Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Mina Ci na pewno będzie w tym tygodniu wschodzić . Powiedz , co robiłaś z nią ; moczyłaś przed umieszczeniem w ziemi , a doniczki stały w cieple , to nie powinno być problemu .

Z tych nasion , to będę miała m.inn. ; ślaz mauretański , daturę białofioletową jednoroczną , pomidor Black Cherry , paprykę fioletową , pomidor czekolada , Brandywine , na przeciery , Czarna zebra , papryka pomidorowa , papryka ostra Pocałunek Diabła , dynia cukrowa , koper antymszyca etc... Szał pał ..., jak to wszystko wysieję ...już na samą myśl robi mi się gorąco ... :heja ;:224

Aguś , Sławek w sobotę posprzątał cały parter , tak ,że w każdej chwili możesz się wprowadzać ;:167 . Chłopa nie bierz , bo mam dwóch ...do wyboru ;:224 ...mojego nie wliczając :;230 :;230 :;230

Justysiu ...ale niespodzianka , a mówiłam , że trzeba cierpliwości ;:196 . Cieszę się razem z Tobą . Mała rzecz - a cieszy ;:108 .
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagódko,to magnolie jesienią zawiązuja paki kwiatowe? Jak moja była kupiona maleńka, ma teraz może ze 30-40 cm to za ile lat bedzie kwitła?
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak , magnolie mają pąki zawiązane już jesienią . W zasadzie magnolii też się nie tnie , jedynie kosmetycznie , by nadać jej odpowiedni , pożądany kształt . Usuwa się np. jakąś gałązkę , która ' idzie ' nie tam , gdzie chcemy .Twoja jest jeszcze mała - moja młoda miała metr , gdy zakwitla po raz pierwszy . W tej chwili ma ponad piętnaście lat i 2,5 metra wysokości . Była z odkładu macierzystej , która rośnie obok .
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko cieszę się razem z Tobą z wiadomości, że jednak nasionka będą. Czyli w tym tygodniu będzie sianie ;:108
a ja dziś posiałam moje, doniczek od groma.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Doczekałam się wreszcie ...a parapetów zaczyna brakować ;:224 . Nawet nie myślę , jak zacznie się pikowanie , zwłaszcza tej drobnicy .
pomidory dopiero , gdy będą miały dwie pary liści , zawsze tak robiłam , by ' nabrały ciała ' . Najlepsze jest to obserwowanie ;wyjdzie , nie wyjdzie - wyszło ;:138 .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Co to za koper Jagódko anty-mszyca . W ubiegłym roku na koprze nie miałam ani jednej mszycy ciekawe jak bedzie w tym roku . No to bedzie sie działo pomidorków mnóstwo odmian . Czy ten pocałunek diabła to granatowa papryka . Chyba taką kiedyś pokazywała Ola O. podobno iście diabelska . Masz rację najlepsze to obserwowanie wyjdzie -nie wyjdzie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Iga minę wysiałam wedle Twoich wskazówek :uszy
Super nasionka zdobyłaś :wink:
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ...ta papryka ma nazwę Cherry - pocałunek diabła , nie wiem , jaka będzie :roll: , oprócz niej takie mam dostać ; Hot banana hungaria - hot-wox i papryka ostra sercowata . Koper antymszyca prawdopodobnie jest dobry do siewu między rośliny , które lubiane są przez mszyce , w celu odstraszania , ciekawe , jak się sprawdzi . Ja na swoim nie miałam mszyc , bo sieję rzutowo .

Aguś ...byle ich nie przelewać , gdy mają kiełkować , tyle tylko , by nie było sucho , ale ciepło i wilgotnie .
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Mają ciepło i wilgotno się rozumie . Są w mini szklarence . Tego samego dnia wysiewałam mini brateczki , te wylazły piknie :uszy
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ja też sieję rzutowo, bo siany w rzędach zawsze mi chorował na mszycowicę :;230 :;230 No to jestem ciekawa tych diabelskich papryk . Będzie na ostro :;230 :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p
Od: 20 lis 2009, o 18:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Co to za rośliny!! Pomidor czekoladowy?? pocałunek diabła!! Czyli jesteś nie tylko magnoliową królową!
Co do ostrej papryczki to czy to jest coś takiego jak włoskie pepperoncino? Jeśli tak to mam wspaniałe przepisy z dodatkiem tej właśnie ostrej papryczki.
Pozdrawiam Magda

Pierwsze kroki w ogrodzie
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś ...bratki szybko wschodzą , a mina potrzebuje trochę czasu , nawet do dwóch tygodni . Mnie jedne szybko , bo prawie po tygodniu wzeszły , a następne dopiero po 12 dniach , a inne wcale , śpią :shock: ?
Jadziu , sama jestem ciekawa nie tylko Pocałunku Diabła , ale i papryczki ostrej - Dzwoneczek , podobnie i Czarnej zebry .

Madziu , ...jaka tam Królowa , co bez korony i bez berła , ale ...no właśnie ...ale ma swoje ukochane ' Królestwo ..." , chociaż bez podwładnych ...tylko raczej z moimi ulubieńcami .
Same nazwy są ciekawe ...a co z nasionek urośnie , to się okaże ...bo mam swoje Bycze Rogi , Aussie i Polish Giant - te mnie nie zawiodły . Dużo " mięcha " pomidorowego , tzw. befsztyk , a mało wody - prawie wcale .
Ja nie mam pojęcia jakie będą , na pewno ostre , to pewne , ale czy takie same , jak pepperoncino .
Madziu , to poproszę przepis z ostrą papryczką ;:196 . Może być na pw .
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Jagodka cieszę się razem z Tobą ,że już masz wiadomość o nasionkach z akcji.
Ja troszkę przespałam jednak mam nadzieję,że na coś się załapię.
Też zaznaczyłam Ślaz mauretański, ten Koper anty-mszyca i kilka innych - ogólnie niewiele w porównaniu z innymi którzy setki pozycji zaznaczyli.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu ..czekałam cierpliwie i ;:65 nogami , a nawet rękami , co spowodowało , że zasiałam już co nieco . Ale jak dostałam dzisiaj na pw info , że mam zaklepane to , co zamawiałam , to aż mi ciśnienie podskoczyło - pełna euforia :tan .
Prawdę mówiąc byłam w szoku , że co niektórzy mają po kilka postów , mało ich widać na FO , a zamawiali , że ho , ho ;:224 ( chyba dla całej rodziny , znajomych , tudzież sąsiadów :;230 . A potem ...znikną ...i tyle będzie ich widać .
Ja swoimi nasionami ( nie miałam zbyt dużo , tylko trzy odmiany , to obdzieliłam dziewczyny z FO , na priv , bo nie miałam pojęcia o akcji ).
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jagódko,czy ty w tajemnicy przed M wydzierżawiłas jakies pole pod swoje zasiewy? :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”