Ogród Różą malowany
Re: Ogród Różą malowany
Elwi nie daj się prosić pokaż proszę lawendę .Po dwóch latach siania lawendy wreszcie się udało i miałam w tym roku kilka naście sztuk.Przeczytałam że można też z sadzonek i też kilka zrobiłam.Może się uda.Jak będę już miała tarasik skończony to tylko zamówię różyczki i gotowe. 

Elwi, pewnie, że w pierwszym roku po założeniu rabaty jeszcze nic nie widać. Trzeba uruchomić swoją wyobraźnię i ja widzę, że w przyszłym roku ta Twoja nowa rabata będzie piękna 
A ostróżki masz prześliczne...

A ostróżki masz prześliczne...
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Elwi w końcu i do Ogrodzia zajrzałam choćby na chwileczkę
Pięknotki różane
nowe byliny dla dekoracji różanego poletka a właściwie skarpy - zapowiada się bardzo fajnie na takiej pochyłości
Dzwonki dzwonią że je słychać na moich rabatach a odpowiadają im moje, które powoli kończą pierwsze kwitnienie
Tylko czemu ta doba taka króciutka

Pięknotki różane

Dzwonki dzwonią że je słychać na moich rabatach a odpowiadają im moje, które powoli kończą pierwsze kwitnienie

Tylko czemu ta doba taka króciutka

-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
Z wielką przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie. Masz kilka róż, które i ja posiadam w swoim ogrodzie i również jestem nimi zachwycona. Wyjątkiem jest Aphrodyte. Nie wiem czemu ale nie podobają mi się jej kwiaty. Są duże i niekształtne. Ta róża jest u mnie dopiero pierwszy sezon więc może następne kwiaty będą ładniejsze i bardziej katalogowe.
Jest również kilka które chętnie widziałabym jeszcze u siebie ale zdrowy rozsądek podpowiada że to co mam to i tak dużo, a trzeba też znaleźć czas na podziwianie i cieszenie się nimi.
Zachwyciła mnie również Wiśnia Umbraculifera. Prawdziwy potwór ( w pozytywnym znaczeniu) Ile ona ma lat ? U mnie rośnie już przez 7 lat ale daleko jej do takich rozmiarów.
Trzymam kciuki za nową różankę. W następnym roku na pewno będzie można ją podziwiać z daleka
Z wielką przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie. Masz kilka róż, które i ja posiadam w swoim ogrodzie i również jestem nimi zachwycona. Wyjątkiem jest Aphrodyte. Nie wiem czemu ale nie podobają mi się jej kwiaty. Są duże i niekształtne. Ta róża jest u mnie dopiero pierwszy sezon więc może następne kwiaty będą ładniejsze i bardziej katalogowe.
Jest również kilka które chętnie widziałabym jeszcze u siebie ale zdrowy rozsądek podpowiada że to co mam to i tak dużo, a trzeba też znaleźć czas na podziwianie i cieszenie się nimi.
Zachwyciła mnie również Wiśnia Umbraculifera. Prawdziwy potwór ( w pozytywnym znaczeniu) Ile ona ma lat ? U mnie rośnie już przez 7 lat ale daleko jej do takich rozmiarów.
Trzymam kciuki za nową różankę. W następnym roku na pewno będzie można ją podziwiać z daleka
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
A co z tą dużą rabatą nie tak?
Różyczki piękne
Różyczki piękne

- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Elwi a wiesz ze znalazłam Haidi Klum i jest do kupienia muszę tylko na okoliczność kolejnej paczki pozytywnie przygotować eM 

- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Znów blisko północ, znów minął kolejny dzień i znów mam poczucie, że nie zrobiłam połowy rzeczy, które zamierzałam... Zastanawiam się, czy teraz to już będzie norma? Chandra mnie tłukła dni kilka... Na pocieszenie zrobiłam sobie bukiecik różany i poszłam grzebać w ziemi. Było ciężko, bo sucho jak pieprz, ale nastrój poszedł o kilka kresek w górę
Ewuś - ewamaj66 moja Mrs John Laing jest młodziutka, jeszcze nie osiągnęła metra. Pędy ma dosyć wiotkie więc myślę, że kulkowanie jej może się opłacić lub jak sugerujesz, prowadzenie poziomo przy siatce.
Róża jest fajna, różowy jest ładny, czysty, niezbyt nachalny. U Agnieszki-Safoyi to prawdziwy różany potwór i liczę na to, że nasze też takie będą
Jadziu-Jakuch Petticoat to fajna róża - kwitnie bardzo obficie mimo, że to pierwszoroczniak. No i przekwita ładnie - wbrew pozorom, to także jest ważne. Augusta... masz rację, te przekwitające kwiaty są zbyt jarmarczne. Podoba mi się w pierwszej fazie, a potem już razi. Ale ładnie pachnie i jest mocna więc u mnie zostanie, chociaż drugi raz bym jej nie kupiła
Aniu-Aneczka1979 nie chcę nic sugerować, ale wiesz: "z kim przestajesz, takim się stajesz". Tylko patrzeć, jak dopadnie Cię nasza różana choroba
I co więcej: "będzie Pani zadowolona"
Żeby Cię skuteczniej kusić, napisz jaki jest Twój ulubiony kolor
Jagódko-JagiS moja duszo pokrewna, dzięki że podtrzymujesz mnie na duchu
Dzwonki uwielbiam faktycznie, ale już wiem, że muszę je przesadzić - są za wysokie na środek rabaty. Ciekawa jestem, które to róże
Grażynko-Kogra Sharifa rzeczywiście piękna jest i w głowie mi zawróciła
Heidi daj szansę - u mnie szaleje. Specjalnie dla Ciebie zrobiłam zdjęcie pędu z pączkami (poniżej).
Aniu-sweety będą wyglądać pewnie jeszcze lepiej
Jak są w donicach to będziesz mogła podziwiać kwiaty z każdej strony
Aniu, wiesz, mieszkamy tak blisko, że grzechem byłoby się nie odwiedzić... Zapraszam Cię serdecznie, napiszę na pw
Agatko-Hagaart zrobiłam zdjęcie nowo posadzonej lawendy, ale mąż stwierdził, że nie nadaje się do pokazywania. Lawenda mikra i efektu jeszcze nie ma. W rezultacie usunęłam zdjęcie. Muszę czekać do następnego roku na ładny szpaler, ale lawenda szybko rośnie (widzę to po moich sadzonych w kwietniu). Jesteś lepsza ode mnie - sama robiłaś sadzonki lawendy, to dopiero frajda
Aniu-AnaAn dziękuję za podtrzymywanie mnie na duchu
Ostróżki słabiej kwitną w tym roku, bo coś dosłownie zeżarło kwiatostany
Przypuszczam, że ślimaki
Majeczko-Edulkot bardzo się cieszę, że znalazłaś chwilę, żeby mnie odwiedzić
Doba wiecznie krótka i widzę, że skraca się wprost proporcjonalnie do kolejnych urodzin...
Moniko-Soczewka miło mi Cie powitać
Oczywiście od razu poszukałam Twojego wątku - widziałam tylko pierwszą stronę, ale już wiem, że jest cudnie. Aphrodite uwielbiam do fazy pełnego rozkwitu, potem jest brzydka, zresztą jak wiele róż... Moja wiśnia ma około 11-12 lat (nie pamiętam dokładnie) ale jeszcze niedawno była znacznie mniejsza. Wybujała tak bardzo w ciągu ostatnich 3 lat. Twoja też taka będzie, ani się obejrzysz
Aniu-AniaDS posłałam Ci wiadomość na pw - sama zobacz...
Ulcia-usa1276 Heidi jest boska, to jedna z najlepiej rosnących u mnie róż. A eMa jestem pewna, że przygotujesz pozytywnie albo przez żołądek, albo ...
Trzymam kciuki.
Kilka świeżych fotek ogrodowych na dobranoc.
You are beautiful - wspaniała róża, już wiem, że w jesieni dokupię

Rosanna - wspaniała róża, ogromne kwiaty jak na pnącą, piękny zapach i oryginalny, chociaż bardzo wyrazisty kolor

Lions Rose(Champagne Moment) uwielbiam w tej fazie

a w tej już znacznie mniej...

Specjalnie dla Grażynki-Kogry zapączkowane pędy Heidi Klum

Doczekałam się kwiatów Garden of Roses i już je kocham

Abraham Darby zaczyna dopiero pokazywać na co go stać. Zobaczcie:

Ewuś - ewamaj66 moja Mrs John Laing jest młodziutka, jeszcze nie osiągnęła metra. Pędy ma dosyć wiotkie więc myślę, że kulkowanie jej może się opłacić lub jak sugerujesz, prowadzenie poziomo przy siatce.
Róża jest fajna, różowy jest ładny, czysty, niezbyt nachalny. U Agnieszki-Safoyi to prawdziwy różany potwór i liczę na to, że nasze też takie będą

Jadziu-Jakuch Petticoat to fajna róża - kwitnie bardzo obficie mimo, że to pierwszoroczniak. No i przekwita ładnie - wbrew pozorom, to także jest ważne. Augusta... masz rację, te przekwitające kwiaty są zbyt jarmarczne. Podoba mi się w pierwszej fazie, a potem już razi. Ale ładnie pachnie i jest mocna więc u mnie zostanie, chociaż drugi raz bym jej nie kupiła

Aniu-Aneczka1979 nie chcę nic sugerować, ale wiesz: "z kim przestajesz, takim się stajesz". Tylko patrzeć, jak dopadnie Cię nasza różana choroba

Żeby Cię skuteczniej kusić, napisz jaki jest Twój ulubiony kolor

Jagódko-JagiS moja duszo pokrewna, dzięki że podtrzymujesz mnie na duchu

? Baj de łej - świetne określeniesypią płatkami jak panienki na procesji

Grażynko-Kogra Sharifa rzeczywiście piękna jest i w głowie mi zawróciła

Aniu-sweety będą wyglądać pewnie jeszcze lepiej

Agatko-Hagaart zrobiłam zdjęcie nowo posadzonej lawendy, ale mąż stwierdził, że nie nadaje się do pokazywania. Lawenda mikra i efektu jeszcze nie ma. W rezultacie usunęłam zdjęcie. Muszę czekać do następnego roku na ładny szpaler, ale lawenda szybko rośnie (widzę to po moich sadzonych w kwietniu). Jesteś lepsza ode mnie - sama robiłaś sadzonki lawendy, to dopiero frajda

