Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi

Post »

Witajcie,
Moje sińce powoli znikają i nie wyglądam już jak ofiara przemocy domowej. Rękę w dalszym ciągu mam usztywnioną a że to prawa ręka to niewiele mogę zrobić. Z pisaniem też mam kłopoty, dlatego ograniczam wpisy u Was, musicie mi wybaczyć ;:196

Ostatnio u mnie lało i to porządnie, co mnie bardzo cieszy, bo trawa zaczynała już przysychać.
Na rabatach z każdym dniem przybywa pączków a ja jak jakaś wariatka zachwycam się każdym z nich z osobna ;:215 Dziś też wpadłam na giełdę kwiatową :lol:
Oto, co kupiłam:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ann_85 bliznę i ja mam, na szczęście jest nieduża, taka "do przeżycia", więc jest ok. Zdecydowanie mogło być gorzej.

Obrazek

Ola2310 eMuś też się ze mnie śmiał, że na radary mam uważać. Mszyc mam całą masę, przedwczoraj znów pryskałam. Kilka ściętych pączków też widziałam, mam nadzieję, że kolejny oprysk da radę. Może jakbyś bardziej rozcięczyła ten preparat to nie byłby taki szkodliwy?

Obrazek

Annes 77 Kasku jakoś do tej pory nie dorobiłam się, za co dostałam niezłą burę od lekarza. Trzeba kupić i już. Ilość pączków jest niesamowita, myślę, że to jednak gnój zrobiła swoje. Na jesieni na pewno rozsypię go znów. Warto ;:108

Obrazek

Blueberry Dzięki za życzenia. Powoli wracam do sprawności i wyglądam też znacznie lepiej. Samopoczucie poprawia mi pobyt na działce.

Obrazek

dorotka350 Z trzepoczącym serduchem zauważam każdy nowy pąk. Czerwiec to zdecydowanie najpiękniejszy miesiąc w roku.

Obrazek

klarag Pani w aptece też mi poleciła maść arnikową oraz lioton 1000. I pewnie oba specyfiki działają, tylko że stłuczenia mam porządne to i sińce dłużej schodzą. Dzięki za radę.

Obrazek

wrigley Mam maść i sparuję co chwila ;:108

Dziękuję Wam za życzenia zdrowia ;:4
A to mały wycinek mojego wielkiego sińca na twarzy ;:173 Na szczęście jest już zdecydowanie mniejszy ;:333

Obrazek
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Oj Marlenko no to nieźle zaszalałaś na tym rowerze. ;:168 Trzymaj się cieplutko. Niestety muszę przyznać, ze zazdroszczę Ci tego L4. Z drugiej strony lepiej być zdrowym i sprawnym.
Cudne donice wiszące z surfiniami kupiłaś. No napatrzeć si e nie mogę. ;:167 I te pelargonie angielskie również zjawiskowe. Niech Ci wszystko pięknie rośnie i kwitnie. Różane panny szczególnie. Czekamy na show. Zdrówka Kochana! ;:196
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marlenko widzę, że poszalałaś na rowerku, a przecież wiesz jak to mówią: jak się człowiek spieszy, to się diabeł cieszy :wink: zakupy śuper, i kule kwiatowe prezentują się wspaniale ;:63 dużo zdrówka życzę ;:168
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

To dobrze, że już czujesz się lepiej ;:108 bardzo ładne nowe zakupy, gratuluję ;:63
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mogło się skończyć gorzej, tak blisko oka ;:202 ... Dobrze, że poszalałaś na zakupach, bo piękno roślin koi nie tylko duszę:) Świetne nabytki!
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ale piękne kompozycje doniczkowe kupiłaś. ;:138
To surfinie?Nokochana, limo masz jak się patrzy. Dobrze że siniaki już schodzą....
Pozdrawiam cię serdecznie.
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

