Wesołych Świąt!
Też sobie to pytanie zadawałem...aga_zgaga napisał(a):
czy ktoś mógłby mi w krótkich żołnierskich słowach wytłumaczyć dlaczego notokaktusy wsadzono do parodii? W czym one są takie same?
- faktycznie, porównanie bardzo, bardzo trafne, bardzo ładny kwiataga_zgaga pisze:? ... / wzeszło notokaktusowe słonko: N.curvispinus
- to chyba dobrze, że rośnie, a że nie kwitnie - no cóż, bez kwiatków da się żyć.. Pokazuj przyrosty i ciernie (jak zresztą w tytule wątku stoi), parę kwiatkonieczułych, za to cierniście usposobionych osobników może się na forum znajdzieaga_zgaga pisze:Spora część z moich cierniuchów rośnie, zamiast kwitnąć
wg mnie to dobrze, są kaktusy które kwitną już jako maluchy i są takie co idą w masę zieloną i te co idą w masę zieloną jak już zakwitną to są to mega obfite kwitnienia, takie przynajmniej ja mam spostrzeżenia, choć jest też ryzyko bo są też indywidua które za nic zakwitnąć nie chcą poza tym duże kaktusy dobrze odchowane są bardzo atrakcyjne nawet gdy nie kwitną, kwitnienie tra krótko a korpus kaktusa można podziwiać cały rokSpora część z moich cierniuchów rośnie, zamiast kwitnąć, tłumaczę sobie, że młode jeszcze są i robią "masę"