Ogród Soczewki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Soczewki

Post »

Wydaje mi się że mrozek mój ogród ominął, dziś mam urlop więc wstałam o ósmej i nie było sladu szronu. Drzewa chyba nic sobie nie robią z tej brzydkiej aury bo coraz wiecej młodych liści i coraz ładniej się robi. Zakupiłam dziś korę torf ziemię dla moich rh i powojnik?ów. Jadę zaraz poszukać siarki. A póżniej praca wykopaliskowa w ogrodzie.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
rozalka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 13 cze 2008, o 10:11

Post »

Soczewka pisze:Wydaje mi się że mrozek mój ogród ominął, dziś mam urlop więc wstałam o ósmej i nie było sladu szronu. Drzewa chyba nic sobie nie robią z tej brzydkiej aury bo coraz wiecej młodych liści i coraz ładniej się robi. Zakupiłam dziś korę torf ziemię dla moich rh i powojnik?ów. Jadę zaraz poszukać siarki. A póżniej praca wykopaliskowa w ogrodzie.
Monika! Dziś pewnie dasz upust swojej energii w ogrodzie ;:138
Wyśmienita pogoda! ;:3 Baw się dobrze.
Wracając do kamyków, to mam upatrzone jedno miejsce w okolicach Nadarzyna. Mają piękne otoczaki. Obawiam się jedynie o cenę. Ale kory trzeba dosypywać z uwagi na utlenianie, a kamyki już zostaną - o ile moja córeczka nie postanowi ich roznieść po całym ogródku. Na razie czekam aż podrosną trawy, boje się że je zasypie przed wegetacją :? Co chwila na tej rabacie wyłazi niezidentyfikowane coś.
RH tak jak już wiele osób Ci pisało, przesadź w cień. Ja tak zrobiłam i wyglądają o wiele zdrowiej. W końcu nie mają brązowych liści. Czy Twoje rh już kwitną?
A propos wykopalisk. Szukasz skarbów? :shock: :;230
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

MONIKO!
A do czego ta siarka. Podpowiedz to i ją zastosuję.
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Napracowałam się , czuję że jutro nie będę mogła rąk podnieść. Przesadziłam tylko powojniki. Zeszło mi się ponieważ miejsce , które wybrałam było całe w zielsku i trawie , podrugie sucho strasznie się zrobiło i wykopanie dwóch dołków 6x60x60 wymagało siły i czasu ( M był w pracy więc sama łopatą wywijałam). Jutro czas na rh.
Krysiu siarka jest po to by utrzymywać kwasowość gleby.
Aniu rh posadzę w cieniu i zgodnie ze wszystkimi zaleceniami Marka z forum. One są w opłakanym stanie więc nawet nie marzę, że zakwitną w tym roku. Skarbu nie znalazłam, ale wydobyłam 3 duże otoczaki. :;230
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też moje stare niekwitnące rh dodsypałam siarką, torfem i nawozwm dla kwaśnolubnych. Jak się nie opamiętają, to będzie wykopywanie.
;:196
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Rabata dla rh niezrobiona W sobotę wypadło 1001 innych spraw i nie dałam rady skończyć Ogólnie jestem niezadowolona. Silne wiatry wysuszają ziemię na rabatch, zimne noce hamują wzrost roślin,.łapie mnie zniechęcenie
Powojniki przez te kilka dni nie zwiędły, i mają się dobrze. Na zdjęciu słabo widać ale to w korze to clematisy
Obrazek
Pozdrawiam Monika
Soczewka
1000p
1000p

Post »

I u mnie tulipany zaczęły kwitnąć

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Soczewka
1000p
1000p

Post »

A tak wyglada kawałak ogrodu przed domem
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj MONIKO!
Piękne tulipany - bardzo podobają mi się te w kolorze wrzosu.
Pięknie urządzony ogród - wielka dbałość o najmniejszy szczegół.
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Krysiu dziękuję, właśnie dopada mnie chandra bo tak wiele jeszcze mam nie zrobione. Nie przeraża mnie praca w ogrodzie lecz to że tak mało czasu mogę na nią przeznaczyć.
Zakwitła Kiku-shidare
Obrazek
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Moniko, zazdroszczę porządku :)
Wiśniowy kwiatek śliczny. Ja też mam wrzosowe tulipany, te same :D chyba. Żółtopomarańczowy też piękny ;:138
;:196
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Obrazek
Wrzosiec na rabatę z rh
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Moniczko- ogród masz dopracowany w najmniejszym szczególe, ja jak już się wybiorę do swojego, to robię tylko po łebkach, bo ciągle mało czasu.Piękne tulipany o biskupim kolorze. :)
Wiśnia Japońska ślicznie kwitnie. :)
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Tajko wcale ten mój ogród nie jest aż tak dopracowany , pokazuję te zakątki które już nieżle wyglądają. U mnie jest tak, że gdy zajmę się jedną częścią to w drugiej już zielsko zdązy wyrosnąć. Zastanawiam się czy kiedykolwiek uda mi się go doprowdzic do ładu i mieć mozliwość delektowania się przez kilka dni faktem ,że wszystko zrobiłam.
Pozdrawiam Monika
rozalka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 13 cze 2008, o 10:11

Post »

Soczewka pisze:Tajko wcale ten mój ogród nie jest aż tak dopracowany , pokazuję te zakątki które już nieżle wyglądają. U mnie jest tak, że gdy zajmę się jedną częścią to w drugiej już zielsko zdązy wyrosnąć. Zastanawiam się czy kiedykolwiek uda mi się go doprowdzic do ładu i mieć mozliwość delektowania się przez kilka dni faktem ,że wszystko zrobiłam.

Moniko, pięknie u Ciebie! Kamienie wyglądają cudownie! Jakie tulipany! Piękne krzewy!
Rzeczywiście - wszystko uporządkowane i schludne. U mnie co chwila psiury wyciągają agrowłókninę spod kory :evil: Coraz poważniej zastanawiam się nad kamieniami - u Ciebie wygląda to nieziemsko!!!
A wracając do Twoich przemyśleń - to jak już doprowadzisz do ładu, to na pewno wynajdziesz tysiąc innych pomysłów na zmiany ;:224
i to jest najwspanialsze w tworzeniu ogrodu ;-)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”