Mój ogród...Ann-ka72

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród...Ann-ka72

Post »

Witajcie moje Kochane Forumowiczki :wit :wit
Nie pisałam,ale teraz nadrabiam. Miałam ostatnio takiego "powera",że wzięłam się za sprzątanie domu,prasowanie-oj nazbierało sie tego..... ;:223 , mycie okien-też zawsze czekam na natchnienie-mam 17 okien(w tym są też drzwi balkonowe podwójne,nie liczę jako skrzydła okienne,bo wyszłoby 34 :;230
Oj napracowałam się. Teraz będę odpoczywać,jestem padnięta - jak mówi powiedzenie: jak koń po westernie....i będę błąkać się po forum :;230

Grażynko-ja też 100 razy bardziej wolę zbierać,niz czyścić. Ale przeważnie dzieci pomagają,to da się przeżyć. Mam nadzieję,że będziesz miała swój taras z pnączami, nie wiesz,co jest nam pisane :) Bakcyl zagnieździł się na dobre, tylko kasy i możliwości wyjazdu brak,żeby jeszcze coś dokupić w tym roku. Samochód się zepsuł, do sklepu jeżdżę półciężarówką dostawczą :;230 :;230 Nie wiem dlaczego ludzie się oglądają,a zwłaszcza młodzi chłopcy mniej więcej 16-18 lat....

Reniuzt- dlaczego mam się nie trudzić z okrywaniem dębolistnej? Bo i tak nie zakwitnie? U nas na wschodzie było poniżej -30 st.C, w Terespolu nawet -35. A twoja hortensja kwitnie każdego roku?

Moniu68, dzięki za odpowiedź w sprawie chryzantem. Tak mi sie właśnie wydaje,że w gruncie to one jakoś nie są tak ładne,jak te w doniczkach.

Jojolu,Trzynastko - nie lekceważę,ubieram sie ciepło,mało wychodziłam na dwór- i sok z cytryny,wg przepisu M.Tombaka. Ale ja od lat sama sie leczę, dzieci też prowadzę do lekarza jak już naprawdę trzeba,nawet tego małego.Od niego właśnie sie zaraziłam katarem, a kilka dni temu zaczął kaszleć-więc mu zrobiłam syrop z cebuli i po 2 dniach przeszło.I tak za każdym razem przynajmniej na razie udaje mi się uniknąć lekarza, wystarczy raz dać antybiotyk, to później będzie raz w miesiącu wizyta w ośrodku zdrowia a raczej ośrodku choroby. :wink: Miałam 4 dni katar,teraz mam tylko chrypkę.

;:196 ;:196 Wszystkim odwiedzającym.

Anna
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Aniu, ile hortensji :D Podoba mi się linia tej rabaty, ładnie poprowadzona.
Zazdroszczę grzybobrania, na pewno smakowite te marynowane muszą być.
Jakiś sekret na taki zastrzyk energii? U mnie włączył się tryb lenistwa do kwadratu.
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Zielona Aniu, o jakich energiach Ty mówisz??? Ja też mam totalnego lenia, tylko od czasu do czasu mam natchnienie, to robię ile się da,a później znowu przez kilka miesięcy nic nie będę robić oprócz obiadów,sprzątania,prania -w pralce.... :D Ostatnio o takim natężeniu zapał do sprzątania miałam pod koniec ciąży.... ma to taką specyficzną nazwę- "syndrom gniazda" :lol: :lol: :lol: Matka szykuje miejsce dla dziecka-występuje to prawie u wszystkich ssaków,ptaków.... mam nadzieję,że tym razem to tylko chęć sprzątania :;230 :;230

A ta linia- wg mnie trochę ucieka....tylko nie wiem, w którą stronę :lol: na razie nie poprawiam,żeby jeszcze bardziej nie zepsuć.
;:196
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Aniu to same plusy jeżdzenia tą półciężarówką....młodzaki się za Tobą oglądają,a po za tym można do niej załadowac więcej niż do normalnego bagażnika...więc tylko jeżdzic do szkółek ;:224 :;230
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Łał - i tutaj super udane grzybobranie. A ja dla odmiany wolę czyścić grzybki , a to dlatego ,że nie potrafię ich zbierać :;230 :;230
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja ani nie czyszczę ani nie zbieram, ale jak się tyle naoglądam w wątkach grzybów co dziś, to już bym szła do lasu ;:224
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

W końcu znalazłam chwilę,żeby popisać troszkę na forum :)

Fragola,może i plusy,ale nie lubię skupiać na sobie powszechnej uwagi :oops: :oops: Żeby jeszcze na szkółkę mieć parę zł, ale ostatnio mam ciche dni z mężem,więc nie chcę go drażnić bardziej.A za to ,że jest czasami gburem,to zamówię sobie trawki przez internet,jako,że jestem uziemiona bez samochodu....na adres koleżanki-czego oczy nie widzą,tego sercu nie żal :;230 :;230

Jolu1010-witaj :wit Jak będę miała dużo grzybków,to zaproszę Ciebie na czyszczenie :;230 Też nie umiem zbierać, ale zawsze coś tam znajdę, dzieciom lepiej czasami wychodzi niz mnie :D

AniuDS- to,że nie czyścisz grzybków,to doskonale Ciebie rozumiem :;230 ,ale zbierać fajnie, można pospacerować po lesie...polecam ;:108

;:7
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tak, ale z dwójką maluchów to ten spacer już nie jest taki prosty :;230
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

No tak, z dzieckiem nie da się chodzić po lesie- wiem coś o tym,bo ostatnio zostaję w domu-nikt nie chce być z małym,wolą pochodzić po lesie :) A z dwójką dzieci- to na prawdę ciężko- za kilka lat nadrobisz zaległości.
Trzymaj sie cieplutko. :)
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

....pięknie ,przyjdę jeszcze raz podpatrzeć
uczę się na nowo :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Miło mi Ciebie gościć u siebie i dziękuję za miłe słowa. :)
Chciałabym także odwiedzić Ciebie, ale trudno trafić....też miałam problem,jak umieścić link,ale gdzieś na forum jest dokładna instrukcja.

A.
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Obfite grzybobranie :D Gratulacje.
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Witaj Izo :) Grzybki to już wspomnienie, wczoraj maż nie pojechał do lasu,to miałam trochę czasu dla siebie-maseczki itp. Ale pewnie w następną niedzielę znowu grzybki :) W tym roku wysyp niesamowity, sąsiedzi jeżdżą po 2 razy dziennie od 2 tygodni.Nie wiem,co z tymi grzybami robią....

Kilka widoczków wczorajszych :) Dzisiaj również zapowiada się ładna pogoda,chociaż troszkę chłodno.
Szałwia wśród iglaków.
Obrazek

Arabella i irga...

Obrazek

Jakaś różyczka zdecydowała sie zakwitnąć.

Obrazek

Vanillka rozkwita powoli, mam nadzieję,że zdąży sie wybarwić przed zimą :wink:

Obrazek

To miejsce rzadko pokazuję, czekam aż jałowce podrosną i na tle zielonej ściany będą rośliny iglaste, liściaste-o różnych kolorach,na zasadzie kontrastu.Już w tym roku jałowce są 2 razy większe i szersze niż w roku ubiegłym.Za rok pewnie wezmę sie za to miejsce solidnie. Poprawię też linię brzegu rabaty, to mam nadzieję,że wszystko będzie wyglądać lepiej za rok. Na siatce puściłam wilca kolorowego,żeby zobaczyć jak się prezentuje,ale teraz obawiam sie,ze nasiona się porozsiewają i za rok będę miała busz.... i chyba za rok nie chcę mieć tych poplątanych liści na siatce,kwiatów nie widać,chyba że pochmurno,albo późnym popołudniem otwierają się.

Obrazek

To na razie tyle, później jeszcze kilka zdjęć, bo maluch mnie pozwala jak zwykle :roll:
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p
Od: 21 lip 2010, o 18:55

Post »

oj Aniu
ja tam kwiaty wśród lisci zobaczyłam i to całkiem sporo. a najbardziej podoba mi się pierwsze zdjecie: czerwona plama wśród srebra ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Też mnie pierwsze zdjęcie urzekło. A nie ma klopotu z koszeniem pody tymi jałowcami?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”