300 m 2 frajdy - część III - ekologicznie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: 300 m 2 frajdy - część III - ekologicznie

Post »

No,to teraz muszę skomentować :lol:
Pierwszemu powojnikowi przez Ciebie nie odpuszczę ;:185
A zdjęcie ostatnie ;:215
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ewa321 pisze:Ja jestem bardzo ciekawa jednej rzeczy - czy w "szopce" poza łopatą, wiadrem, grabiami, i takimi tam, trzymasz też ... czerwone szpilki na przejście po tym czerwonym dywanie ;:306
Ewciu oczywiście, że mam. Wiadomo powszechnie, że szpilki i odzież ze skóry oraz jedwabiu naturalnego to podstawowe działkowe akcesoria ;:108 . A takie tam - szpadle, grabie i sekatory ...... to pozory ..... ;:306
mati1999 pisze:Jejku ale cudo ;:222 to wielkokwiatowy ? A ja myślałem że on ma okryć wychodek :;230 :oops: :;230 :;230 :;230
Mateusz Jackmani, to Jackmani miał zakrywać ścieżkę "do raju". I Purpurea Plena Elegans. Obydwa one kwitły ale (jak to w I roku) - cieniutko. Jednak ...
Obrazek

Obrazek

Obrazek
misiaczekm pisze:A masz może zdjęcie z Bartoch z sobą w tle?
Piotrek nie, nie mam ani jednego. Byłam w Bartoszycach na ślubie i weselu. Pogoniona do fryzjera, do hotelu, do kościoła - widziałam wszystko, co uwieczniłeś na fotach ale zdjęcia nie zrobiłam - ani jednego. Aparat leżał w samochodzie a ja ganiałam po "kwadracie" ;:131
Tulap pisze:No,to teraz muszę skomentować :lol:
Pierwszemu powojnikowi przez Ciebie nie odpuszczę ;:185
A zdjęcie ostatnie ;:215
Mateusz i słusznie ;:215 . Clematisy są cudne i żal nie mieć w ogródku. A gdy się już zadomowią - klękajcie narody ;:215 ;:180
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Ruda2011 pisze:Wiadomo powszechnie, że szpilki i odzież ze skóry oraz jedwabiu naturalnego to podstawowe działkowe akcesoria ;:108 . A takie tam - szpadle, grabie i sekatory ...... to pozory ..... ;:306
;:306 :;230 ;:306 ;:215
Dywan czerwony purpratowy :wink: ....wymiataaaa ;:333
Przez 3 lata dokonałaś cudu Kobieto Ogrodowa ;:180
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Mariolko tej rzezbie jakby brakował ...pejcz??? czy to moje stare oczęta zobaczyły uniesiona rękę, której tam nie ma :;230 Mam nadzieje, że na tych czerwonych szpilkach poruszasz się łagodniej niż nasza "publiczna" dama z rządu ;:224
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Kochana uwielbiam to zestawienie jak powojniki rosną coraz bujniej z roku na rok. ;:180 Daje mi to wiele wiary w moje maluchy. ;:180
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Oj purpurea plena muszę mieć ;:224 i kilka innych :;230
Awatar użytkownika
dbuba
50p
50p
Od: 12 cze 2014, o 12:35
Kontakt:

Post »

Oj cuuuuudne masz te clemki ;:138 . Ja w tym roku wsadziłam 2, dodatkowo jednego uratowałam z sąsiedzkiej siatki (nn). Ale nadal nie widziałam ich kwiatów. Do tej pory tylko jeden staruszek botaniczny alpejski jest u mnie i trzyma się dzielnie przez wszystkie zimy. Uwielbiam te ich puchate nasienniki. Tylko wiosną mnie wkurzają jak trzeba toto oczyścić z kudełków.
Pozdrawiam - Daria
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewa w pisze:Mariolko tej rzezbie jakby brakował ...pejcz??? czy to moje stare oczęta zobaczyły uniesiona rękę, której tam nie ma :;230 Mam nadzieje, że na tych czerwonych szpilkach poruszasz się łagodniej niż nasza "publiczna" dama z rządu ;:224
Ewciu masz na myśli pejcz do poganiania rudej do roboty ??? :lol: . Może być, że ta biała postać takowy w dłoni uniesionej trzymała ale ..... dobra dusza Daria wyrwała jej to z ręki przed wklejeniem - wiesz, mobing .... ;:306
Jeżeli chodzi o wysokie obcasy - naprawdę .... mało kto potrafi chodzić w 10 cm szpilach z wdziękiem ;:131
Może tylko aktorki na planie seriali - tasiemców ;:131
aneczka1979 pisze:Kochana uwielbiam to zestawienie jak powojniki rosną coraz bujniej z roku na rok. ;:180 Daje mi to wiele wiary w moje maluchy. ;:180

