*Kasia wita miłośników storczyków : )
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: *Kasia wita miłośników storczyków : )
Kasiu cudowna ta Cambria i w moim kolorze. 

-
- 100p
- Od: 17 cze 2010, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękna Cambria o intensywnym kolorze. Nigdzie takie jeszcze nie widziałam.
- Wioleta
- Od: 20 lis 2007, o 18:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cambria ma cudowny, wyrazisty kolor
A nowy Phal. jest bardzo podobny do mojego kropka, zresztą na doniczce mojego też pisało Peachy
Szukałam w googlach, ale nic konkretnego pod tą nazwą nie wyskakiwało- to pewnie tylko handlowa nazwa

A nowy Phal. jest bardzo podobny do mojego kropka, zresztą na doniczce mojego też pisało Peachy

Szukałam w googlach, ale nic konkretnego pod tą nazwą nie wyskakiwało- to pewnie tylko handlowa nazwa

Tak, to handlowa nazwa firmy Floricultura. Na ich stronie jest ta hybryda 

Nowy nabytek. Wynegocjowany za malutkie pieniążki.

Wkrótce chyba zakwitnie obficiej

-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Witaj Kasiu
teraz się odhaczam żebyś mi nie zginęła ,wątek przejrzę po południu ,choć z tego co mi mignęło przed oczami ,widzę że masz śliczne okazy u Siebie 

-
- 1000p
No jestem zachwycona Twoimi storczykami Kasiu
co jeden to ładniejszy .Widzę że u Ciebie dobrze czują się Cambrie,o Sabotku nie wspomnę, piękne są .To ile twoja kolekcja sobie liczy tych cudeniek?

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ale ten nowy ma przecudne warżki
bardzo ładny jest.

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękna nowość ;) Życzę, by się zaaklimatyzował i zakwitł u Ciebie.
- JoasiaM
- 200p
- Od: 13 wrz 2010, o 21:46
Kasiu śliczny ten nowy nabytek, a te odgałęzienia 

Dzięki dziewczyny. Myślę, że nowy ma zadatki na pociesznego storczyka, bo oprócz licznych odbić na pędzie jest bardzo wysoki.
Katarzynko575, ostatnio nie liczyłam, ale będzie ok. 40. Niedawno wyrzuciłam 2 storczyki - żółtą Cambrię i Miltoniopsis, bo od długiego już czasu wyglądały paskudnie. Ale w to miejsce jest nowy wyżej pokazany falek, więc mniej więcej liczba moich storczyków utrzymuje się na razie na stałym poziomie
Cambrie dobrze u mnie rosną, ale trochę zwijają liście, bo w moim mieszkaniu jest suche powietrze. Latem mają trochę lepiej, bo stoją na balkonie.
A sabotki mam 2 - jeden seryjny tj. Pinocchio Pink i ten rośnie super i kwitnie bardzo chętnie. Drugi - hybryda w typie Paphiopedilum insigne niestety nie chce powtórzyć kwitnienia i przyrasta minimalnie.
Katarzynko575, ostatnio nie liczyłam, ale będzie ok. 40. Niedawno wyrzuciłam 2 storczyki - żółtą Cambrię i Miltoniopsis, bo od długiego już czasu wyglądały paskudnie. Ale w to miejsce jest nowy wyżej pokazany falek, więc mniej więcej liczba moich storczyków utrzymuje się na razie na stałym poziomie

Cambrie dobrze u mnie rosną, ale trochę zwijają liście, bo w moim mieszkaniu jest suche powietrze. Latem mają trochę lepiej, bo stoją na balkonie.
A sabotki mam 2 - jeden seryjny tj. Pinocchio Pink i ten rośnie super i kwitnie bardzo chętnie. Drugi - hybryda w typie Paphiopedilum insigne niestety nie chce powtórzyć kwitnienia i przyrasta minimalnie.
-
- 1000p
U mnie cambria też listki zwijała w harmonijki teraz trochę podniosłam wilgotność ,stoi na keramzycie i chyba jej lepiej nowy listek prościutki
No to kolekcje Kasiu masz niczego sobie
ja do takiej ilości na pewno nie dobiję mam 24 i już miejsca mało 

Katarzynko, 24 ? To strasznie dużo Ci się jeszcze zmieści
Oprócz storczyków mam też inne rośliny - hoye, skrętniki, fikusy, i jakieś 300 kaktusów
.

Oprócz storczyków mam też inne rośliny - hoye, skrętniki, fikusy, i jakieś 300 kaktusów

-
- 1000p
Kasiu to pogratulować ja na swoich dwóch parapetach już niewiele mogę dostawić a jeszcze muszę mieć miejsce dla mojej kici ona się chowa w storczykach i poluje na ptaszki.Mam jeszcze jeden parapet ale na razie niedostępny, to królestwo moich dzieci ,będzie mój jak się wyprowadzą, ale dobrze im u rodziców więc jeszcze muszę poczekać 

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30

Ostatnio mam wolne z pracy i strasznie mi się nudzi i jak na złość jeszcze mało osób jest na forum

Masz bardzo piękną kolekcję