Aniu-AnaAn dziękuję za podtrzymywanie mnie na duchu

Majeczko-Edulkot bardzo się cieszę, że znalazłaś chwilę, żeby mnie odwiedzić

Moniko-Soczewka miło mi Cie powitać

Aniu-AniaDS posłałam Ci wiadomość na pw - sama zobacz...
Ulcia-usa1276 Heidi jest boska, to jedna z najlepiej rosnących u mnie róż. A eMa jestem pewna, że przygotujesz pozytywnie albo przez żołądek, albo ...

Kilka świeżych fotek ogrodowych na dobranoc.

Rosanna - wspaniała róża, ogromne kwiaty jak na pnącą, piękny zapach i oryginalny, chociaż bardzo wyrazisty kolor

Lions Rose(Champagne Moment) uwielbiam w tej fazie

a w tej już znacznie mniej...

Specjalnie dla Grażynki-Kogry zapączkowane pędy Heidi Klum

Doczekałam się kwiatów Garden of Roses i już je kocham

Abraham Darby zaczyna dopiero pokazywać na co go stać. Zobaczcie:

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Łatwo kochać róże, znacznie trudniej nie zwracać na nie uwagi
W prognozach pokazują u mnie opady w ciągu najbliższych dwóch tygodni, średnio mi się to podoba. Za to z pewnością susza odeszła w niebyt-wczoraj przez całe popołudnie padało. Tylko na razie nie mam czasu na ogród
Jeszcze tylko ten tydzień muszę przecierpieć, potem wreszcie będzie czas 

W prognozach pokazują u mnie opady w ciągu najbliższych dwóch tygodni, średnio mi się to podoba. Za to z pewnością susza odeszła w niebyt-wczoraj przez całe popołudnie padało. Tylko na razie nie mam czasu na ogród

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Zdjęcie Abrahama Derby poprawia mi humor na cały dzień

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Elwi póki co dla mnie tą najpiękniejszą jest Edenka. Takie właśnie klimaty podobają mi się najbardziej. W sumie to od białego, do ciemnego różu.
Piękne masz te różyce.

Piękne masz te różyce.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Pięknie Ci kwitną wszystkie róże.
Heidi u mnie mimo iż to jej trzeci sezon kwitnie tylko jednym pędem na którym ma kilka pączków.
Jak dla mnie to stanowczo za mało.
Heidi u mnie mimo iż to jej trzeci sezon kwitnie tylko jednym pędem na którym ma kilka pączków.
Jak dla mnie to stanowczo za mało.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
You are beautiful
Mam dwie i już się cieszę na ich kwitnienie, szczególnie jak patrzę na Twoją.
Garden of Roses kupiłam w zeszłym roku i właśnie otwirają się pierwsze pąki

Garden of Roses kupiłam w zeszłym roku i właśnie otwirają się pierwsze pąki

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Elwi kochana zaległości mam ogromne chyba na każdej płaszczyźnie życia. Jednak musiałam zajrzeć do Ciebie i poddałam się szałowi różanego kwitnienia, chociaż znasz mój stosunek do Królowych. Dzwonki uwielbiam
Obiecuję poprawę i ściskam w dniu przytulania najmocniej jak potrafię

Obiecuję poprawę i ściskam w dniu przytulania najmocniej jak potrafię

Elwi wcale się nie dziwię Grażynce, ja też nie znam kilka twoich róż. Po porostu jest taka ogromna ilość róż a człowiek nie jest chodzącą encyklopedią. Dobrze jednak że w niektórych ogrodach pojawiają się ciekawe róże , bo nawet jeśli ich nie możemy z takich czy innych powodów mieć u siebie to przynajmniej możemy podziwiać i coś ciekawego o nich się dowiedzieć oglądając w innych ogrodach. To cały urok tego forum. Let's Celebrate bardzo mi się podoba szkoda że ma takie drobne kwiaty, ja lubię róże raczej duże i pełne, ale nie zwisające.
- monimg
- 500p
- Od: 13 lut 2012, o 13:16
Pięknie będą wyglądały róże przy wejściu na tle zieleni.
Ciekawa jestem jak wygląda Rosanna. Bardzo zastanawiałam się nad różą pnącą i Rosanna była bardzo mi polecana. Mało zdjęć jej było w internecie i jakoś tak się zdecydowałam na Bajazzo, której też zdjęć zresztą było mało. Ach te życie i nasze wybory.
Ciekawa jestem jak wygląda Rosanna. Bardzo zastanawiałam się nad różą pnącą i Rosanna była bardzo mi polecana. Mało zdjęć jej było w internecie i jakoś tak się zdecydowałam na Bajazzo, której też zdjęć zresztą było mało. Ach te życie i nasze wybory.