nimi nie przepadam ale ten jest wyjątkowy
Pozdrawiam !!!
- Renata1962
- 1000p

- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Witaj Reniu na rabatkach piękna wiosna,wypatrzyłam u Ciebie cudowne rabatki z irysami
kaktusik też pokazał swoje piękno,
będę Twoim gościem jeśli pozwolisz
kaktusik też pokazał swoje piękno,
będę Twoim gościem jeśli pozwolisz
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Cóż szkoda tulipanów, najwyraźniej długa zima i nornicom dała sie we znaki. Były głodne i zjadły.
Kochana a nie sadzisz roślin cebulowych do koszyczków lub do donic po roślinkach ? Ja sadzę do czarnych donic i zakopuję w ziemie tak zeby nie było widać, ale to tak różnie wychodzi
Pozdrawiam serdecznie i jak minął Ci weekend?
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Reniu ja też sadzę tak jak Sylwia do wysokich donic po roślinkach i zakopuję, dołuję donice w ziemi. Jutro mam zamiar posadzić w takich donicach mieczyki. Będzie mi łatwiej na jesieni wykopać donice niż szukać cebulek w ziemi.Teniskie koszyczki do cebulek nie zdają egzaminu, nornice je przgryzają. Reniu buziaki 
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
No ja też tak jak poprzedniczki wkopałam z donicami do ziemi bo niestety nornice to moje lokatorki 
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Donoszę, że miodunka i u mnie kwitnie na całego 
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Witam Was dziewczynki
Dziś cieplutko było
słonecznie calutki dzień. Wszystko zaczyna coraz lepiej kwitnąć...
Marysiu o tak coraz więcej roślinek się budzi i pokazuje światu ...
Beatko no szkoda,szkoda niestety
myślałam że mi zakwitną a tu zostało mi i no kilka a reszte niestety myszaki zjadły.Posadziłam jesienią czosnek zwykły niedaleko tulipanów właśnie i jednak i tak się podkradły i zjadły
jakieś cwane mi się trafiły! Jesienią posadzę więcej czosnku to może juz mi nie podejdą ehh...te gryzonie!
Karolinko witam i zapraszam !
Dorotko z każdym dniem coraz kolorowiej się robi
Gosiu witam Cię cieplutko u siebie
i zapraszam! dziękuję ... kaktusik szaleje na całego dzisiaj pokazał do słoneczka 7 kwiatów!
sama jestem w małym szoku że tak kwitnie...
Reniu witam
no pewnie że pozwolę no baaa możesz mnie odwiedzać o każdej porze dnia i nocy!
haahaa zobaczymy jak tego roku Mi zakwitną iryski jak na razie ładniutko obudziły się po zimie ...
Sylwuś
właśnie nie posadziłam do koszyczków
nigdy mi nornice nie zakradały się do ogródka tam gdzie mam tulipany ale jednak tego roku zawitały! teraz będę sadzić właśnie w koszyczkach lub jakiś doniczkach tak jak mi radzisz kochana.Mieczyki na wszelki wypadek posadzę właśnie do doniczek i wsadzę do ziemi
może nie będzie tak żle i nornice nic nie podjedzą ...
Julianna właśnie dobry sposób na mieczyki bedzie żeby posadzić je w koszyczkach
też tak właśnie zrobię! Posadziłaś już mieczyki kochana? Ja właśnie się zastanawiam czy posadzić czy też jeszcze poczekać i na początku maja wsadzić
wsadziłam wczoraj 6 mieczyków po 3 do jednej donicy - będą stały przed domem na tarasiku ...
Ewo ehhh te nornice chyba nam wszystkim dokuczają na całego! Musimy jakiś sposób wymyślić żeby je raz a dobrze przegonić z naszych ogrodów!!
Aguś no proszę ! miodunka jednak zakwitła,promienie słoneczne jednak potrafią zdziałać cuda...
Dziś cieplutko było
Marysiu o tak coraz więcej roślinek się budzi i pokazuje światu ...
Beatko no szkoda,szkoda niestety
Karolinko witam i zapraszam !
Dorotko z każdym dniem coraz kolorowiej się robi
Gosiu witam Cię cieplutko u siebie
Reniu witam
Sylwuś
Julianna właśnie dobry sposób na mieczyki bedzie żeby posadzić je w koszyczkach
Ewo ehhh te nornice chyba nam wszystkim dokuczają na całego! Musimy jakiś sposób wymyślić żeby je raz a dobrze przegonić z naszych ogrodów!!
Aguś no proszę ! miodunka jednak zakwitła,promienie słoneczne jednak potrafią zdziałać cuda...
- Sylwia85
- 1000p

Dzisiaj dzień uplynął Ci na sadzeniu. Myślę że nornice nie dadzą rady przedostać się do cebulek więc możesz kochana spać spokojnie i śnić.
Pozdrawiam
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Tak samo jak poprzedniczki wkopałam tulipany w koszykach i w tym roku widzę, że będę mogła się cieszyć ich urokiem
Reniu sadziłam dzisiaj mieczyki po kilka w takich dużych doniczkach po roślinach. Wsadziłam też dalie i lilie na rabatkach, no i oczywiście pielenie i porządek w truskawkach. Jutro czekam na przesyłkę z clematisami i znowu będę miała co robić. Buziaki 
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- Sylwia85
- 1000p

Przybiegłam sie przywitać i życzyć miłego wtorku oraz
Pozdrawiam
- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Z tym sadzeniem do koszyczków to też różnie bywa, kiedyś posadziłam narcyzy w koszyczkach a te paskudne nornice z góry się do nich dobrały
.Teraz sadzę dużo czosnku i bardziej się sprawdza 
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Witaj Reniu
Nornic u mnie pełno....niestety
Roślinki jakoś muszą dać rade. Cebulki tulipanów liscie wypóściły, ale z kwiatami będzie gorzej
Miłego i słonecznego wtorku
Zapodaj jakieś fotki
Nornic u mnie pełno....niestety
Miłego i słonecznego wtorku
Zapodaj jakieś fotki