Różanka w Sudetach
-
edulkot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różanka w Sudetach
Aguniu trzeba do nich napisać to przyślą ofertę. Ale w okolicach Warszawy są szkółki sprzedające ich róże - Piaseczno, Otwock i Konstancin.
- Dyskrecja

- Od: 22 lis 2010, o 20:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Dyskrecja

Heniu, zawrót głowy mam od urody Twoich róż! są wspaniałe... zwłaszcza słoneczne fotki pokazują ich niezwykły urok. Golden Celebration ujmuje mnie najmocniej... mam go już w zamówieniu z R.
- Dyskrecja

Aguniu, to już są niestety końcówki tegorocznych zdjęć, tu w górach wegetacja jest krótsza, dlatego też cieszę się ostatnimi fotkami w słońcu.
Myślę, że to dobrze, że zamówiłaś sobie G.C. krzaczki są gęste, zwarte, zdrowe, kwiaty są ogromne, pachnące. Mam posadzone trzy obok siebie, jak pomyślę, że mogą wyrosnąć ogromne z 1,20 m na wysokość i szerokość to już się cieszę, oby tylko ładnie przezimowały.
Myślę, że to dobrze, że zamówiłaś sobie G.C. krzaczki są gęste, zwarte, zdrowe, kwiaty są ogromne, pachnące. Mam posadzone trzy obok siebie, jak pomyślę, że mogą wyrosnąć ogromne z 1,20 m na wysokość i szerokość to już się cieszę, oby tylko ładnie przezimowały.
- Dyskrecja

Jeszcze tyle pąków do rozwinięcia, jeszcze chciałoby się przedłużyć lato, a tu już kwitną nawłocie i noce są coraz chłodniejsze.
Kilka dzisiejszych słonecznych fotek, bo to już jest końcówka sezonu.
Lovely Fairy, ta uszczęśliwiała mnie całe lato:

Pięknie prezentowały się tego lata Tom - Tom, mam dwa krzaki, też całe w kwiatach:

NIesamowicie piękne były też Aspiryny, teraz to już kolejne kwitnienie, czy te wszystkie pączki się rozwiną?

A teraz piękność natury, Chwała Panu - Gloria Dei:

I na koniec kilka kwitnących róż pąsowych, nóżki mają gołe, ale kwitną pięknie:

Kilka dzisiejszych słonecznych fotek, bo to już jest końcówka sezonu.
Lovely Fairy, ta uszczęśliwiała mnie całe lato:

Pięknie prezentowały się tego lata Tom - Tom, mam dwa krzaki, też całe w kwiatach:

NIesamowicie piękne były też Aspiryny, teraz to już kolejne kwitnienie, czy te wszystkie pączki się rozwiną?

A teraz piękność natury, Chwała Panu - Gloria Dei:

I na koniec kilka kwitnących róż pąsowych, nóżki mają gołe, ale kwitną pięknie:

-
edulkot

Heniu nie mów że te pączki Aspirynki nie zakwitną, chyba tak wcześnie nie przychodzą do was przymrozki.
Pięknie wyglądają cale wiechy różowych kwiatków, musi to być śliczny widok. A te czerwone też piękne, mój ulubiony kolor dodający energii, moją jak mijam to zawsze muszę zaczepić i pstryknąć jej zdjęcie bo taka śliczna że nie mogę się napatrzeć.
Pięknie wyglądają cale wiechy różowych kwiatków, musi to być śliczny widok. A te czerwone też piękne, mój ulubiony kolor dodający energii, moją jak mijam to zawsze muszę zaczepić i pstryknąć jej zdjęcie bo taka śliczna że nie mogę się napatrzeć.
- Dyskrecja

Maju, termometr mam za oknem a na nim +5 stopni, tylko patrzeć jak przyjdą nocne przymrozki, to są góry u nas zawsze lato jest krótsze.
-
edulkot

To rzeczywiście czuć jesień, jednak szkoda lata choć było takie brzydkie. 
- Dyskrecja

Zaczynam zmieniać zdanie o Abrahamie Darby, drugie kwitnienie zapowiada się nieźle, kwiat duży, pachnący, wygląd krzaczka znacznie poprawił się od wiosny

Gloria Dei, próbuję zrobić fotkę to z tej to z innej strony ale nie idzie zrobić takiego zdjęcia, które pokazałoby rzeczywistą urodę tego kwiata

Louisa zawiązała ogrom pączków, czy zdążą się rozwinąć, bardzo bym chciała, na razie pierwszy kwiat w drugim kwitnieniu, a zapach... szkoda, że nie można go przesłać.

Gloria Dei, próbuję zrobić fotkę to z tej to z innej strony ale nie idzie zrobić takiego zdjęcia, które pokazałoby rzeczywistą urodę tego kwiata

Louisa zawiązała ogrom pączków, czy zdążą się rozwinąć, bardzo bym chciała, na razie pierwszy kwiat w drugim kwitnieniu, a zapach... szkoda, że nie można go przesłać.

- Aszka

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Heniu i ja chyba wezmę z Ciebie przykład jeśli chodzi o zakupy.W R.zamówiłam tylko 4 szt.ale też zastanawiałam się długo,bardzo długo.Resztę przyjemności zostawię sobie na przyszłe lato 
- aga13
- 500p

- Od: 11 paź 2008, o 21:39
a u mnie już było +2 stopnie więc powoli trzeba się przygotowywać na najgorszeDyskrecja pisze:Maju, termometr mam za oknem a na nim +5 stopni, tylko patrzeć jak przyjdą nocne przymrozki, to są góry u nas zawsze lato jest krótsze.
Pozdrowionka
))
- Dyskrecja

Olu, ciężko się zastanawiam nad zamówieniem, mam parę róż na uwadze, ale chyba zdecyduję się na zamówienie wiosenne. Tegoroczne wiosenne nasadzenia w drugiej połowie maja okazały się u mnie najlepsze,/p. G.C./, mimo, że sadziłam z gołym korzeniem to pięknie się przyjęły, rozrosły i cieszą oczy cudnymi kwiatami, a z zimowym sadzeniem może być różnie, zależy jaka będzie zima.
Aga, to prawda chłód może przyjść w każdej chwili, cieszmy się więc każdym ciepłym dniem, biegajmy z aparatami, żeby każdy piękny kwiat utrwalić.
Chcę zapytać o opinię czy może ktoś kupował róże w sklepie internetowym STARKL
http://starkl.pl/view/p-1025/Ostatnio-o ... tem=id7396 ,
czy sprzedają ładne sadzonki, z oferty widać, że ceny są przystępne, można byłoby coś wybrać.
Aga, to prawda chłód może przyjść w każdej chwili, cieszmy się więc każdym ciepłym dniem, biegajmy z aparatami, żeby każdy piękny kwiat utrwalić.
Chcę zapytać o opinię czy może ktoś kupował róże w sklepie internetowym STARKL
http://starkl.pl/view/p-1025/Ostatnio-o ... tem=id7396 ,
czy sprzedają ładne sadzonki, z oferty widać, że ceny są przystępne, można byłoby coś wybrać.
- Alutka102

- Od: 29 sie 2011, o 09:06
Pozdrawiam Ala
- Dyskrecja

Witam Cię Alutko!