Witam w piątek

chyba jakiś pechowy bo ani palce ani klawiatura za mną nie nadążają i wychodzą głupoty, dobrze że mam automatycznego korektora.
Przepraszam Wszystkich moich gości że bardzo rzadko piszę w Waszych wątkach ale totalny brak czasu
Czasami wpadnę po cichutku a czasami coś napiszę w wątku na chybił trafił czyli tym w którym ktoś ostatnio napisał. To jest loteria do kogo trafię ale co jakiś czas bywam u wszystkich.
Jadziu mam od Ciebie jeszcze innego ale on kwitł bardzo wcześnie jednym kwiatkiem że nawet go nie sficołam i nie pamiętam jak wyglądał. Nie wiem czy pachnie bo nawet go nie woniałam, ma jeszcze pączki to może coś wywoniam. Dzisiaj Pashmina ma nawet śliczny kwiatek otwarty ale nie mam teraz czasu zrzucać zdjęć, wieczorem go pokażę.
Ewa z tymi zaplanowanymi elementami towarzyszącymi to obie mamy podobnie, u mnie też powstają wiecznie.
Mam nadzieję że jak Christine Helene wsadzę na miejsca to zabiorą się do rośnięcia i w przyszłym roku pokaż się z lepszej strony.
Irena dobrze że masz co zrywać bo u mnie owoców tyle że ledwo na bieżące kompoty wystarcza.
Z wnuczkami taka zabawa jest ale zawsze to wielka radość.
Iga wiem że u Ciebie róż mniej ale żurawki stanowią kolorowe elementy. Czasami do Ciebie zaglądam ale nie zawsze piszę.

Przymierzam się do zakupów u Ciebie ale cięgle róże są na pierwszym miejscu.
Jula dalia różowa też zakwitła ale biała chyba padła w zimie, nie widzę jej. Ja powoli je ograniczam, w tym roku są zapchajdziurą w miejsca wypadniętych róż. Trochę wysokich posadziłam czekając na nowe Souveniry.
Gosia róże są

też się nie umiem na nie napatrzeć i ich nawąchać.
Pysznogłówki to moja nowość, są fajne i bardzo łatwo się rozrastają więc w Twoim ogrodzie byłyby idealne.
Dawno nie było apelu w sprawie zamówień jesiennych róż. Parę osób już jest chętnych i każdy kto ma ochotę kupić róże serdecznie zapraszam. Mamy jeszcze troszkę czasu ale pomyśleć można zawsze.
We francuskiej szkółce http://www.pepiniere-rosesloubert.com/ dzięki uprzejmości Gosi-Deirde będziemy robić wspólne zamówienie. Mają tam bardzo dużo róż historycznych i unikatowych i Souvenirów na których mi zależy. Ale zamówienie będzie realizowane jak uzbiera się dość spora liczba róż. Dlatego proszę Was wszyscy zajrzyjcie do tej szkółki a może jakaś różyczka wpadnie Wam w oko i
. Za zainteresowanie i ewentualne zastanowienie z góry Wam dziękuję.