dziękuję za miłe słowa. Wszyscy w tym wątku staramy się, żeby wypełniały go nie tylko zdjęcia i epitety, ale by było w nim też trochę innych treści. Przecież Ty też nas w tym wspomagasz, za co
Galeria.Dalie Stanisława cz.3
Re: Dalie Stanisława cz.3
Miłko,
dziękuję za miłe słowa. Wszyscy w tym wątku staramy się, żeby wypełniały go nie tylko zdjęcia i epitety, ale by było w nim też trochę innych treści. Przecież Ty też nas w tym wspomagasz, za co
i 
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- bartosz les
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 sie 2013, o 09:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
'Gladiator' piękny ma kolor!
Czekam na pierwszy kwiat 'My Pride'. Widzę że warto
Też Basiu czeka mnie po raz pierwszy przechowywanie karp (w zasadzie karpek) z sadzonek zielnych. I może skorzystam z rady, by przechowywać w doniczce
Choć spróbuję też "na sucho" te, co mi się powtarzają.
Czekam na pierwszy kwiat 'My Pride'. Widzę że warto
Też Basiu czeka mnie po raz pierwszy przechowywanie karp (w zasadzie karpek) z sadzonek zielnych. I może skorzystam z rady, by przechowywać w doniczce
Jacku,
w tym roku trochę wcześniej były posadzone i sporo pada, może lepiej przyrosną - chociaż po niektórych moich widzę, że kiepsko będzie, są niskie, mało mają liści i ani jednego pączka, więc chyba w ogóle nie zakwitną. Się pożyje, się zobaczy...
w tym roku trochę wcześniej były posadzone i sporo pada, może lepiej przyrosną - chociaż po niektórych moich widzę, że kiepsko będzie, są niskie, mało mają liści i ani jednego pączka, więc chyba w ogóle nie zakwitną. Się pożyje, się zobaczy...
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- Lipien
- 500p

- Od: 21 lis 2012, o 08:38
- Lipien
- 500p

- Od: 21 lis 2012, o 08:38
[quote="Lipien"]Basiu Twoja
YUME-YAMAZAKURA jest ELMA ELISABETH
Stanisławie , być może - w ubiegłym roku na moje zapytanie, co to za odmiana, odpowiedziałeś, że to Yume-Yama -Zakura , więc się tego trzymam... może nie całkiem podchodzi pod Yume-Yamę, ale jest różowa z białym środkiem. więc chyba nie Elma...
Moja tegoroczna Elma Elizabeth jeszcze nie całkiem rozwinięta - zdjęcie z wczoraj z Twoim numerkiem 458, bo jest z sadzonki - no chyba, że to też nie ona

Obojętne jak jest - poproszę w przyszłym roku o prawdziwą Yume-Yamę w ramach życzliwości... i reklamacji
YUME-YAMAZAKURA jest ELMA ELISABETH
Stanisławie , być może - w ubiegłym roku na moje zapytanie, co to za odmiana, odpowiedziałeś, że to Yume-Yama -Zakura , więc się tego trzymam... może nie całkiem podchodzi pod Yume-Yamę, ale jest różowa z białym środkiem. więc chyba nie Elma...
Moja tegoroczna Elma Elizabeth jeszcze nie całkiem rozwinięta - zdjęcie z wczoraj z Twoim numerkiem 458, bo jest z sadzonki - no chyba, że to też nie ona

Obojętne jak jest - poproszę w przyszłym roku o prawdziwą Yume-Yamę w ramach życzliwości... i reklamacji
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
-
dagmarazap
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 3 gru 2013, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jacku,
skonsultowałam Twoją żółtą dalię ze Stanisławem - to na 95 % MARK HARDWICK... czy nie było przy niej żadnego numerka?
skonsultowałam Twoją żółtą dalię ze Stanisławem - to na 95 % MARK HARDWICK... czy nie było przy niej żadnego numerka?
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- Mariusz DLW
- 200p

- Od: 10 mar 2013, o 12:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Moi drodzy, wybaczcie opóźnienie oraz ograniczony zakres tego, co tu zamieszczam, to z przyczyn, jak mawiają ważni ludzie, niezależnych.
Tak, towarzyszyłem Stanisławowi podczas wystawy dalii w Pardubicach. Stylowe (choć niestety ciemne) wnętrza Zamku pardubickiego gościły w zeszły weekend dalie i daliarzy. Czeskch, ale skoro był też Stanisław, wystawa nabrała charakteru międzynarodowej.
Dalie zostały zaaranżowane przez artystów kwiaciarzy, przyznaję, bardzo pięknie, w sposób nieprzesadzony, a jednak eksponujący walory tych roślin.
A oto kilka zdjęć:
Ekspozycja dalii Stanisława:

Stanisław i wszystkie puchary - jednak tylko jeden trafił do rąk Stanisława:

O właśnie ten:

Dalia DOLNY ŚLĄSK w ekspozycji Stanisława:

Nowe (mn.) siewki w ekspozycji Jirziho Kańki, warto zwrócić uwagę na tego hodowcę i jego odmiany:

A to już pole daliowe Stanisława, po powrocie do domu:

Stanisław brodzi śród dalii powodzi:

Tak, towarzyszyłem Stanisławowi podczas wystawy dalii w Pardubicach. Stylowe (choć niestety ciemne) wnętrza Zamku pardubickiego gościły w zeszły weekend dalie i daliarzy. Czeskch, ale skoro był też Stanisław, wystawa nabrała charakteru międzynarodowej.
Dalie zostały zaaranżowane przez artystów kwiaciarzy, przyznaję, bardzo pięknie, w sposób nieprzesadzony, a jednak eksponujący walory tych roślin.
A oto kilka zdjęć:
Ekspozycja dalii Stanisława:
Stanisław i wszystkie puchary - jednak tylko jeden trafił do rąk Stanisława:
O właśnie ten:
Dalia DOLNY ŚLĄSK w ekspozycji Stanisława:
Nowe (mn.) siewki w ekspozycji Jirziho Kańki, warto zwrócić uwagę na tego hodowcę i jego odmiany:
A to już pole daliowe Stanisława, po powrocie do domu:
Stanisław brodzi śród dalii powodzi:
Mariusz
Kaktusowy wątek sprzedażowy - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=68063" onclick="window.open(this.href);return false;
Kaktusowy wątek sprzedażowy - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=68063" onclick="window.open(this.href);return false;
- bartosz les

- Od: 24 sie 2013, o 09:02
Gratulacje sukcesów i nagród,piękne kompozycje daliowe 
Pięknie się prezentowały dalie Stanisława! I super zdjęcia, Mariuszu
Czy będzie więcej zdjęć z wystawy i z pola Stanisława?
Czy będzie więcej zdjęć z wystawy i z pola Stanisława?
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
-
Magda 55
- 50p

- Od: 9 sty 2012, o 00:19
Mariuszu, dziękujemy za fotorelację z międzynarodowej wystawy. Dalia DOLNY ŚLĄSK w międzynarodowym towarzystwie zjawiskowa.
Zdjęcia Stanisława w daliowym morzu mistrzowskie
Zazdroszczę osobistego "dotknięcia przestrzeni" i estetycznych doznań.
Prosimy o więcej daliowych emocji.
Pozdrawiam daliowo...
Zdjęcia Stanisława w daliowym morzu mistrzowskie
Zazdroszczę osobistego "dotknięcia przestrzeni" i estetycznych doznań.
Prosimy o więcej daliowych emocji.
Pozdrawiam daliowo...
Magda