Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Post »

Agnieś - jak to wywędrowała :shock: Wygląda z Twojego opisu, że to jest ta sama driakiew... Absolutnie nie daję jej zezwolenia na migrację....

Dorotko - przegrzać się nie powinny przy tych prognozach jakie podają... Świeżo posadzone wrażliwsze na mróz, więc... lepiej chuchać :wink:

Martuś - no... widać zadowolony, w piórka obrasta rzec by można. Myślę, że daj mu na razie wolną rękę... dobrze hostki ocieni :;230 Pastelowe kwiatuszki to to co tygrysy lubią najbardziej :wink:

Goś - jak to szło? każdemu według zasług... a może każdemu według potrzeb :;230

Zbyszku - a gdyby to była hiszpańska mandarynka, to co byś radził :;230

Z przeglądania zdjęć wypadło na Westerlanda... Jakiś dziwaczny był w tym roku.... Patrzcie sami...

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziwaczny, nie dziwaczny i tak mi się podoba.
Bardzo jestem ciekawa co wyrośnie z mojego i jak się skomponuje z czerwienia Symphatii :)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuś , ano wywędrowała :roll: :lol: w inne ręce, podzieliłam się dorosłymi roślinkami, bo miałam mnóstwo siewek, sądziłam, że szybciutko będzie las driakwi. Ale miałam operacje, nie mogłam robić w ogródku, a denerwowało mnie, że pojawia się zielko i zatrudniłam do wypielenia pewnego bardzo chętnego młodzieńca, który potraktowała moje hołubione sieweczki jako młode zielko ;:223 Pretensji absolutnie nie miałam,bo liczą się chęci i pracowitośc, a to po prostu wypadek przy pracy :;230 A ogrodnik, u którego kupowałam ma je co roku, więc wiosną dokupię :roll: :lol:
Westerland cudo, uwielbiam je, posadziłam sobie 2 krzaczki. I każdy jest zupełnie inny :shock: :lol: To niesamowicie zmienna różyczka- w zależności od warunków w jakich rośnie i od pogody :D
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Westerland co ogród, to inny :D
Przynajmniej nie jest nudno, serwuje nam ciągle nowe oblicze ;)
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

aleb-azi pisze:Zbyszku - a gdyby to była hiszpańska mandarynka, to co byś radził :;230
proszę precyzyjnie "ten krzak" czy "ta mandarynka" bo to jest jednak różnica :;230 :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U mnie Westerland jest pierwszy rok.
Miał tylko kilka kwiatków. Ciekawe jak będzie wygladał w przyszłym.
Mam nadzieję, że tak jak Twój.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

dodad pisze: Bardzo jestem ciekawa co wyrośnie z mojego i jak się skomponuje z czerwienia Symphatii :)
Ja też, ja też ;:65
Jakby na moich piaskach był taki, jak na alebciowych... nie pogniewałabym się :lol:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam miłych gości - lepiej późno niż... jutro :;230

Dorotko - trzymam kciuki za Twojego Westerlanda. Co do kompozycji... czas pokaże... Bo to na prawdę bardzo zmienna róża. Dochodzę do wniosku, że najlepiej by mu było solo, mógłby bezkarnie wyczyniać te swoje fanaberie...

Agnieś- już pojmuję... wystraszyłam się, że sama z siebie zniknęła... Nie widziałam u siebie siewek... więc nie dziwię się laikowi-pomocnikowi, że wyplewił... Westerland jak kameleon, ale bez względu na to jak wygląda, to i tak wiadomo, że to on :wink:

Ewo - to, że co ogród inny, to nic. On w tym samym ogrodzie, na tym samym stanowisku potrafi wyglądać w każdym kwitnieniu inaczej :D Nie jest nudno, a ja ciągle czekam na jego miedzianą odsłonę ;:167

Zbyszku - precyzyjnie... o... takie cuda to nie ze mną :wink: Proszę obie wersje - względem tego i tej :;230

Goś - z nadziei Twojej domniemywam, że się spodobał :D Trzymam kciuki za Twoją różycę.

