Rośliny doniczkowe - effa
- effa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wczoraj nie dałam rady wkleić zdjęć, bo z rodziną siedziałam. Zresztą dzisiaj też, właśnie przed chwila sie rozstaliśmy, i jutro tez będę
No ale trzeba wykorzystać okazję, bo rodzinka jeszcze tydzień będzie w polsce i pewnie znowu dopiero za rok ich zobaczę
A więc zakupiłam sobie jeszcze:

Mała kordylinka i cykasik. Przed cykasem się trochę broniłam bo pierwszego jakiego miałam to ukatrupiłam
No ale w końcu się po niego wróciłam i wzięłam
jeszcze tylko jakieś doniczki i ziemię muszę zakupić i będzie przesadzanko 

A więc zakupiłam sobie jeszcze:

Mała kordylinka i cykasik. Przed cykasem się trochę broniłam bo pierwszego jakiego miałam to ukatrupiłam

Na trzech pierwszych zdjęciach są Mammilarie , 4. Gymnocalicjum michanowiczi albo fredrichi ja ich nie odróżniameffa pisze:No i pstryknęłam w końcu fotkiOto one moje kaktusiki
![]()
![]()
![]()
Nie wiem jeszcze który kaktus ma jaką nazwę bo nie miałam czasu poszperać w książce ani w necie. Chyba że Wy pomozecie?
Szczególnie ten ostatni mi się podoba, ma taki fajny purpurowy kolor.
Te kwiaty pewnie nie zakwitną dalej jak zmieniły swoje miejsce, ale za to mam nadzieję, że za rok uradują moje oczy
- effa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję Ci ślicznie Basiu za identyfikacje kaktusówBasia k pisze:Na trzech pierwszych zdjęciach są Mammilarie , 4. Gymnocalicjum michanowiczi albo fredrichi ja ich nie odróżniam

Pstryknęłam fotki kwiatów:

W tej pierwszej mamilarii obserwowałam jak się otwierają i zamykają kwiaty, super widok, tylko dwa z nich jak mi się zacisnęły tak teraz się otworzyć nie chcą

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.