Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo

Post »

Dorotko zaginął mi twój watek ;:145 i do nadrobienia miałam sporo stron, ale już jestem na bieżąco i właśnie uświadomiłam sobie, ze nie mam papieru do pieczenia :( . A placek z brzoskwiniami bardzo się mi spodobał ;:108
Dość dawno w podobny sposób piekłam biszkopt z jabłkami: do biszkoptu już wylanego na tortownicę wrzucało się pokrojone w ósemki jabłka i one tak fajnie opadały na dno. I po upieczeniu ciasto siup do góry nogami, puder na to i już można było wołać wszystkich i zajadać ;:303

Popełniłam tez w poprzedni weekend mięsko w majonezie. Gotowałam około 1,5kg karkówki, pięknie obwiązanej nicią bawełnianą, tak po 5,5minut w sobotę wieczorem i w niedziele rano. Pewnie powinnam pogotować do 7-8 minut, bo na samym srodku miałam włókienko takie lekko krwiste, ale i tak moi panowie pożarli całość. I powiem króciutko: PYCHA. Do kanapek i bez nich zniknęło w trzy dni :D

A jeszcze dawniej z moim dużym synkiem piekłam domek piernikowy, w którym przed upieczeniem robiłam dziurki i łączyłam poszczególne elementy wstążeczką atłasową. Tylko dach położony na ściankach trzymał się na "słowo honoru"
Miłego dnia
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00

Post »

Aguś ;:196 ciasto polecam, przypomina mi konsystencją taką babkę cytrynową, którą za czasów studiów często kupowałyśmy z psiapsiółami w Krakowie w jednej cukierni.. Wspomnienia :D
Mięsko gotowane w majonezie rzeczywiście jest przepyszne, u nas też znikało migusiem :D Mam je w planach na Święta :D Wstążeczka zamiast klejenia domku z piernika to też super rozwiązanie ;:333
Podczytuję Twój wąteczek (jeszcze mi kilka stron zostało) i przepisy kopiuję :D

Asia, te reniferki są super, ;:215 dzięki za linka ;:196 Muszę wypróbować z tego przepisu, robiłam podobne w ubiegłym roku z przepisu z bloga Moje Wypieki, powędrowały na imprezę choinkową do przedszkola :D
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak czytam tu co wyrabiacie, to aż mi wstyd, bo jestem daleko w lesie ze świętami ;:145
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, ja też w lesie i to bardzo... W dodatku właśnie zamiast sprzątać, to ślęczę przed kompem i ściągam materiały do kolejnego zlecenia i od jutra do poniedziałku jestem zawalona robotą. Zostanie mi kilka dni na przygotowania i to o ile ze zleceniem wszystko pójdzie zgodnie z planem - co zdarza się baaardzo rzadko :( Najczęściej wszystko się przeciąga bo zawsze coś w trakcie wypadnie :? A potem na dzień przed Świętami okazuje się, że połowa rzeczy z listy planów świątecznych nie wykonana ;:145
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko nie przejmuj się, jeśli nie uda Ci się przygotować na święta wszystkiego co zaplanowałaś, jestem pewna, że i tak zrobisz mnóstwo rzeczy i nie będzie widać żadnego braku..... a to co sobie zaplanowałaś i nie udało Ci się możesz zrobić na Nowy Rok 8-) :D Najważniejsze, żeby byłą wspaniała rodzinna atmosfera, a jestem pewna, że tak będzie ;:196
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

robiłam takie kiedyś!
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Strasznie mi się spodobały, ale wczoraj upiekłam tyle pierniczków...a pomysł znalazłam dzisiaj ;:145
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, dzięki za pocieszenie :D Nie wiem na ile ze wszystkim zdążę, ale sprzątanie najgorsze dziś wykonane - okna załatwione, firanki też i obie łazienki wypucowane :D A, i pierniki polukrowane :D
I masz rację, atmosfera najważniejsza ;:196

Aniu, pewnie, że się podobają, zarąbiste są ;:215 Kurcze, też już miałam nie piec pierniczków... Wczoraj zapodałam kolejną i ostatnią miałam nadzieję porcję... Aniu, a chatkę z piernika pieczesz? Może ten pomysł wykorzystamy w chatce piernikowej i zrobimy tak szybki w okienkach? Gdzieś zdaje się coś takiego widziałam :D

Marysiu, a te landrynki po upieczeniu są faktycznie kolorowe? Tzn. chodzi mi o to, czy jak włożę czerwoną landrynkę to wyjdą mi czerwone witrażyki a jak zieloną to zielone? Czy jakoś karmelizują i zmieniają kolor w czasie pieczenia?
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chatke juz upiekłam właśnie polukrowałam - i żal mi, że tych szybek nie odkryłam wcześniej. Ale kto wie, koleżanka prosiła, żeby jej upiec - chce zapłacic, więc może jeszcze będę piekła - ja nie mogę 6 kg pierników i jeszcze - w 2 tygodnie :;230
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 No to pięknie się napracowałaś :D Jak koleżanka chętna, to odsprzedaj Jej tą zrobioną chatkę a dla Was zrób z szybkami :D
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tak Dorotko było z moimi i mam nadzieję, że z innymi też w końcu to są sztuczne barwniki. Zapomniałam o tym ale w przyszłym roku upiekę na pewno.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wielkakulka pisze:Chatke już upiekłam właśnie polukrowałam :;230
Aniu-wklej zdjęcie:))
Awatar użytkownika
Sosenki4