Storczyki Maczka
- marwes
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Maczka
Przepiękna kolekcja Wand ,pozazdrościć tylko ale roslin a nie sąsiadki 

Maczku, jak Ci te Vandy czli 'Maryśki' pięknie zakwitną, to zaproś 'życzliwą' sąsiadkę na
,
to się przy okazji trochę przy Tobie poduczy

to się przy okazji trochę przy Tobie poduczy

Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudeńko 

- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Nieziemska piękność 

Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Wow, po prostu cudo 

- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Wow! Ale cudo

Cudna! Co za kolor!
Renia
Renia
Witam, dziękuję za miłe słowa o roślinach, które prezentuję.
Asiu (mis20), na zdjęciu przedstawionych jest 15 dorosłych vandowatych, ale w pokoju obok mam jeszcze drugi Orchidbox, a w nim są jeszcze 4 dorosłe vandowate.
Kasiu (kasia74), Arleto (arlet3), wizyta samych Panów Policjantów nie była taka straszna. Pełna kultura.
Elu (gejzerka), co do sąsiadki to nie wiem która sąsiadka z osiedla tak zagorzale ogląda kroniki policyjne. Zapewne, ani ja jej nie znam, ani ona mnie. Domyślam się, że bardzo przeszkadzała jej lampa w moim oknie i dlatego zadzwoniła na policję. ;) Ponieważ vandowate wiszą w tym oknie już od wakacji.
Reniu (reniab7), hmmm a może faktycznie zazdrości?
Jagodo, co do doświetlania świetlówkami roślin, to nigdy nie zastąpimy naturlnego słoneczka. Szczegóły na PW.
Asiu (mis20), na zdjęciu przedstawionych jest 15 dorosłych vandowatych, ale w pokoju obok mam jeszcze drugi Orchidbox, a w nim są jeszcze 4 dorosłe vandowate.
Kasiu (kasia74), Arleto (arlet3), wizyta samych Panów Policjantów nie była taka straszna. Pełna kultura.
Elu (gejzerka), co do sąsiadki to nie wiem która sąsiadka z osiedla tak zagorzale ogląda kroniki policyjne. Zapewne, ani ja jej nie znam, ani ona mnie. Domyślam się, że bardzo przeszkadzała jej lampa w moim oknie i dlatego zadzwoniła na policję. ;) Ponieważ vandowate wiszą w tym oknie już od wakacji.
Reniu (reniab7), hmmm a może faktycznie zazdrości?
Jagodo, co do doświetlania świetlówkami roślin, to nigdy nie zastąpimy naturlnego słoneczka. Szczegóły na PW.
- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
Witam, po małej nieobecności na forum. Dziś mała aktualizacja kwitnień.
Po dwóch miesiącach odpoczynku zakwitło Ceratostylis rubra. Tym razem kwiat pojawił się między wyrośniętmi nowymi listkami.

Phalaenopsis I-Hsin Salmon Copper Star. Kupiony z małym pędem kwiatowym.

Phalaenopsis Nobby's Shadowy 'Nobby'. Kwitnienie sklepowe.

Phalaenopsis Lea Maria Salazar 'Joy'. Kupiony z małym pędem kwiatowym. Aktualnie w pełnym rozkwicie.

Phalaenopsis Penang Girl.

Phalaenopsis tetraspis. Kwitnienie zimowe, tylko dwa kwiatki. Aktualnie roślina przedłuża wszystkie pędy kwiatowe.

Byłem na łódzkiej wystawie i też zakupiłem dwie nowości, ale o tym może jutro. No a teraz uciekam nadrobić moje braki w Waszych wątkach. Miłego oglądania.
Po dwóch miesiącach odpoczynku zakwitło Ceratostylis rubra. Tym razem kwiat pojawił się między wyrośniętmi nowymi listkami.

Phalaenopsis I-Hsin Salmon Copper Star. Kupiony z małym pędem kwiatowym.

Phalaenopsis Nobby's Shadowy 'Nobby'. Kwitnienie sklepowe.

Phalaenopsis Lea Maria Salazar 'Joy'. Kupiony z małym pędem kwiatowym. Aktualnie w pełnym rozkwicie.

Phalaenopsis Penang Girl.

Phalaenopsis tetraspis. Kwitnienie zimowe, tylko dwa kwiatki. Aktualnie roślina przedłuża wszystkie pędy kwiatowe.

Byłem na łódzkiej wystawie i też zakupiłem dwie nowości, ale o tym może jutro. No a teraz uciekam nadrobić moje braki w Waszych wątkach. Miłego oglądania.
- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Piękne, najbardziej podobają mi się woskowce
Ciekawa jestem nowości... 

- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Oj cudne kwitnienia u Ciebie
Nie mogę się doczekać nowości 

Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
WOW
ależ cudne kwitnienia...
Phalaenopsis Lea Maria Salazar "JOY",Phalaenopsis I-Hsin Salmon Copper Star, Phalaenopsis Nobby's Shadowy 'Nobby', Phalaenopsis Penang Girl.,Phalaenopsis tetraspis
- wszystkie znajdują się na mojej długiej liście chciejstw
...oj,muszę tu częściej zaglądać.
Pozdrawiam
Renata

Phalaenopsis Lea Maria Salazar "JOY",Phalaenopsis I-Hsin Salmon Copper Star, Phalaenopsis Nobby's Shadowy 'Nobby', Phalaenopsis Penang Girl.,Phalaenopsis tetraspis
- wszystkie znajdują się na mojej długiej liście chciejstw

Pozdrawiam
Renata
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa