Jejku jaka ja dziś jestem nieprzytomna, nie mogłam w nocy spać więc poszłam do syna do pokoju wzięłam kredki i zaczęłam sobie rozrysowywać działkę i kombinowałam jak ułożyć ścieżki. Zanim się zorientowałam zrobiła się 3 godzina, a moje dzieło przypomina obrazy Picassa
początek mojej wielkiej przygody
-
davussum
- 500p

- Od: 26 sie 2010, o 15:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Davussum - początek mojej wielkiej przygody
Moje dziecko gdyby mogło to by i dziś chętnie się wykąpało, on chyba nie odczuwa zimna
zawsze jak napełniam basen to ta woda jest tak lodowata że od samego patrzenia na nią krew w żyłach mi zamarza. Nie rozumie że musi się woda najpierw nagrzać na słonku tylko od razu włazi. Raz weszłam do basenu żeby go z niego wyciągnąć bo tak właśnie od razu wskoczył to myślałam że mi nogi odpadną.
Jejku jaka ja dziś jestem nieprzytomna, nie mogłam w nocy spać więc poszłam do syna do pokoju wzięłam kredki i zaczęłam sobie rozrysowywać działkę i kombinowałam jak ułożyć ścieżki. Zanim się zorientowałam zrobiła się 3 godzina, a moje dzieło przypomina obrazy Picassa
Dawaj, pokazuj swoje dzieło 
-
davussum
- 500p

he he to sie nie nadaje do publikacji po za tym nie zachowałam proporcji 
później może w jakimś programie graficznym zrobie to pokażę
później może w jakimś programie graficznym zrobie to pokażę
To czy się nadaje, czy nie, to już my ocenimy
W programie obrobione , stworzone, nie budzi tylu emocji ;) Ja tam lubię takie dzieła 
-
davussum
- 500p

ok tylko proszę się nie śmiać
nie chce mi się iść do drugiego pokoju do skanera więc cyknełam fotkę. Wrzuce tylko do psp i opiszę co gdzie rośnie i pokażę
nie chce mi się iść do drugiego pokoju do skanera więc cyknełam fotkę. Wrzuce tylko do psp i opiszę co gdzie rośnie i pokażę
Czekamy
Pędzę tylko zamieszać w garach i wracam 
-
davussum
- 500p

Simbi tylko odejdź od garów bo jeszcze naplujesz w nie ze śmiechu
taaaaa dam taaaaa dam taaaaa (werble)

taaaaa dam taaaaa dam taaaaa (werble)

Yyyyyyy..... o kurka
Spodziewałam się czegoś innego po Twoim opisie , a Ty mi tu wyskakujesz z takim ładnym projektem. Mówię serio, nocne malowanie wychodzi Ci jak najbardziej
nawet różnych odcieni użyłaś i wszystko widać jak na dłoni. Świetny projekt i ładnie wszystko obrazuje. Widać,że dużo rysujecie 
Muszę lecieć z młodą stawiać babki i trochę popielić zanim się ugotuje
Zajrzę później, do usłyszenia !
Spodziewałam się czegoś innego po Twoim opisie , a Ty mi tu wyskakujesz z takim ładnym projektem. Mówię serio, nocne malowanie wychodzi Ci jak najbardziej
Muszę lecieć z młodą stawiać babki i trochę popielić zanim się ugotuje
-
davussum
- 500p

byłam już tak padnięta że ledwo na oczy widziałam i pomyliłam kredki z flamastrem, obraz mi się zlewał że nawet nie potrafiłam poprawić linii - widać to na moim obrysie wiklinowych płotków
Dziecko rano wstało, zobaczyło obrazek i zapytało mamo a co to jest
te kreseczki brązowe wokół domku i prowadzące do furtki to niby te podkłady kolejowe które chciałam położyć ale mieszane uczucia i chyba trzeba będzie kupić zwykłe drewniane belki i pomalować - koszt 2-3 razy większy ale bezpieczniej. Nie mam pomysłu jak je ułozyć żeby to miało ręce i nogi. Jeszcze się zastanawiam nad kamienną ścieżką.
My trollujemy w domu bo zimnica
te kreseczki brązowe wokół domku i prowadzące do furtki to niby te podkłady kolejowe które chciałam położyć ale mieszane uczucia i chyba trzeba będzie kupić zwykłe drewniane belki i pomalować - koszt 2-3 razy większy ale bezpieczniej. Nie mam pomysłu jak je ułozyć żeby to miało ręce i nogi. Jeszcze się zastanawiam nad kamienną ścieżką.
My trollujemy w domu bo zimnica
Kredkami lepiej !
Jeśli podkłady mają pójść w ziemię, a tylko ma wystawać góra, to może walnij te podkłady. I tak się będzie po tym chodzić ..Co innego gdybyś miała robić obrzeża, rabaty itp. twory. W tak niewielkiej ilości nie powinny szkodzić. Jeśli tylko ścieżki to nie powinno być problemu ze smrodem i szkodliwością. Niektórzy robią umocnienia skarp , nawet donice na warzywniak z podkładów, co moim zdaniem nie jest dobre. O takich zastosowaniach podkładów mówiłam.
Jeśli podkłady mają pójść w ziemię, a tylko ma wystawać góra, to może walnij te podkłady. I tak się będzie po tym chodzić ..Co innego gdybyś miała robić obrzeża, rabaty itp. twory. W tak niewielkiej ilości nie powinny szkodzić. Jeśli tylko ścieżki to nie powinno być problemu ze smrodem i szkodliwością. Niektórzy robią umocnienia skarp , nawet donice na warzywniak z podkładów, co moim zdaniem nie jest dobre. O takich zastosowaniach podkładów mówiłam.
-
davussum
- 500p

aż tak dużo tego w sumie nie będzie
8 sztuk -> 50cm długości x 25cm szerokości
ok 30szt -> 30x25cm
ok 6 szt. -> 150x25cm
jeszcze pomyślę, pojadę pooglądam te podkłady, powącham
i podejmę decyzję. Mój tata ma takie podkłady w ogrodzie i nie zwróciłam uwagi by śmierdziały

8 sztuk -> 50cm długości x 25cm szerokości
ok 30szt -> 30x25cm
ok 6 szt. -> 150x25cm
jeszcze pomyślę, pojadę pooglądam te podkłady, powącham
Podobno im starsze, tym lepiej. Preparat impregnujący już tak nie daje o sobie znać.
-
davussum
- 500p

pojadę i sprawdzę organoleptycznie
i podejmiemy decyzję
.... organoleptycznie 
- as1112
- 200p

- Od: 28 mar 2012, o 15:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Hej,
Odnalazłam Cię i tu
Jestem pod wrażeniem przemian na Twojej działce. Masz mnóstwo fajnych pomysłów. Płotki wiklinowe śliczne, domek odświeżony prezentuje się super. W ogóle działeczka ma fajny charakter. Dużo już zrobiliście. Nas jeszcze to wszystko czeka
Napisz czy Twój męzyk zbijał beton młotem czy wypożyczył specjalny sprzęt? Mamy podobną ścieżynkę do zbicia i jeszcze podbudówkę pod graciarką a póki co prądu brak
Twój projekt namalowany profesjonalnie. Przez moment zastanawiałam się w jakim programie go robiłaś
Jeśli chodzi o pomocników to ja mam to samo. 8 m-czna jeszcze nie daje rady ale 3 letnia córa daje czadu na działce. Lata z aczką i kopie gdzie popadnie, brrr. Nie mogę się doczekać kiedy mężyk złoży jej piaskownicę a o basenie już nie wspomnę ;)
Odnalazłam Cię i tu
Napisz czy Twój męzyk zbijał beton młotem czy wypożyczył specjalny sprzęt? Mamy podobną ścieżynkę do zbicia i jeszcze podbudówkę pod graciarką a póki co prądu brak
Twój projekt namalowany profesjonalnie. Przez moment zastanawiałam się w jakim programie go robiłaś
Jeśli chodzi o pomocników to ja mam to samo. 8 m-czna jeszcze nie daje rady ale 3 letnia córa daje czadu na działce. Lata z aczką i kopie gdzie popadnie, brrr. Nie mogę się doczekać kiedy mężyk złoży jej piaskownicę a o basenie już nie wspomnę ;)
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;