Ogród za borem - Danio
- Danio
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu powojniki są piękne i tak różnorodne, ale niestety nie są łatwe w uprawie. Mając wsparcie forumowych przyjaciół myślę, że sobie poradzę.
Jadziu byłam na ciachu, a tam wybór... Nie wiem od czego zacząć. Ja mam od tego roku syna studenta, więc kiedy przyjeżdża staram się go odkarmić za cały tydzień no i oczywiście zaopatrzyć w wałówkę. W tym tygodniu było zamówienie na szarlotkę. Bardzo przydał się mus z jabłek w słoikach zrobiony latem.
Tija witam u mnie i życzę powrotu do zdrowia.
Wczoraj zrobiłam sesję zdjęciową ostatnim już chyba kwiatom, bo zaczęły się już poranne przymrozki. Mój pies, kiedy widzi, że wyciągam aparat fotograficzny wykonuje taniec radości, bo kojarzy go z wyjazdem w teren.
Najpierw "dary jesieni". Mój "ptasi" żywopłot nareszcie zaczyna spełniać swoją rolę i ma po raz pierwszy owoce

Owoce róży pomarszczonej

Owoce irgi
Rośnie jeszcze śnieguliczka, aronia i głóg, ale nie widzę owoców, chociaż miały kwiaty /może już zjedzone?/
A teraz moje dalie - latem były niespecjalne poobgryzane przez skorki, a teraz pokazały swoją urodę

Kapusta ozdobna - w najblższym czasie zostanie przeniesiona na cmentarz, gdzie zdobi groby aż do Świąt Bożego Narodzenia

Inny kolor astra krzaczastego

Przebarwione winogrona

Do domu wracam dopiero, kiedy robi się ciemno. Dobrze, że pilnuje mnie moja sunia

Jadziu byłam na ciachu, a tam wybór... Nie wiem od czego zacząć. Ja mam od tego roku syna studenta, więc kiedy przyjeżdża staram się go odkarmić za cały tydzień no i oczywiście zaopatrzyć w wałówkę. W tym tygodniu było zamówienie na szarlotkę. Bardzo przydał się mus z jabłek w słoikach zrobiony latem.
Tija witam u mnie i życzę powrotu do zdrowia.
Wczoraj zrobiłam sesję zdjęciową ostatnim już chyba kwiatom, bo zaczęły się już poranne przymrozki. Mój pies, kiedy widzi, że wyciągam aparat fotograficzny wykonuje taniec radości, bo kojarzy go z wyjazdem w teren.
Najpierw "dary jesieni". Mój "ptasi" żywopłot nareszcie zaczyna spełniać swoją rolę i ma po raz pierwszy owoce

Owoce róży pomarszczonej

Owoce irgi
Rośnie jeszcze śnieguliczka, aronia i głóg, ale nie widzę owoców, chociaż miały kwiaty /może już zjedzone?/
A teraz moje dalie - latem były niespecjalne poobgryzane przez skorki, a teraz pokazały swoją urodę

Kapusta ozdobna - w najblższym czasie zostanie przeniesiona na cmentarz, gdzie zdobi groby aż do Świąt Bożego Narodzenia

Inny kolor astra krzaczastego

Przebarwione winogrona

Do domu wracam dopiero, kiedy robi się ciemno. Dobrze, że pilnuje mnie moja sunia

Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Danio...........ocieplam sie klimatem twoich zdiec
przyniosłam Ci zapomniane pysznogłowki

serdecznie pozdrawiam
przyniosłam Ci zapomniane pysznogłowki

serdecznie pozdrawiam
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- Danio

Minismoku dziękuję za pysznogłówki, lubię ich zapach, a takiego koloru nie mam
W zamian daję świeżo zrobione gruszki w syropie waniliowym

W zamian daję świeżo zrobione gruszki w syropie waniliowym

Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Oj Dorotko to ja poproszę ten przepis na gruszki w syropie
Zdjęcia z ogrodu superowe ,kapusta ma piękny kolor , zdjęcie zrobione wieczorem jest bardzo ładne . Tylko dla czego Ty tak długo jesteś na działce
Kiedy Ty odpoczywasz .
Kochanie dziękuję za gratulacje oczywiście przekazałam , wiesz ,że ja wczoraj czytałam dla Julitki to co pisałyście cały dzień ,śmiała się i była zachwycona tym ,że tyle ludzi czekało na Lenkę .
Pozdrawiam i czekam na przepis w pysznościach
Zdjęcia z ogrodu superowe ,kapusta ma piękny kolor , zdjęcie zrobione wieczorem jest bardzo ładne . Tylko dla czego Ty tak długo jesteś na działce
Kochanie dziękuję za gratulacje oczywiście przekazałam , wiesz ,że ja wczoraj czytałam dla Julitki to co pisałyście cały dzień ,śmiała się i była zachwycona tym ,że tyle ludzi czekało na Lenkę .
Pozdrawiam i czekam na przepis w pysznościach
- Danio

