Działka Zeni

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zeniu, cudne masz te wnuki.
Widać, że z Kuby to słodki i rozkoszny rozrabiaczek :lol:
Wcale się nie dziwię, że ciągnie Cię do nich.
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Anitaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2008, o 14:16
Kontakt:

Post »

Halina Kwak pisze:Zeniu, cudne masz te wnuki.
Widać, że z Kuby to słodki i rozkoszny rozrabiaczek :lol:
Wcale się nie dziwię, że ciągnie Cię do nich.
Potwierdzę tylko Halinkę.
Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Zeniu ale uroczego wnusia pokazałaś, śliczną buziunię ma, cmoknij go ode mnie w obydwa różowe policzki a drugi wygląda jakby śpiewał kołysankę braciszkowi. Miłego wieczoru.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Geniu, Halinko, Anitaa, Irenko...Dziękuję że o mnie pamiętacie i czasem odwiedzicie. A najbardziej dziękuję za pochwały moich wnuków. Byłam wczoraj...ten mniejszy całą naszą wizytę przespał. Z Kubą tym starszym bałwana się nie dało ulepić (bardzo suchy śnieg)..z czego był bardzo zawiedziony. Ale za to pojeżdziliśmy trochę na sankach i porzucaliśmy się trochę kulkami. Było fajnie i wesoło. :lol: :lol:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Wnuki cudowne ,buziaczki dla nich .To wielka radość dla babci ,mieć takie słodkie szkraby .
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj Zeniu fajne masz te wnuki ,ucaluj je odemnie, ;:79 moje są malutkie nawet roku nie mają ,może założymy fotek o wnukach
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, Zosiu....cieszę się że podobają się wam moje wnuki.

Zosiu..
.pewnie że przydał by się taki wątek dla babć. Tyle jest o wnukach do opowiadania i pochwalenia się.
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Witaj Zeniu.
Zachęcona fotką z Twojego ogrodu, którą mi zostawiłaś w ogrodzie natychmiast przybiegłam pooglądać te rabatki z każdej strony. Powiem , że mnie mocno zainspirowały Twoje "powyginane" rabaty. Od dawna podobają mi się takie krzywizny. Podobne rabaty widziałam w ogrodzie Gabi.
Powiem Ci , że nie ma to jak zobaczyć na własne oczy oczekiwany efekt przed rozpoczęciem modernizacji. Bardzo Ci za to dziękuję.

Podziwiam Cię za umiejętność strzyżenia iglaków. Ja swój bukszpan kształtuję dopiero drugi rok przycinając go dwukrotnie w ciągu sezonu. Podobno większą sztuką niż sadzenie jest cięcie drzew i krzewów.

Buziaczki dla wnusiów.
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ciekawe czy Admin by pozwolił na taki wątek rzeczywiście jak teraz jest zastuj na działkach to byśmy pisały o naszych pociechach, ja już czuję się dobrze ,tylko muszę uważać co teraz mam zajadać,żeby bóle nie wrócily
saaga
500p
500p
Od: 8 sie 2008, o 21:24

Post »

Witaj Zeniu, ja po raz pierwszy pospacerowałam dziś po Twoim ogrodzie i na pewno będę tu częstym gościem. Nacieszyłam oczy kolorami lata, a lilie.... Przez monitor czułam ich zapach. Szkoda, że u mnie miejsce bardzo ograniczone, bo tyle jeszcze bym chciała. Z każdego ogrodu coś bym przeniosła do siebie.
Całuski dla wnuków. Hehe, pomocnicy Ci rosną :!: Niedługo Ty będziesz siedzieć z kawką pod drzewkiem i dyspozycje tylko wydawać :lol:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Ago za odwiedziny..i ja odwiedziłam twoje roślinki i ciebie. Siedzę i dumam co z tymi koleusami. Może z nasionek wysieję. Albo gotowe sadzonki kupię...a wnuki połamią. ;:78 ;:24 ;:201
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52

Post »

Witaj Zeniu! Jak masz tylko tego jednego koleuska ze zdjęcia to wstrzymaj się jeszcze z miesiąc zanim mu zetniesz wierzchołek. Im mają więcej światła tym łatwiej się ukorzeniają. (Dotyczy zimy i wczesnej wiosny!) Sadzonki można ukorzeniać w wodzie-ukorzeniają się bardzo szybko, więc raczej nie powinny zgnić, możesz także ukorzeniać w samym piasku lub w mieszaninie piasku i torfu (1:1). Sadzonkę tnie się w połowie międzywęźla (między jedną i drugą parą liści) dolne listki z sadzonki oderwij i wetknij w piasek, sadzonkę możesz przykryć słoikiem, szklanką lub razem z doniczką nakryć woreczkiem foliowym ale musisz uważać by nie miały za wilgotno. (Dziurki w woreczku, odkrywanie itp.) Koleusy i bez ochrony przed utratą wilgoci dają sobie radę ale gdybyś widziała, że sadzonka więdnie to wtedy bezwzględnie musisz ją przykryć.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakże się cieszę Przemku że mnie odwiedziłeś i to z dobrymi radami. Tak faktycznie to mój jeden koleus i bardzo mi na nim zależy. Chciała bym ich więcej...a jednocześnie boję się by tego jednego nie stracić. Co prawda mogę kupić sadzonki na wiosnę, ale np w zeszłym roku coś nie miałam szczęścia na nie trafić. Dzięki ci za rady. Zastosuję się do nich..czyli jeszcze trochę wstrzymam się z ich ukorzenianiem. I pewnie to będzie w ziemi. :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Witaj. Widzę fajne dzieciaki :D .
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

witam Cię ZENIU na Twoich włościach - no Ty to masz ogród z prawdziwego zdarzenia i pole do popisu.Przecudnej urody iglaki i inne,trawniczek postrzyżony niziutko no i w ogóle-całokształt.Super!Ale widzę też,że z Zosią rozmawiacie o wątku wnuczkowym otóż jest takowy w OFF-topicu gdzie babcie mogą poszaleć z wnuczkami do woli.Uprzejmie donoszę,że ja też jestem babcią i mam 2 wnuczusie 7 i 9 letnią.
Pozdrawiam - chyba dzisiaj Dzień Babci?Ja obchodziłam już w niedzielę a jutro Dzień Dziadka?
Wszystkiego najlepszego z tej okazji w takim razie. ;:79 ;
Maria.
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”