GorzatkoMał - czyli uzyskał kolejną zadowalającą ocenę :D

Już się cieszę na przyszły czerwiec... tyle róż pojawiło się w ogródkach ;:138 Ale będzie oglądania ;:3
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

A ja tak cicho siedzę, żeby nie wyjść na całkowitego ignoranta w kwestii róż, jakim wszak jestem :) , ale co tam, zapytam :) Co jest dziwnego w tym Westerlandzie? Posiadam jeden egzemplarz, nawet kwitł, ale jakoś słabo, więc nie rozumiem...
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

:wit Postanowiłam wreszcie grzecznie się przywitać, bo czasem do tego ogrodu zaglądam :-) A to znaczy, że podoba mi się zarówno w ogrodzie jak i w wątku :-) Mnóóóóóstwo przepięknych roślin fajnie skomponowanych ;:180

Martusiu, Westerland jest nieobliczalny w kwestii wybarwienia: wariuje między pomarańczem i różem :-) I ten róż mnie nieco odstrasza :-)
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuś - bo... zasadniczo Westerland tak nie wygląda :;230 Jak wyjaśnić... może wrzuć w przeglądarkę, nastaw na grafikę... i dobrej zabawy pod dostatkiem :;230

Witaj Siberio :wit - wpadam na Ciebie to tu, to tam... Mam wrażenie, że się już dobrze znamy :D No... co Ty... różu się boisz? Różowy ładny z definicji... a prawie zupełnie różową wersję Westerlanda już miałam... zdjęcia nie mogę znaleść.... Innym razem. Dzięki za pochwały... ale te piękne kompozycje... to chyba na wyrost :lol:

Dziś przyszła przesyłka z książką "Ogród zimą" autorstwa Jane Sterndale-Bennett. Więc jednym okiem patrzyłam na gotujący się obiad, drugim na Wasze ogródki, trzecim na pracowe papiery do "nadgonienia", czwartym spoglądałam na ogródek a piąte i szóste oko miałam wybałuszone na książeczkę. I powiem Wam, że już się cieszę na chwile, jakie z "Ogrodem zimą" spędzę :D Wydawnictwo warte grzechu... nic tylko pożądać... i posiąść :wink:

Czwarte oko po konfrontacji z piątym i szóstym doszło do wniosku, że trzeba mocno popracować nad jesienno - zimowym ogrodem, podciągnąć to i owo ;:211 Może być na prawdę piękny. Zresztą, widać na forum jesienne klejnoty... Ech...
U mnie z jesieni pierwszolistopadowe zdjęcia...

Na dobranoc Obrazek i dzień dobry Obrazek
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Izabelo ! Ostatnie zdjęcie ( bardzo udane!) zachęca do spania, tak jak i aktualna godzina... Ale powiem chociaż, że piękny jesienny bukiet zrobiłaś (już pewnie zapomniałaś,że zrobiłaś to zdjęcie...) i zaintrygowała mnie naradka rojnikowa.
Jako całkowity ignorant w kwestii róż, zachwycę się imponującymi ostróżkami w tle Kardynała ! Chociaż muszę przyznać ,że kolor ma bardzo ciekawy.
No i razem z Siberią zaniepokoję się różem Westerlanda bo chcę,żeby u mnie kwitł bardziej na pomarańczowo...
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Izka ;:180 za podzielność uwagi i tyle oczu... :;230 nieraz też tak mam... :wink:
Zgadzam się z opinią o Westerlandzie...u mnie zazwyczaj jest pomarańczowa,chociaż jesienna przybrała kolor żółto kremowy... :roll:
Śniegi idą ...brr okropność... :? a musze jeszcze jedną różycę wkopać...a jeszcze 2 w drodze
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Ja podziwiam podzielną uwagę, bo ja oglądając książkę, na pewno spaliłabym obiad :shock:
Westerland posadzony, w sumie może być i różowy, byle chciał rosnąć. A te ogrody jesienne i zimowe, jakie by nie były piękne - dla mnie nic nie zastąpi majowej zieleni :roll:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Jesienne zdjęcia nostalgiczno-nastrojowe, chociaż na ostatnim widać, że praca w ogrodzie jeszcze wre (taczka chyba nie robi za jesienny ozdobnik ;:224 )
Ja tez liczę na bardziej pomarańczowe zabarwienie Westerlanda. W innym wypadku znów wyjdzie mi meksyk kolorystyczny. A może to jakiś znak co do tonacji kolorystycznej ogrodu :;230
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”