Aniu prawda ?
Co prawda Piilu powinien już w mijającym sezonie kwitnąć pełnymi kwiatami ale .... ale wiosną po raz kolejny ścinany był na 20 cm od gleby z powodu dobudowania tarasiku
Tak było
Obrazek

tak tuż po remoncie (nie miałam pewności ile łodyżek połamałam, układając Piilu na kratce ;:131 ) - dla uniknięcia chorób został wycięty. Lepszy zdrowy z pojedynczymi kwiatami niż chorowitek z pełnymi :lol:
Obrazek

Wiosną wyglądał tak (kupka badylków sterczących przy ścianie)
Obrazek

a latem ....
Obrazek

mati, dbuba tak tak tak, powojniki śliczne są.
Te moje zostają już na dłużej w nowych miejscach. Wiosną dostaną dawkę nadmanganianu potasu na wzmocnienie i niech kwitną ku szczęściu właścicielki ;:215

Może dodam jeszcze, że w sierpniu przysypałam jedną, pokładającą cię gałązkę Mr President ziemią. Ciekawa jestem, czy się ukorzeni ;:131

No i już 09.00. Czas ruszyć "kibić" do roboty :lol:
Do miłego :D
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Aaaa ;:oj nie wiedziałam że można ukorzenić powojnika, mam jedynego kwitnie tak sobie, sobie go ukorzenie a i widzę że obcinać trza chyba te suche badyle-jesienią?
Ze mnie ogrodnik jak z koziej......
:wit
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ra_barbara pisze:Aaaa ;:oj nie wiedziałam że można ukorzenić powojnika, mam jedynego kwitnie tak sobie, sobie go ukorzenie :wit
Basiu nie wiem tego. Przysypałam ziemią i ..... zobaczymy ;:224
A dziś u mnie na działeczce ........ jesień ;:oj .
Dziwne, nie ?
Bonica kwitnie sobie w najlepsze
Obrazek

Maritim (jakoś na czerwono)
Obrazek

Aspirin
Obrazek

Pięknie pachnące NN
Obrazek

Obrazek

I Avalon - piękny, tajemniczy Avalon
Obrazek

clematis "Shin - shigyoku" (trudna do zapamiętania ta nazwa - korci mnie nazywanie go "japończyk" ale mam już "Kiri te kanawa" co stanowi dwa japończyki ;:131
Obrazek

Nadal nie wiem - żółta to czy biała chryzantemka
Obrazek

Sądząc po ubiegłorocznej focie - biała
Obrazek

I niekwestionowany książę jesieni - Marcinek
Obrazek

Oraz drugi Marcinek - mniejszy wzrostowo. Na I planie rozrastający się Milin amerykański czyli KK (kotara kibla ;:306 )
Obrazek

Wykopałam i przyniosłam do domu kawałek Yaogulana. Reszta zostaje w gruncie zakopcowana. Wóz albo przewóz - nie mam miejsca dla rozwydrzonego pnącza
Obrazek

Przeniosłam kreci bzyczek dalej od altanki. Dźwięk ...... wku..... no, denerwujący ;:224
Obrazek

Truskaweczki przyjęły się "ze śpiewem na ustach" ;:215
Obrazek

Obrazek

Jutro ma być (podobno) pięknie. Goni mnie na działkę ........ tylko po co ???
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Truskaweczki wypuściły młode listeczki :D . Ja też zrobiłam na działce prawie wszystko, ale jak się pojedzie, to robota nagle się znajduje i ani chwili nie siedzę - no poza chwilką na kawkę i obiad ;:224 .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Róże wiadomo piękne ;:167 a ten milin to ci działkę zarośnie ;:oj
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jode22 pisze:Truskaweczki wypuściły młode listeczki :D . Ja też zrobiłam na działce prawie wszystko, ale jak się pojedzie, to robota nagle się znajduje i ani chwili nie siedzę - no poza chwilką na kawkę i obiad ;:224 .
Nie Joleczko , ja naprawdę już nie psuję niczego ;:306
Nic mnie nie korci. Po przymrozkach powyrywam aksamitki i żeniszki. Koniec balu panno lalu.
mati1999 pisze:Róże wiadomo piękne ;:167 a ten milin to ci działkę zarośnie ;:oj
Powaga ??? Mam sekator i ...... nie zawaham się go użyć ;:306
Jego psim - milinowym obowiązkiem jest zakryć ścieżkę do sławojki ;:108 , nic poza tym :pogon
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

To nie masz toalety na działce :shock: :;230 ale jak coś to trochę wyciszy ;:306
Awatar użytkownika
dbuba
50p
50p
Od: 12 cze 2014, o 12:35
Kontakt:

Post »

Mariolka jakbyco srocyk też możemy obsiać dywanem, obsadzić rzeźbką, może wolisz chiński mur przed ;:306
Ło matko i córko jak patrzę na te Twoje róże to ja też chcę teraz już natychmiast. Mają zakwitnąć, bo ja tak chcę ;:65
... tyle czasu mam czekać grzecznie, jak ja to wytrzymam ;:202
Pozdrawiam - Daria
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”