Chałaputkowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Chałaputkowo

Post »

Moniko wystarczy że sobie policzysz, które to było zdjęci w tym poście. Potem weźmiesz klikniesz sobie na "Edytuj" co znajduje się pod Twoim postem i tak wykasujesz dokładnie to zdjęcie (musisz sobie policzyć które to było) i gotowe! Zdjęcie usunięte. :D
Bardzo ale to bardzo podoba mi się Twój ogród.
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

A więc piszę: tak, boki się uginają, dlatego jednocześnie osypywaliśmy je i napuszczaliśmy wodę. Wtedy siły się równoważą i jest ok. Największy błąd jaki zrobiliśmy, to nie wkopaliśmy kontenera równo z ziemią w obawie, że będzie się wsypywać ziemia. Tu daliśmy ciała na całej linii. Ziemia ma naprawdę nikłe szanse dostać się do wody, bo oczko jest osypane kamieniami. Jak dzieciaki powrzucają kamienie, to się je po prostu sięgnie. A wystające 5 cm brzegi jest trudno zamaskować:

Obrazek Obrazek

Nie bardzo mam koncepcję, jak to teraz naprawić, ale trudno. Całego oczka wyciągać nie będę. Z prawej strony zrobiliśmy bagienko dla kruszczyka błotnego i irysów ensata. Może też Ci się taki pomysł spodoba.

Generalnie raz w roku robię generalne sprzątanie. Wylewam całą wodę, wybieram liście i inne atrakcje, które powpadały i napuszczam nową. Wszyscy straszyli mnie glonami, ale tego problemu akurat nie posiadam (no są przez jakieś dwa tygodnie). Często jest włączona malutka fontanna i jest dużo roślin.

A jak ciąć. Kurcze nie wiem. Ale chyba na części o różnej wysokości. Ja nie przepadam za symetrią, w przeciwieństwie do mojego M. Chociaż w sumie to nie ma znaczenia. Wszystko zależy od terenu, gdzie będziesz to wkopywać.

Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania, to pisz :)
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Co do oczka to jeśli mogę :D myślę ,że to można zamaskować roślinkami ,które lubią takie warunki i je posadzić przy brzegu tej folii . Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

Bardzo dziękuję za radę ;:196 . Tyle tylko, że tam jest ławeczka i miejsca na nogi jest ok 30 cm, więc ciężko coś dosadzić. Połowa oczka jest właśnie tak obsadzona.

Obrazek
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Piękny raj na ziemi ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Moniczko, najtrudniejszy pierwszy krok..., a Ty postawiłaś już milowy w sprawie oczka wodnego. Więc tylko czekać aż nas znowu czymś niesamowitym zaskoczysz. Powodzenia!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Moniko, kobeę masz śliczną, ja ostatnio ukradłam parę nasionek rosnącej na płocie u nieznajomych ;:224
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Jejku udało się , chyba zmieniłam Udało się :heja dziękuję Wam bardzo , bo bez waszej pomocy nic by z tego nie było i z OCZKA też , och dziewczyny jak to wspaniale mieć takie wsparcie ;:196 dla każej osobno i wszystkich razem i dla Gosiaka co podpowiada ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Otatnio mam trudne dni... Skupiam się więc na fotografiach Twoich okazów. To działa- koloroterapia ;:304
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Nazywam to letnim przesileniem , wraca się z urlopu , z wypoczynku do rzeczywistości , problemów a do następnego urlopu ........ ho ho jak daleko , cały rok ;:145
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj tak też to czuję... najgorsze, że zima się zbliża. Mam ogromną nadzieję, że będzie taka jak ta ostatnia.
Trzeba się pocieszyć zakupem tulipanowych cebul. :wink:
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Tylko jak ja te zakupy cebulkowo jesienne przemycę ;:224 , Aniu upatrzyłaś już coś godnego polecenia ? ;:196
Chałaputkowo to i owo
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Monia, przemycisz...my kobiety mamy swoje sposoby. Mój M na szczęście ma niewielkie rozeznanie co ja tam kupuję, żyje w błogiej nieświadomości.Bo zakupy robię bez jego udziału. A jak coś tam mu świta, to ja wszystko...przecież dostałam, albo rozmnożyłam. Taka szujka jestem. :D Do tulipanów też muszę się przymierzyć. Mam nową koncepcję. :D
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie upatrzyłam jeszcze nic szczególnego. Dla mnie zakup cebul kwiatów wiosennych będzie totalną nowością. Taki tam mój pierwszy raz... :lol:
Wiem, ze muszę kupić tulipany różnorakie, krokusy i hiacynty. Może jakąś szachownicę..? Narcyzy? No bo nic z tego nie mam u siebie. :oops:
I ja muszę to jakoś przemycić. :wink:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

PEPSI pisze:Monia, przemycisz...my kobiety mamy swoje sposoby. Mój M na szczęście ma niewielkie rozeznanie co ja tam kupuję, żyje w błogiej nieświadomości.Bo zakupy robię bez jego udziału. A jak coś tam mu świta, to ja wszystko...przecież dostałam, albo rozmnożyłam. Taka szujka jestem. :D Do tulipanów też muszę się przymierzyć. Mam nową koncepcję. :D
No dokładnie, no dokładnie jak ja ;:306 ;:306 ;:306 tylko czasem się dziwi, że mi tak wszyscy wszystko i za darmo jeszcze ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”