No to się nie dziwię, że jesteś na zwolnieniu. Uczniowie sobie poradzą bez ostatnich sprawdzianów, a Twoje dobre samopoczucie jest najważniejsze. Pewnie kazdego dnia biegniesz na działkę , tyle pączków się otwiera, a niechcemy żadnego z nich przeoczyć. Zakupy z giełdy - super!
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Marlenko to miałaś przygodę... Makijaż oka konkretny :shock:
Zakupy donicowe piękne, też szukałam czegoś fajnego, ale nie było u nas nic takiego fajnego ;:185 I róże już masz ;:oj
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marlenko ale się doprawiłaś ;:224 Ale z dnia na dzień będzie lepiej :D
Kompozycje zwisające w donicach wspaniałe,morze kwiatów ;:167
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Poobijałaś się, nie ma co. Dobrze, że już coraz mniej widać i coraz mniej boli :) Na działce coraz piękniej. Zazdroszczę, że jest taka zadbana. Oczywiście tak pozytywnie zazdroszczę :) Mszyce i ja miałam na różach i owocowych. Popryskałam wyciągiem z ziół. Muszę jeszcze raz oprysk zrobić.
Cudne pelargonie kupiłaś. Podobają mi się kompozycje doniczkowe :)
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Marlenko ale się załatwiłaś :( Wracaj szybko do zdrowia bo ogród i rośliny czekają :D
Petunie boskie, pierwszy raz widzę tak obficie kwitnące.
Pewnie mają w sobie nawozów :;230
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Marlenko, a ja czekam na aktualne fotki ;:65 Wiem, że masz czym się pochwalić, bo miałam okazję zobaczyć panny na "żywo" ;:215 Twoje różyczki pięknie zaczęły ten sezon. Szkoda, że nie było więcej czasu na pogaduchy... ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marlenko nadrabiam zaległości. :oops: Przykro, że tyle smutnych dni musiałaś przeżyć. Dobrze, że już siniak żółty, szybko zejdzie. ;:108 Pelargonie przepiękne, z lobelią świetnie wyglądają. ;:oj Skusiłam się na nie w ubiegłym roku, ale chyba miały nieodpowiednie miejsce i zmarniały. Teraz w donicach znowu zwykłe. Surfinii chyba brakło na giełdzie skoro tyle nakupiłaś. :wink: Pierwsze różane kwiaty zawsze wyjątkowo cieszą. ;:215 Znasz nazwę róży na drugim zdjęciu? Szukam imienia dla mojej podobnej. ;:173 Spokojnych przejażdżek na działkę. ;:168
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Ehh... No najgorsze jest własnie to, ze w czasie kiedy najwięcej się dzieje w ogrodzie, nie ma kiedy siadać i dzielic się tymi widokami ;:173
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Witajcie
Nastał czerwiec, najpiękniejszy, najwspanialszy miesiąc w roku. Różane panny właśnie taraz odwdzięczają się za naszą pracę
Dziś, wchodząc na działkę od furtki ogarnął mnie różany zapach Nie było mnie od niedzieli a tu tyle się dzieje Jesienne nowniki zaskakują niezmiernie, artemis jest niesamowita Już ją ubustwiam za ilość kwiatów.

Obrazek

Alchemist zadziwia kolorem i wigorem a rośnie w bardzo trudnych warunkach. Ma trzy kwiaty i każdy jest inny - niesamowite

Obrazek

Ubustwiam moją działkę :heja

Aneczko nie ma czego zazdrościć, z domu prawie nie wychodziłam, wyglądałąm jak ofiara przemocy domowej i tak na mnie patrzono ;:219 donicowe są świetne, choć drogie ale jak tu bez nich żyć ;:306 Dokupiłam jeszcze fuksjie stojące i 6 jeżówek ;:333 Fuksjie już w donicach, jeżówki sadzę jutro :D Dla Ciebie Blue for you, co prawda przemarzła ale mino mcnego cięcia pięknie kwitnie i cudownie pachnie, tak cytrynowo ;:209

Obrazek

maniolek rowerem znów jechałam, uwielbiam ;:167 choć dłoń jeszcze zabandażowanai trochę boli.

Obrazek

Blueberry z zakupów jestem zadowolona, ale mam problem, jestem roślino-zakupocholiczką ;:224

Obrazek

wrigley Oj mogłam stracić oko ... nawet nie chcę o tym myśleć ;:185 Na szczęście już jest ok ;:333 Nic tak nie poprawiam humoru jak zakupy

Obrazek

Ola2310 wydaje mi się, że to surfinie ale pewna nie jestem ;:224 wyglądają super i jeszcze Pan (20-letni, przystojny, napakowany) zapewniał, że za rok do niego wrócę ;:306

Obrazek

ewka36jj to prawda, żadnego pączka nie chcemy przegapić ;:215 a z każdym dniem jest ich więcej ;:oj ;:167

Obrazek

clem3 makijaż na szczęście można już "przytapetować" i prawie nic nie widać

Obrazek

Annes 77 fakt, piękne kwiatki kupiłam ;:167 teraz trzeba o nie dbać, więc zasilam ile się da ;:333

Obrazek

cdn ....
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”