Człowiek to jednak uczy się całe życie i pewnie nie jedna rzecz na tym forum mnie jeszcze zaskoczy..
"COŚ" doniczkowego
- Stokrotkania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: "COŚ" doniczkowego
Teraz dopiero się przyjrzałam i zobaczyłam na begoniach kwiatki, nie wiedziałam, ze te kwiaty kwitną.
Człowiek to jednak uczy się całe życie i pewnie nie jedna rzecz na tym forum mnie jeszcze zaskoczy..
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Kwietniczek marzenie...szczególnie jego zawartość
Muszę przyznać, że masz na nim większy busz niż ja na swoim, ale ciągle liczę, że lada dzień wszystko urośnie
Muszę przyznać, że masz na nim większy busz niż ja na swoim, ale ciągle liczę, że lada dzień wszystko urośnie
- sari
- 1000p

- Od: 18 maja 2010, o 19:46
Grażynko kwietnik pięknie Ci zarósł, asparagus ślicznie wygląda a nowy nabytek
bardzo ładnie wybarwione ma listki
Ciesze się że fiołeczki ładnie rosną, ten z różem chyba nie ode mnie bo ja takiego nie mam
Ciesze się że fiołeczki ładnie rosną, ten z różem chyba nie ode mnie bo ja takiego nie mam
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Stokrotkaniu ten kwietnik rozporowy to może i jest już stary i niemodny ale ja go lubię bo pojemny i miejsca dużo nie potrzebuje.A ten drugi gdzieś na stryszku wyszperałam i teraz zroślicha sobie na nim rośnie
agarow78 dziękuję i cieszę się że Ci się mój kwietniczek i roślinki na nim podobają
zeberka4,Grażka a nie...to nie zielistka...ją też mam i ma odwrotnie paseczki na listkach...znaczy...o popatrzcie na fotkę...
zielistka jest po prawej
Wiktorio na kwietniku i obok mam taki trochę busz i różne doniczki które ciągle mam zamiar zmienic na jednakowe osłonki ale jakoś się nie mogę zebrac i zakupic ich
A begonie bardzo lubię i już mam trzy kolejne upatrzone...u szwagierki na oknie
Eluś,mroofka taaa...te begonie fajne są
Muszę się wybrac do szwagierki i przywieżc sobie jeszcze trzy inne...Już dawno mi kazała sobie wziąśc tylko zawsze zapominam
Iwonko trochę się ten kwietniczek zabuszowił,ale ciągle to jeszcze nie jest to co bym chciała.Co chwilę zmieniam tam roślinki bo nie wszystkim na kwietniku odpowiada...Dla niektórych jest tam za mało światła
Saruniu te fiołaski to na 100% wszystkie od Ciebie
Mam jeszcze od Martusi ale one stoją na innym parapecie i tamte są mniejsze od tych od Ciebie,bo o wiele póżniej je dostałam.
agarow78 dziękuję i cieszę się że Ci się mój kwietniczek i roślinki na nim podobają
zeberka4,Grażka a nie...to nie zielistka...ją też mam i ma odwrotnie paseczki na listkach...znaczy...o popatrzcie na fotkę...
zielistka jest po prawejWiktorio na kwietniku i obok mam taki trochę busz i różne doniczki które ciągle mam zamiar zmienic na jednakowe osłonki ale jakoś się nie mogę zebrac i zakupic ich
Eluś,mroofka taaa...te begonie fajne są
Iwonko trochę się ten kwietniczek zabuszowił,ale ciągle to jeszcze nie jest to co bym chciała.Co chwilę zmieniam tam roślinki bo nie wszystkim na kwietniku odpowiada...Dla niektórych jest tam za mało światła
Saruniu te fiołaski to na 100% wszystkie od Ciebie
Grażynko
a ja jednak obstawiam, że to zielistka. Formą wyjściową do wyhodowania była zielona, teraz mamy mnóstwo jej odmian, ubarwionych na wszelkie możliwe sposoby.
Mam i ja odmianę o ubarwieniu bieli po zewnętrznej stronie, ale jakoś nigdy jej nie pokazywałam.
Twoja ładnie zagęszczona, będzie ładny krzaczorek
Mam i ja odmianę o ubarwieniu bieli po zewnętrznej stronie, ale jakoś nigdy jej nie pokazywałam.
Twoja ładnie zagęszczona, będzie ładny krzaczorek
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- FRAGOLA
- 1000p

Może i masz rację...tylko że zielistka ma...hmmm jak by to powiedziec...kruche liście(gdy się nagnie to się złamie) a to drugie ma liście jak u traw...elastyczne.
Hm..
i tu mnie zagięłaś
Zaraz lecę sprawdzę swoją ..
edit: jakaś taka.. krauchawa
..moja:
Uploaded with ImageShack.us
Zaraz lecę sprawdzę swoją ..
edit: jakaś taka.. krauchawa
Uploaded with ImageShack.uswszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Też mam cosik takiego i też nie wiem co to 
-
Adam12222
- 1000p

- Od: 30 maja 2011, o 15:50
- Kontakt:
Zielistka czy nie zielistka i tak jest piękniutka

Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Zrowiutka ta "zielistka nie zielistka" 
Rewizyta bardzo udana
Niezła kolekcja
Te hibiskus ma
niesamowity kolor!!!
- FRAGOLA
- 1000p

Witajcie
Martuś,Celinko,Adamie,justus27 zielistka czy nie,zagadka nie rozwiązana...może kiedyś ktoś rozpozna.Ważne że na parapeciku jej dobrze więc nie muszę się martwic o jej wymagania
Hagaart dziękuję za wizytę
Mnie też podoba się hibiskusek...trzeba nabyc jeszcze inne
A teraz nowa zagadka...nabyłam tego cosia w biedronce,nie znam jego nazwy(etykietki brak) i nie wiem gdzie go postawic.Może ktoś z was go rozpozna i podpowie mi co lubi a czego nie.

Martuś,Celinko,Adamie,justus27 zielistka czy nie,zagadka nie rozwiązana...może kiedyś ktoś rozpozna.Ważne że na parapeciku jej dobrze więc nie muszę się martwic o jej wymagania
Hagaart dziękuję za wizytę
A teraz nowa zagadka...nabyłam tego cosia w biedronce,nie znam jego nazwy(etykietki brak) i nie wiem gdzie go postawic.Może ktoś z was go rozpozna i podpowie mi co lubi a czego nie.

- FRAGOLA
- 1000p

Dzięki Patryku
Już sobie o nim poczytałam 
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54