Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Post »

Witam tak na szybko ;:7 bo ledwo żyję i zaraz idę ;:19
Kolejny dzień z wnukami i koszeniem ogrodu, do tego przekopywanie byłego oczka a obecnego kompostownika i przekładanie kamieni z kupy na kupki totalnie mnie dobiło. Jutro może będzie luźniejszy dzień to coś sensownego napiszę. ;:173

Moje New Dawn stoją w takim osłoniętym miejscu żeby słońce im za bardzo nie dopiekało bo są w donicach i mają tylko późnym popołudniem troszkę słońca i nawet się wysiliły. One są z Floribundy. Bo Christine Helene stoją obok, słabo rosną jedna troszkę pokazała kwiatków i ogólnie są liche. Czyli kwitnienie nie zależy od miejsca tylko od jakości sadzonki. ;:108
Souvenir de Francois Gaulan nawet trzyma się dobrze i chyba od wczoraj się nie zmienił, na pewno to stwierdzę jutro. ;:108
Grafin Esterhazy coraz bardziej mi się podoba, Pashmina zresztą też. ;:333

Parę fotek wczorajszych

Obrazek

Obrazek

Obrazek liliowiec od Jadzi

Obrazek kolejny kolor pysznogłówki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Myślałam ,ze tylko żółte Ci dałam .Ciekawe czy on pachnie, bo akuratnie tego nie waniałam .Majka Pashmina masz racje teraz ładniej wygląda niż 1 kwiaty w środku były nieciekawe
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moja Christine Helene wygląda bardzo dobrze, jak na pierwszoroczną, kwitnie także bez problemów. Podoba mi się, że kwiaty zmieniają kolor i długo utrzymują się na krzaku.Żałuję, że będę musiała ją w przyszłym roku przesadzić na bramkę (o ile powstanie :evil:).
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Maju ja też jestem zakręcona z tą robotą a efektów nie widać, chwasty nie dają za wygrane. Wnuczka też mamy na działce to basen napełniamy a wieczorem
wylewamy ,syzyfowa praca.Teraz obrywamy porzeczki na sok. ;:167
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Witaj Majeczko, wpadam pooglądać róże, sama mam ich nie wiele, mogę podziwiać u Ciebie, czy zapach jest równie piękny jak wyglądają. ;:oj
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

O taka sama Dalie sobie do doniczki ciachnelam tz rozowa i biala - ladne sa ;:108 I jeszcze zolte pomponowe przed dom, bo mi sie w zeszlym roku u Agus spodobaly ale na tych jakos kwiatow jeszcze nie widac.
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Majeczko, 'Pashmina' ;:167 'Grafin Esterhazy' ;:167 'Souvenir de Joanne Balandreau' ;:167 Napatrzeć się nie mogę ;:138 A z innych kwiatuchów, to zwróciła moja uwagę pysznogłówka. Jest prześliczna, a do tej pory jakoś jej nie zauważałam :D
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w piątek :wit chyba jakiś pechowy bo ani palce ani klawiatura za mną nie nadążają i wychodzą głupoty, dobrze że mam automatycznego korektora. ;:223

Przepraszam Wszystkich moich gości że bardzo rzadko piszę w Waszych wątkach ale totalny brak czasu :oops:
Czasami wpadnę po cichutku a czasami coś napiszę w wątku na chybił trafił czyli tym w którym ktoś ostatnio napisał. To jest loteria do kogo trafię ale co jakiś czas bywam u wszystkich. ;:4

Jadziu mam od Ciebie jeszcze innego ale on kwitł bardzo wcześnie jednym kwiatkiem że nawet go nie sficołam i nie pamiętam jak wyglądał. Nie wiem czy pachnie bo nawet go nie woniałam, ma jeszcze pączki to może coś wywoniam. Dzisiaj Pashmina ma nawet śliczny kwiatek otwarty ale nie mam teraz czasu zrzucać zdjęć, wieczorem go pokażę. ;:173
Ewa z tymi zaplanowanymi elementami towarzyszącymi to obie mamy podobnie, u mnie też powstają wiecznie. :twisted:
Mam nadzieję że jak Christine Helene wsadzę na miejsca to zabiorą się do rośnięcia i w przyszłym roku pokaż się z lepszej strony. :uszy
Irena dobrze że masz co zrywać bo u mnie owoców tyle że ledwo na bieżące kompoty wystarcza. :evil:
Z wnuczkami taka zabawa jest ale zawsze to wielka radość. ;:167
Iga wiem że u Ciebie róż mniej ale żurawki stanowią kolorowe elementy. Czasami do Ciebie zaglądam ale nie zawsze piszę. :oops: Przymierzam się do zakupów u Ciebie ale cięgle róże są na pierwszym miejscu. :wink:
Jula dalia różowa też zakwitła ale biała chyba padła w zimie, nie widzę jej. Ja powoli je ograniczam, w tym roku są zapchajdziurą w miejsca wypadniętych róż. Trochę wysokich posadziłam czekając na nowe Souveniry. :uszy
Gosia róże są ;:167 ;:215 też się nie umiem na nie napatrzeć i ich nawąchać. :;230
Pysznogłówki to moja nowość, są fajne i bardzo łatwo się rozrastają więc w Twoim ogrodzie byłyby idealne. ;:333

