Ogród (z) PESTKI@

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród (z) PESTKI@

Post »

Witaj Aldonko :wit
Widzę, że masz liatry kłosowe - bardzo je lubię, u mnie tylko fioletowa, ale za to bardzo ochoczo się rozrasta.
Białej nie mam, ale chyba poszukam.

Mam pytanie o sundaville - jak ją "zimowałaś" ?
Ogród piekny ;:63
Pozdrawiam
Iwona
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

[Iwonko /b] - zimowałam w piwnicy.nie było to proste zadanie,bo pieła mi się po dosć wysokiej kratce,a okna w piwnicy małe ,ale postawiłam na ziemi i....liście opadły wszystkie,ale to nic,przezyła.
Liatry uwielbiam,mam fioletowe i białe,kupowałam w biedronce w tamtym roku,pieknie się rozrosły ,w tym roku tez kupiłąm i też piękne kępy,Za rok jak znam siebie na pewno dokupię,Ciekawe czy są inne kolory...
Dziękuje za odwiedzinki ;:196

-- Pn 17 maja 2010 16:19 --

[Iwonko /b] - zimowałam w piwnicy.nie było to proste zadanie,bo pieła mi się po dosć wysokiej kratce,a okna w piwnicy małe ,ale postawiłam na ziemi i....liście opadły wszystkie,ale to nic,przezyła.
Liatry uwielbiam,mam fioletowe i białe,kupowałam w biedronce w tamtym roku,pieknie się rozrosły ,w tym roku tez kupiłąm i też piękne kępy,Za rok jak znam siebie na pewno dokupię,Ciekawe czy są inne kolory...
Dziękuje za odwiedzinki ;:196
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aldonko nie było mnie jakiś czas a tu takie śliczności i to jeszcze z Francji ;:224 ;:224 ;:224 ;:224 .może masz racje z ta magnolia moja rośnie ślicznie ,to już duży okaz jak na 3 lata a może przyjdzie czas że zakwitnie .trzeba cierpliwości .na tulipanowca będę czekać pewno pół wieku żeby zakwitł ale jak widziałam kwiaty to mówię ci warto. co do powojników to tez masz racje one uwielbiają obornik tylko trzeba z nim uważać i nie dać świeżego bo można ich spa

ogrod u stop klasztoru
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alinkodziękuję za odwiedzinki ;:196 Bądż dobrej myśli co do magnolii,a jeśli nawet nie zakwitnie to jest piękna z liści.Nie widziałam kwitnącego tulipanowca,no moż ei dobrze ,bo już bym kombinowała jak go zdobyc ,a to wielkie drzewa i musiał bym coś zlikwidować z ogrodu
Kurcze...przez tą pogodę nie moge odebrać pelargonii od ogrodnika :( bo mi je szlag trafi w taką pogode,sa niezahartowane ,bo pod folią,a u mnie deszcz i wiatr i zimno.Trawy nie ma kiedy skosić...robi sie nieciekawie ;:223
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07

Post »

Niemartw się wszystko się da powoli zrobić. Wiem nie możesz się doczekać swoich piękności. Ja dopier wczoraj mogła wkopać do ziemi datury.
Też się martwiłam bo wiatr i deszcz łamał im gałęzie z pakami kwiatowymi ale się udało.
Awatar użytkownika
kubusiowa mama
500p
500p
Od: 1 kwie 2010, o 01:27

Post »

Witaj Aldonko.
Obejrzałam z uwagą twoje kwiaty i powiem tyle..... nie wolno nikomu nic zazdrościć, ale jestem zazdrosna, takie są wszystkie piękne :-)

Koteczek na tarasie też mi się spodobał... :-)
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kubusiowa mamusiu ;:196 Witaj w moim ogródeczku.Dziękuje za odwiedzinki i zapraszam częściej na kawę w ogrodzie.
Nowy zakup ;:138
Obrazek
..i kilka kwitnących :wink: Obrazek Obrazek Obrazek
Takie mam już pomidorki :heja

Obrazek
Margaretki od naszej kochanej forumowej KRYSI

Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czosnki coraz większe Obrazek
Pierwsze kwitnienie incarvilli

Obrazek
Nie miałam miejsca na irysy w ogrodzie,posadziłam przed płotem w zwykłą białą ziemię i wygląda to tak

Obrazek Obrazek
Lubczyk ;:137 Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aldonko masz prześliczne tulipany , jeszcze tak Ci kwitną :shock: :?: u mnie pozostało po nich tylko wspomnienie i zasychające liście :roll:
Inkarvilla pięknotka, no i nowy zakup wspaniały, mam nadzieję, będzie Ci pięknie rósł :D
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko u mnie nawet żonkile jeszcze kwitną ;:138
Co do zakupu clematisa to też mam nadzieję ,ze będzie rósł,bo to ostatnio moje największe chciejstwa.Przebiły nawet domowe storczyki :oops: Multi Blue zaczyna rozwijać pączki ;:138 Reszta powojników ,,NA STARCIE,,
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Pestko, zdjęcia takie słoneczne. To z dziś? U mnie pada i pada i już nie pamiętam co to słońce.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pesteczko widzę że ciebie kwitnie inkarwilia na różowo czy są tylko te kolory bo moja podobno ma kwitnąć na czerwono

ogrod u stop klasztoru
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Pestka ufff , żeby prawidłowo oglądać lubczyk musiałem obrócić monitor o 180 stopni :;230 i zastanawiam się czy to perspektywa czy jest taki wielki !!!!!!! pytam ponieważ w sobotę również posadziłem .

Alinka inkarwilla występuje tylko ponoć w trzech kolorach białym , fioletowym oraz może nie czerwony , ale bardziej różowym . Przynajmniej moje męskie receptory wzrokowe tak definiują ten kolor ;:224
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

markonix pisze:Pestka ufff , żeby prawidłowo oglądać lubczyk musiałem obrócić monitor o 180 stopni :;230 i zastanawiam się czy to perspektywa czy jest taki wielki !!!!!!! pytam ponieważ w sobotę również posadziłem .

Alinka inkarwilla występuje tylko ponoć w trzech kolorach białym , fioletowym oraz może nie czerwony , ale bardziej różowym . Przynajmniej moje męskie receptory wzrokowe tak definiują ten kolor ;:224
Markonix :oops: dopiero teraz zauważyłam ,ze wstawiłam zdjęcie bokiem.Tak on jest taki wielki,a byłby większy gdyby nie zupki z lubczykiem ;:137 i moja mama ,która zachowuje sie dokładnie jak szpak na wiśni :;230
Lubczyk pod korzeniami uwielbia mieć obornik,na wiosne okładam go wkoło obornikiem no i podlewam rozrobionym(>>).Z tego co wiem co 3 lata powinno sie lubczyk przesadzić na inne miejsce i zafundować mu kolejny obornik pod korzeniami.Znajoma nie funduje takiej karmy swojemu lubczykowi i ma malutki z żółtymi liśćmi.
Inkarvilke mam jedną i przypadkowo kupioną w ,,b,,więc niewiele mogę powiedzieć oprócz tego ,ze podbiła moje serducho.Na wiosne postaram się o wiecej ;:63
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Skusiłam się na 30-ści szałwi Obrazek
Tamaryszek rozpoczyna kwitnienie ;:138
Obrazek
Pierwsze kwiatki MULTI BLUE ;:170
Obrazek Obrazek