Ogródek Przemka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przemku bardzo dziękuję za info. Twój wawrzynek baardzo mi się podoba, miałam okazję zobaczyć go w rzeczywistości. Tego nie widać na tej fotce, że ma dość grube konary :shock: Uważam, ze masz bardzo ładny okaz i świetnie sobie radzi mimo przeciwności losu i pecha :roll: :wink:
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dopiero pojawiają się pierwsze krokusy. Duża część cebulowych stoi w wodzie (lokalne podtopienie). Jak nie przestanie padać od jutra zacznę wypompowywać wodę. Śnieżyca nie chce jeszcze się rozwinąć. Na czwartym zdjęciu, nowy nabytek-przebiśniegi od sąsiadki.
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U Ciebie Przemku też widzę wiosennie. Masz łądną rozsadę pomidorów. Jaka to odmiana ?
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

To Ty masz kwitnącą rozsadę pomidorów..i mnie nie wyśmiałeś za te karły , które Ci dałam??? Weź je wywal natentychmiast, bo wstyd mi na całą wieś :oops: :oops: :oops:
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Marcinie. Właściwie to rosną 4 odmiany: Tukan, Pelikan, Bawole Serce i jedna samokończąca ale nazwy nie znam bo nasiona pochodzą z darowizny. Postaram się dowiedzieć.

Judyto daj spokój. Na którą wieś? Sprzed znaku z nazwą miejscowości czy zza? Te są takie wypasione bo rosną w piwnicy bez światła dziennego. Samo oświetlenie lampami. Te co rosną w mieszkaniu przy oknie już takie ładne nie są.
saaga
500p
500p
Od: 8 sie 2008, o 21:24

Post »

Przemek, to Ty chyba będziesz wysadzał pomidory już z zawiązanymi owocami :D
Ja mam wielką prośbę, a że się nie widzimy w szkole, to tu zapytam nieśmiało :oops: Chciałabym Cię prosić o pomoc w przycięciu jabłoni i brzoskwini, o ile pogoda pozwoli i oczywiście nie masz żadnych planów w sobotę :)
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko ja te pomidory zaledwie doglądam i tylko lampy są moje. Ta rozsada będzie rosła w tunelu u teścia. Ja do tej pory nie miałem tunelu i dopiero w kwietniu będę stawiał jakąś konstrukcję. Co roku pomidory wysadzane są w pierścieniach, często już z owocami. Na razie rosną w pierścieniach o średnicy 7cm ale docelowo trafią do pierścieni 22-25cm.

Co do przycięcia drzewek to nie ma sprawy. Dwie emerytki już zadowolone więc teraz czas na młodsze. :D
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiejszy poranek przywitał nas śniegiem. Krokusy i śnieżyce jeszcze troszeczkę muszą poczekać na zakwitnięcie.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Przemku widzę że dzisiejszy poranek u Ciebie podobny do mojego .
Ja zima nie miałam tak pięknych białych widoków jak dziś ,ale teraz już z tego nie wiele zostało
Genia
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Geniu i Jacku. Po południu zaczęło wyglądać, że śnieg się topi ale w nocy ścisnął mróz i teraz mam -7 stopni C. A ponieważ mam małą powódź na działce więc wypompowywałem wodę i węże PCV zostały na dworze. Ciekawe w ilu miejscach je rozsadzi? Dzisiejszy ranek biały ale słoneczny. Znowu pewnie z oprysku brzoskwiń nici. Piszesz Jacku, że nie ma co obfocić a oczko wyszło super! Miłego dnia! Przemek.
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

saaga
500p
500p

Post »

Ależ ślicznie krokusy Ci kwitną, jak bym nie widziała jaka pogoda dziś za oknem pomyślałabym, że u Ciebie wiosna już na dobre zagościła :lol:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek

Agnieszko to są te same krokusiki co wczoraj ledwie wystawały spod śniegu. Zresztą tylko śnieg się stopił a już jakieś ptaszysko zaczęło ścinać krokusy, poległ nawet jeden rannik. Śniegu już prawie nie ma co widać na zdjęciach. Drugie zdjęcie przedstawia jedną! jabłonkę sąsiadki po przycięciu (podobno ta jabłonka rodzi najsmaczniejsze jabłka z wszystkich działkowych jabłonek). Sąsiadka jeszcze nie widziała swojej działki i tej sterty gałęzi. Ale mam nadzieję, że mnie nie zastrzeli.
saaga
500p
500p

Post »

Faktycznie, jabłonka nieźle ogołocona. Moja przy niej wygląda prawie jakby sekatora nie widziała :wink:
Nawyszukiwałam sobie na necie fajne bylinki, pospolite raczej, ale mnie się podobają, i przy bardziej sprzyjającej nasadzeniom pogodzie zamierzam Cię jeszcze naciągnąć na wyjazd do "szkółki Zygmunta" :)
Ale jak zacznę tak kombinować, to niedługo się do mnie odzywać przestaniesz :wink:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”