Miłego dnia !!!
Miejski ogródek Ani - moje początki
- bonia244
- 1000p

- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Miejski ogródek Ani - moje początki
Miłego dnia !!!
- Aancyk
- 1000p

- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bożenko dziękuję
i oczywiście zapraszam na
. Czasami mam wrażenie że jak bym teraz zaczynała od poczatku to wszystko zrobiłabym inaczej, a przez ten trawnik to spać nie mogę bo ma pełno dziur i nie chcą się zapełnić. 
- Aancyk
- 1000p

- Jule
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Ania, trawnik wymaga czasu. Teraz i tak nie czas na wsiewanie, poczekaj do jesieni. Trawa ma swoje okresy wzrostu, widze po sasiadow trawniku. Sa okresy kiedy kosza co tydzien a sa takie jak teraz, ze chyba juz od 3 tygodni nie kosili, czyli nie rosnie.
Na lawendzie sie nie znam ale ja swoja dzielilam, bo sie rozrosla a potrzebowalam do doniczki troche i jakos przezyla i jedna i druga.
Na lawendzie sie nie znam ale ja swoja dzielilam, bo sie rozrosla a potrzebowalam do doniczki troche i jakos przezyla i jedna i druga.
- megi1402

- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, nie przejmuj się trawnikiem, jak na taki młody to naprawdę dobrze wygląda. Dosiałabym teraz w pustych miejscach, żeby przed zimą młode źdźbła zdążyły się porządnie ukorzenić.
Wielkie zmiany u ciebie, taras gotowy i nawet komplet wypoczynkowy już stoi.
Rabaty już ładnie zapełnione i ciągle przybywa nowych roślin. Pięknie jest, gratuluję!
Wielkie zmiany u ciebie, taras gotowy i nawet komplet wypoczynkowy już stoi.
Rabaty już ładnie zapełnione i ciągle przybywa nowych roślin. Pięknie jest, gratuluję!
- kropka010
- 500p

- Od: 28 lip 2011, o 22:45
Aniu czytałam twój wątek od deski do deski i twój ogródek jest już cudowny w porównaniu do pierwszych zdjęć, odwaliłaś kawał porzadnej pracy
i nie przejmuj się jakimiś niedociągnięciami, masz pięknie
ale wiem i u mnie też tak jest, że wszyscy mówią strasznie dużo zrobiłas, a ja bym nie była sobą, gdybym nie stwierdziła, że mogłam jeszcze ładniej, lepiej ... itd dlatego M stwierdził, że ja już mam schizę na punkcie ogrodu
i jak tak dalej będzie to będę musiała iść na odwyk 
ale wiem i u mnie też tak jest, że wszyscy mówią strasznie dużo zrobiłas, a ja bym nie była sobą, gdybym nie stwierdziła, że mogłam jeszcze ładniej, lepiej ... itd dlatego M stwierdził, że ja już mam schizę na punkcie ogrodu
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
- Jule

Zima to dobry czas na odwyk 
oj nie zawsze - zawsze pozostają kwiatuszki domowe no i te planowanie

- kropka010
- 500p

- Od: 28 lip 2011, o 22:45
no i alegro, sklepiki internetowe ..... i też można całą zimę kupować, planować jak posadzę, przesadzę, dosadzę, przekopię, obkopię,
jesu czy nasz język musi być aż tak rozbudowany 
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
no zapomniałaś jeszcze o posieję, poplewię, zasadzę, zaszczepię, ukorzenię itd
oj język mamy baaardzo bogaty
oj język mamy baaardzo bogaty
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Witaj, Aniu. Dopiero dziś zdołałam wybrać się do Ciebie z rewizytą. To ciekawe doświadczenie oglądać krok po kroku
powstający od początku ogród.Podoba mi się Twój plan i podziwiam, że tak szybko realizujesz.
Jedna uwaga, jeśli pozwolisz,
bardziej doświadczonej ogrodniczki..Może mi się wydaje, nie jestem pewna, ale czy nie za ciasno będą miały roślinki, jak
podrosną? Byliny łatwo można przesadzać, ale krzewy już trudniej. Ale oczywiście można.Tylko czy będzie gdzie?
Zyczę Ci, by wszystko pięknie rosło i " Twoje miejsce na ziemi" sprawiało nieustanną radość.
powstający od początku ogród.Podoba mi się Twój plan i podziwiam, że tak szybko realizujesz.
bardziej doświadczonej ogrodniczki..Może mi się wydaje, nie jestem pewna, ale czy nie za ciasno będą miały roślinki, jak
podrosną? Byliny łatwo można przesadzać, ale krzewy już trudniej. Ale oczywiście można.Tylko czy będzie gdzie?
Zyczę Ci, by wszystko pięknie rosło i " Twoje miejsce na ziemi" sprawiało nieustanną radość.
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Kochana uwierz mi, że ja zaczynałam wsadzać roślinki w maju, a już mam ochotę je wykopać, wrzucić wszystkie na środek i posadzić od nowa
. Oczywiście tego nie zrobię, ale cały czas coś dosadzam, przekopuję itp...powyżej więcej określeń 
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
...przepraszam na końcu poprzedniej strony 
- Jule

Magda, to i tak spokojna kobietka z Ciebie
Ja tez zaczelam sadzic w tym sezonie i biegam z chabaziami jak chlop po pustym sklepie
Dziwie im sie ze jeszcze mnie nie zaskarzyly do trybunalu albo sie nie pozegnaly 
- Aancyk
- 1000p

Jule, kropka010, megi1402, Shirall, lulka dzięki za odwiedzinki i wszystkie sugestie
Uśmiałam się jak przeczytałam Waszą "rozmowę" i podpisuję się po tym obiema rękami. Moja wizja zmienia się z miesiąca na miesiąc,a miejsca wcale nie przybywa.
Gencjana witaj
, cieszę się że wpadłaś. Mam nadzieję że krzewy nie będą miały za ciasno, ponieważ część z nich będzie zmieniać swoje miejsce, kilka doniczek mam zadołowanych i czekają na ogrodzenie z drugiej strony działki, a także docieplenie budynków. Teraz już staram się bardzo ograniczać zakupy
roślinne (co jest bardzo trudne), ponieważ nie wiem kiedy będę mogła zagospodarować pozostałą część. Dziękuję za celne uwagi i zapraszam ponownie.
Gencjana witaj