Studnia ręczne wiercenie,kopanie
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Studnia ręczne wiercenie,kopanie
Czy możliwe jest , że na głębokości 3,5 m może być już woda .
Studnia jest wiercona wiertnica ręczną.
Szlamownica wybierany jest drobny piaseczek, z kamyczkami , a wody jest około 1 m w rurze
Asia
Studnia jest wiercona wiertnica ręczną.
Szlamownica wybierany jest drobny piaseczek, z kamyczkami , a wody jest około 1 m w rurze
Asia
Tak, jest to możliwe do jakich celów chcesz wodę? Jaka jest wydajność?
-
- Kontakt:
Studnia jest wiercona na działce, do podlewania .
A jak mamy zmierzyć wydajność?
A jak mamy zmierzyć wydajność?
-
- Kontakt:
Dzisiaj będziemy pompować wodę , bo szlamownica wybiera praktycznie samą wodę....mąż chce dalej wybierać ,żeby chociaż rura opadła te pól metra, ale co z tego ,jak praktycznie mało co się wybiera i stoi w miejscu. Teraz wybierany jest drobniutki piaseczek z małymi kamyczkami , czasami się trafią większe kamyki. w e
-
- Kontakt:
A do takiej studni jaką najlepiej zamontować pompę ?
Witam ,
Potrzebuje pomocy przy wiercenie studni, wpuściłem rury na 4,5 m w dół. Na samym dole 2 MB filtr na rurze 160. Jestem na 4,5 m ale mam na dole gruby żwir ni w ząb nie mogę go wybrać ruska membranowa nie ciągnie tego , może za to że gornossaca ale myślę że to za dużo by nie zmieniło, szlamowa płucząca nie nabiera , szlamowka normlana ledwo co a rura nie schodzi . Co z tym zrobić chciał bym wbić się jeszcze ze 2 m . Aktualnie mam 3 m słupa wody i rusek pracuje non stop woda utrzymuje poziom około 2m , ale jak zapodam glebinowke ibo 50l/min to woda nie nadąża napływać.
Potrzebuje pomocy przy wiercenie studni, wpuściłem rury na 4,5 m w dół. Na samym dole 2 MB filtr na rurze 160. Jestem na 4,5 m ale mam na dole gruby żwir ni w ząb nie mogę go wybrać ruska membranowa nie ciągnie tego , może za to że gornossaca ale myślę że to za dużo by nie zmieniło, szlamowa płucząca nie nabiera , szlamowka normlana ledwo co a rura nie schodzi . Co z tym zrobić chciał bym wbić się jeszcze ze 2 m . Aktualnie mam 3 m słupa wody i rusek pracuje non stop woda utrzymuje poziom około 2m , ale jak zapodam glebinowke ibo 50l/min to woda nie nadąża napływać.
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
Pompa membranowa powoduje wibracje, które ubijają podłoże. Szlamówkę po kilkukrotnych uderzeniach poczekać, aż żwir opadnie na dno szlamówki i dopiero ciągnąć do góry..
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny