Dala - mój piękny ogród cz.4
-
x-d-a
Magdo, u mnie też żar leje się z nieba i w ogrodzie jest fajnie tylko w głębokim, drzewiastym cieniu (w odróżnieniu od tego parasolowatego, który nie daje ulgi). W takie dni błogosławie moje wielkie, gęste drzewa owocowe...
Mariolko, te kule, to strzyżona trzmielina. Dziwne jest to, że kiedyś były jednakowe, a teraz wyglądają jak dwa Michały - ten malutki rośnie w pobliżu olbrzymiej glicynii i przypuszczam, że ona wypija mu wszystkie soki...
Agnieszko, zapraszam na zimny soczek do mojego cienistego zakątka wypoczynkowego...
Mariolko, te kule, to strzyżona trzmielina. Dziwne jest to, że kiedyś były jednakowe, a teraz wyglądają jak dwa Michały - ten malutki rośnie w pobliżu olbrzymiej glicynii i przypuszczam, że ona wypija mu wszystkie soki...
Agnieszko, zapraszam na zimny soczek do mojego cienistego zakątka wypoczynkowego...
-
marivsz
- 1000p

- Od: 9 sie 2008, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dalu piękne widoki nam tu pokazujesz, zarówno okolicy jak i swojego ogrodu. Ale u Ciebie jeszcze zielono, niczym wiosna
u mnie już widać oznaki zbliżającej się jesieni 
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
-
x-d-a
Grzesiu, dziękuję
Mariuszu, u mnie oznaką zbliżającej się jesieni są kilogramy jabłek i gruszek, które codziennie spadają na trawnik, a ja je muszę zbierać... Ale to jest cena, którą płacę za wielkie, stare drzewa owocowe w ogrodzie.
Cynamonku, dzisiaj gorąco było nawet w głębokim cieniu...
Magdo, fajnie, że do mnie wpadłaś w ten gorący dzień
Sylwestrze, będę się zastanawiać w przyszłym roku nad rącznikiem...A może wysieje jakąś inna ciekawą i rzadką roślinkę, której nigdy nie miałam?
Wszystkich strudzonych dzisiejszym upałem zapraszam do odpoczynku w moim cienistym ogrodzie. Jeszcze teraz jest przyjemnie i cieplutko, a komary przegonimy paląc specjalne spiralki...

Mariuszu, u mnie oznaką zbliżającej się jesieni są kilogramy jabłek i gruszek, które codziennie spadają na trawnik, a ja je muszę zbierać... Ale to jest cena, którą płacę za wielkie, stare drzewa owocowe w ogrodzie.
Cynamonku, dzisiaj gorąco było nawet w głębokim cieniu...
Magdo, fajnie, że do mnie wpadłaś w ten gorący dzień
Sylwestrze, będę się zastanawiać w przyszłym roku nad rącznikiem...A może wysieje jakąś inna ciekawą i rzadką roślinkę, której nigdy nie miałam?
Wszystkich strudzonych dzisiejszym upałem zapraszam do odpoczynku w moim cienistym ogrodzie. Jeszcze teraz jest przyjemnie i cieplutko, a komary przegonimy paląc specjalne spiralki...

- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Daluś kiedy do Ciebie zaglądam zawsze zastaję piękne widoczki
ech brakuje słów aby opisać jakie ona sa cudne....
Daluś a powiedz mi na tej ostatnie fotce co to jest za pnącze które wije się na domku?
I jeszcze jedno pytanko, obiecuje że już ostanie
Czy ta choineczka która rośnie pod zlewem rośnie bezpośrednio w gruncie?, pytam się bo jak urośnie czy będzie miała miejsce? a może to jakaś miniaturka ?
Daluś a powiedz mi na tej ostatnie fotce co to jest za pnącze które wije się na domku?
I jeszcze jedno pytanko, obiecuje że już ostanie
Czy ta choineczka która rośnie pod zlewem rośnie bezpośrednio w gruncie?, pytam się bo jak urośnie czy będzie miała miejsce? a może to jakaś miniaturka ?
-
x-d-a
w takim kąciku to wielka przyjemność sobie posiedzieć.. przepiękne miejsce, urządzone z wielkim smakiem i oryginalnością...masz klasę:)
pozdrawiam
pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dalu. Wpadłam się przywitać pourlopowo. Wczorajszy upał był podobny do chorwackiego, więc miło wypoczęłam w Twoim cienistym kąciku.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
-
x-d-a
Aduś, wypocznij sobie po podróży, bo chyba czeka Cie sporo pracy w ogródku
Dobrze, że dzisiaj jest chłodniej, ale na najbliższe dni znowu zapowiadają ciepełko...
Cynhuś, wpadaj do mnie jak najczęściej, wygodny fotelik w cieniu czeka na Ciebie...
Urszulko, dzięki za miłe słowa i zapraszam do mnie częściej
Joluś, z tą glicynią to mam mieszane uczucia, bo już nad nią nie panuję i nawet nie daję rady jej ciąć, bo oplotła wielkie drzewo i wspięła się na wysokość kilkunastu metrów; a szczebelki w drewnianej pergoli zupełnie zmiażdżyłą...
Dzisiaj zbliżenia kwiatków: wilca i hibiskusa

Dobrze, że dzisiaj jest chłodniej, ale na najbliższe dni znowu zapowiadają ciepełko...
Cynhuś, wpadaj do mnie jak najczęściej, wygodny fotelik w cieniu czeka na Ciebie...
Urszulko, dzięki za miłe słowa i zapraszam do mnie częściej
Joluś, z tą glicynią to mam mieszane uczucia, bo już nad nią nie panuję i nawet nie daję rady jej ciąć, bo oplotła wielkie drzewo i wspięła się na wysokość kilkunastu metrów; a szczebelki w drewnianej pergoli zupełnie zmiażdżyłą...
Dzisiaj zbliżenia kwiatków: wilca i hibiskusa