Dawno nie było apelu w sprawie zamówień jesiennych róż. Parę osób już jest chętnych i każdy kto ma ochotę kupić róże serdecznie zapraszam. Mamy jeszcze troszkę czasu ale pomyśleć można zawsze.

We francuskiej szkółce http://www.pepiniere-rosesloubert.com/ dzięki uprzejmości Gosi-Deirde będziemy robić wspólne zamówienie. Mają tam bardzo dużo róż historycznych i unikatowych i Souvenirów na których mi zależy. Ale zamówienie będzie realizowane jak uzbiera się dość spora liczba róż. Dlatego proszę Was wszyscy zajrzyjcie do tej szkółki a może jakaś różyczka wpadnie Wam w oko i ;:167 . Za zainteresowanie i ewentualne zastanowienie z góry Wam dziękuję. ;:180
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Dziewczyny, tak tu dyskutujecie o New Dawn i pomyślałam, że może mi odpowiecie na moje pytanie. Zdarzyło mi się coś dziwnego.
Kupiona wiosną w R. New Dawn i posadzona w moim ogrodzie stała i stała w miejscu i myślałam, że nic już z niej nie będzie, ale wreszcie powoli ruszyła. Rośnie ładnie na kilka pędów i ma pąki kwiatowe.
Tymczasem - obok niej wyrósł jakiś różany krzaczek; myślałam, że to coś, co wcześniej rosło w tym miejscu (tu w tym starym ogrodzie z nieoczekiwanych miejsc wciąż wyłażą nieoczekiwane rośliny :) Dałam mu spokój, niech sobie rośnie i nie zwracałam na niego uwagi, ale widziałam, że ma pączki kwiatowe. Tymczasem... wczoraj - rozwinął się pierwszy z nich i wygląda zupełnie, jak kwiat New Dawn! Jak to możliwe? Nie tam ją sadziłam! A tu gdzie posadziłam - rośnie i też ma pączki!
Czy to możliwe, żeby nowo kupiona sadzonka wypuściła pod ziemią odrost i sama sobie stworzyła "siostrę" w tym czasie, kiedy wyglądało, że nie rośnie i nic z niej nie będzie? Czy New Dawn daje odrosty korzeniowe?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu aż tak się nie znam żeby się wypowiadać. Zresztą New Dawn mam dopiero pierwszy raz. ;:131

Lipcowy ogród w ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek jednak Kobea od Irenki jest biała choć mnie się wydaje że to taka seledynowa biel

Obrazek

Obrazek wybaczcie że wszędzie można dostrzeć wiadra i wiaderka ale ciągle coś plewię i sadzę i nie chce mi się sprzątać za każdym razem :oops:

Obrazek gdzieś trzeba spać :;230
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju kicia pięknie się wygrzewa :D śliczny kolor pysznogłówki ;:215
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka Edul raczej się chłodzi bo tam był cień, pod krzakami zwykle sypia ale pewnie było mu za gorąco. :;230
Czekam na inne kolory pysznogłówki i ciekawa jestem jakie będą. ;:65

Na dobranoc róża która porusza całe forum, no może tylko różomaniaków. :;230

Obrazek

;:19
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Majeczko, porusza...oj porusza... "Pashmina' ;:167 ;:180
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju Twój ogród jest niesamowicie kolorowy. Śliczne i bardzo wesołe są takie widoki.....bardzo to lubię :D
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Czy Edul pracował tą łopatą,mam taką samą to może Reksiu mi coś pomoże. :;230
Jednak u Ciebie klimat cieplejszy. moje jszcze nie kwitną. Dzisiaj będe pracować na działce to sprawdze,miłego dnia ;:167
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”