tija ostatnio wszystkie zachody słońca są takie niesamowite. Mówią, że to sprawka zanieczyszczenia atmosfery.
Jak byłam mała moja babcia potrafiła przepowiadać pogodę patrząc na zachód słońca, ale później zaniechała tego, bo stwierdziła, że przestało się sprawdzać.
Jadziu kapusta robi się coraz ładniejsza, kiedy spada temperatura, kolory stają się bardziej intensywne.
Dobrze, że poczytałaś córci nasze wypociny, przynajmniej miała dziewczyna rozrywkę
Jak byłam mała moja babcia potrafiła przepowiadać pogodę patrząc na zachód słońca, ale później zaniechała tego, bo stwierdziła, że przestało się sprawdzać.
Jadziu kapusta robi się coraz ładniejsza, kiedy spada temperatura, kolory stają się bardziej intensywne.
Dobrze, że poczytałaś córci nasze wypociny, przynajmniej miała dziewczyna rozrywkę
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
-
minismok

- Kontakt:
Danio!.....Ty to wiesz jak postepowac ze smokami!
.......pycha te gruchy ;:8
pysznogłowki sa w kolorze Twojej kapusty......b. ozdobna i pewnie smaczna
ja sieje ozdobne sałaty.......niestety juz zjadłam i ich sciezka taka
pusta
cmokasy
pysznogłowki sa w kolorze Twojej kapusty......b. ozdobna i pewnie smaczna
ja sieje ozdobne sałaty.......niestety juz zjadłam i ich sciezka taka
cmokasy
-
Bogusia2

- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danio ja też poproszę o przepis na te gruszki. Wyglądają cudnie a smakują pewnie jeszcze lepiej. 
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- Danio

minismoku ja też sieję ozdobne sałaty, nie dość, że smaczne to jeszcze ozdabiają warzywnik i talerz
Bogusiu przepis umieściłam w " Pysznościach Jadzi", polecam, bo nie ma przy nich dużo pracy a są pyszne.
Już coraz rzadziej bywam na działce, bo dzień coraz krótszy. Pozostaje tylko sobota pod warunkiem, że nie pada, albo nie siedzę w pracy
Na ostatnio przygotowanej rabacie posadziłam róże:
Pink peace, Meisner, Casanova, Abraham Derby, Graham Thomas.
Teraz czekam niecierpliwie, czy coś z nich będzie, bo do tej pory nie miałam szczęścia do róż.
Pojawiły się piękne i tanie chryzantemy, nie mogłam się im oprzeć i przyozdobiłam nimi balkon, ładnie komponują z kocanką

Dziś moja córeczka skończyła 15 lat zapraszam więc na imprezę

Bogusiu przepis umieściłam w " Pysznościach Jadzi", polecam, bo nie ma przy nich dużo pracy a są pyszne.
Już coraz rzadziej bywam na działce, bo dzień coraz krótszy. Pozostaje tylko sobota pod warunkiem, że nie pada, albo nie siedzę w pracy
Na ostatnio przygotowanej rabacie posadziłam róże:
Pink peace, Meisner, Casanova, Abraham Derby, Graham Thomas.
Teraz czekam niecierpliwie, czy coś z nich będzie, bo do tej pory nie miałam szczęścia do róż.
Pojawiły się piękne i tanie chryzantemy, nie mogłam się im oprzeć i przyozdobiłam nimi balkon, ładnie komponują z kocanką

Dziś moja córeczka skończyła 15 lat zapraszam więc na imprezę

Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
-
minismok

- Kontakt:
Dziendobry ;:8
przyniosłam moje ostatnie Westerlandy
.......Danio posadziłas "same tuzy"
i mam nadzieje ze na stanowisku poł-zach?
przyniosłam moje ostatnie Westerlandy
i mam nadzieje ze na stanowisku poł-zach?
- Danio

Dziękuję za życzenia i kwiaty.
Rabata jest położona na niewielkim nachyleniu terenu od strony południowej. Mam nadzieję, że będą zadowolone?
W ubiegłym roku posadziłam koło chatki, w miejscu zacisznym, bo chciałam im dogodzić, ale niestety miały chyba za duszno, bo ciągle łapały czarną plamistość
Rabata jest położona na niewielkim nachyleniu terenu od strony południowej. Mam nadzieję, że będą zadowolone?
W ubiegłym roku posadziłam koło chatki, w miejscu zacisznym, bo chciałam im dogodzić, ale niestety miały chyba za duszno, bo ciągle łapały czarną plamistość
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2