Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków

Post »

Lucynko pięknie wszystko powschodziło, oby i pięknie kwitło.
Ja jeszcze czekam z wysiewami, nie mam na razie natchnienia, inna sprawa ,że dużo nie sieję.
Takie rośliny wyhodowane od nasionka dają zawsze dużo satysfakcji.
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję RAFIK,za pochwałę. Powiem Ci w sekrecie, że stosuję się do zaleceń kalendarza biodynamicznego. ;:303
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Ja też wysiewam zgodnie z kalendarzem biodynamicznym. Sieję mało, ale dzięki temu zawsze wszystko rośnie jak trzeba.
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Muszę ogarnąć ten kalendarz, tak go zachwalacie, a siewki piękne, moje mają dopiero po dwa listki i pół centymetra wzrostu :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dziękuję, Dziewczynki. ;:180
Masz rację BEATKO,najbardziej kochane są roślinki, które najwięcej od nas wymagają i te, które obserwuje się od nasionka do kwitnienia i owocowania. :tan
Tak, MALVY, ten kalendarz bardzo dobra sprawa przetestowałam go i już zawsze będę z nim siać, sadzić, pikować, a nawet nawozić i podlewać. ;:215
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Zwabiło mnie do Ciebie Lucynko tempo, w jakim rozwija się Twój wątek. A gdy już wlazłam - przeczytałam wszystko ;:215
Tak zadziwiła mnie Twoja informacja o tym, że na działce zaczynają wegetację roślinki (obejrzałam zdjęcia), że poleciałam na swoją sprawdzić. Wszystko śpi ;:41
Stwierdziłam natomiast ....... brak kranu (ukradły jakieś dziady cholerne) :evil:
Aaaa tam, może i dobrze ;:131 . Już dawno powinnam podnieść go trochę do góry bo w takim głupim przychyle używałam wodę.
Dzięki Wam - Dziewuszki z Płocka - mam miasto, które muszę zobaczyć ;:215 . Kiedyś byłam, oglądałam - pamiętam bulwar nadwiślany ........ i niewiele więcej. Naprawię :D
Działka Twoja będzie mi się podobała (teraz niewiele widać :oops: ) , sposób prowadzenia wątku też fajny. Masz we mnie wiernego kibica ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witam Cię, MARIOLU, w moich skromnych progach. ;:180
Cieszy mnie Twoja obecność tym bardziej, że jako jeszcze skrytoczytacz Twój ogród nawiedzałam bardzo często i dużo mnie nauczyłaś, nawet o tym nie wiedząc. ;:306
Wówczas jeszcze nie zostawiałam śladów, potem trochę się pogubiłam,bo ja mam pamięć dobrą, jeno krótką. ;:7
Złodzieje i u nas grasują. Kradną głównie elementy metalowe, kable (na pozyskanie miedzi), deski itp. ;:223
Szczęśliwie mój M hoduje gołębie i co dzień spędza na działce po kilka godzin coś tam przy okazji majstrując, to trochę odstrasza potencjalnych amatorów cudzego mienia. ;:14
Dziękuję za ciepłe słowa pod adresem moim, a szczególnie dotyczące mojego miasta, które bardzo kocham. Jest tu wiele ciekawych i naprawdę pięknych miejsc, które warto zobaczyć. ;:215
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31

Post »

I ja przybyłam :), moja rodzina pochodzi z Płocka, w wolnej chwili poczytam :).
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Witaj Lucynko,
Dotarłam i ja do Ciebie. Dobrze, że nie przytuptałam wcześniej ;:65 , bo ja bardzo niecierpliwa jestem, a tak mogłam już trochę zdjęć pooglądać sobie :heja
Szklarenki masz jak moje, tylko moje jeszcze puste a w Twoich fiu fiu ;:333
Mam nadzieję to zmienić w ten weekend :D
Pozdrawiam!
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

IWONKO, PIOTRZE- witam Was serdecznie. ;:180 ;:180
Nie bardzo wiem, dlaczego nie jestem w stanie dotrzeć do Waszego wątku...
Pewno jeszcze nie wszystkiego się nauczyłam ;:223 A może powód jest nieco inny...
Zakładajcie swój wątek koniecznie, bo tak bardzo chcę Was odwiedzić,że aż nóżkami przebieram ;:65 ;:65 ;:65 Zaczynają już boleć, a myślę, że nie chcielibyście mieć na sumieniu moich chorych nóg. ;:224 :uszy
A skoro Wasza rodzina pochodzi z Płocka, to domniemywam, że choć troszeczkę to miasto poznaliście. ;:108

WITAJ, ZUZA!
Widzisz, moje szklarenki tudzież inne pojemniki już zapełnione, bo - jak mówi mój M - ja mam motorek w zadniej części ciała ,przez co ciągle, wszędzie i do wszystkiego mi się spieszy. :uszy
Co do zdjęć, to u mnie ich niewiele.W sumie wszystkiego się uczę od podstaw, ale ponieważ jestem uparta baba, staram się, jak mogę. ;:306
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

plocczanka pisze: Co do zdjęć, to u mnie ich niewiele.W sumie wszystkiego się uczę od podstaw, ale ponieważ jestem uparta baba, staram się, jak mogę. ;:306
Dobrze Ci to wychodzi - bardzo dobrze ;:215
Na 1 stronie czytałam o naukach u syna pobieranych ( mnie też tak szkolono :lol: ) - zdolna baba jesteś, nie tylko uparta. Syna poproś o wgranie Ci programu Picasa - będzie wiedział o co chodzi ;:108 . Fotosik często płata figle i wkurza niepotrzebnie.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

MARIOLU, syn mi tego pikasa proponował, ale ja się bałam, bo jakoś tak naukowo brzmi, a fotosik taki swojski... ;:224
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Lucynko, pisałaś o psie przyjaciólki.
Ona go w ogóle nie zrozumiała
On uważał, że to miejsce nie jak nie pasuje do hibiskusa i próbował go przesadzić ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Wiesz, GOSIU, że Ty chyba wpadłaś na właściwy trop. ;:108
Jaka szkoda, że ja o tym nie pomyślałam! Muszę do niej zadzwonić i poprosić, by baczniej przyglądała się swemu pupilowi, to może się czegoś od niego nauczy. :;230
A tak przy okazji - to jest moja przyjaciółka z liceum. Mieszka daleko, bo w woj. pomorskim, ale odwiedzamy się regularnie dwa razy w ciągu roku - raz u mnie i raz u niej, co by poplotkować. ;:162
Ale łącza telefoniczne grzejemy równo! ;:306
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31

Post »

plocczanka pisze: Nie bardzo wiem, dlaczego nie jestem w stanie dotrzeć do Waszego wątku...
Pewno jeszcze nie wszystkiego się nauczyłam ;:223 A może powód jest nieco inny...
A skoro Wasza rodzina pochodzi z Płocka, to domniemywam, że choć troszeczkę to miasto poznaliście. ;:108
Ot tak jakoś z lenistwa i braku weny... Cały czas myślę nad tytułem i już sobie obiecywałam, że w niedzielę zrobię fotkę i założę wątek, ale zimno było i śnieg leżał i z fotek nici...Teraz piszę jako Iwona ;), Nick był dawno temu z myślą o storczykach naszej wspólnej pasji...
Co do Płocka w dzieciństwie często bywałam w czasie wakacji, ostatnio w 2012 na smutnej uroczystości...
Ja korzystam z Picassa ale wklejam przez i tak przez Fotosika?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”