Coś fantastycznego! Będziesz Pan zadowolony na maksa!!!
(zazdroszczę

Tak też były sadzone.czarny pisze:Aż się proszą żeby poprzesadzać gołymi rączkami.
To mi sie podoba.raflezja pisze:[...] echinocereusy to takie sto procent kaktusa w kaktusie.
Leszku, zdradzisz swoje gymlaczki?leszek2 pisze:[...]mam już dwa w kolekcji,ale jak będzie okazja to na pewno będą zdobyte;:108
Bardzo! Dobrze, że Cię oświeciło ;) bo sa wśród mammillarii takie, przed którymi nie wolno się bronić, a nawet wręcz przeciwnie - trzeba wyjść im naprzeciw!mataan pisze:Od początku mojej przygody z kaktusami i innymi sukulentami, broniłem się przed rodzajem Mammillaria. Jakiś czas temu trafiło do mnie, tak trochę przypadkowo, kilka przedstawicielek wspomnianego rodzaju... Ignorant ze mnie i tyle, bo rośliny naprawdę ciekawe.![]()
No, no, no...skąd ja je znam.
mrooofka pisze:I bardzo dobrze, że przestałeś sie bronić przed mamillariami![]()
![]()
Jest kilka(naście a może i -dziesiąt) gatunków, które naprawdę przypadły mi do gustu.onectica pisze:Bardzo! Dobrze, że Cię oświeciło ;) bo są wśród mammillarii takie, przed którymi nie wolno się bronić, a nawet wręcz przeciwnie - trzeba wyjść im naprzeciw!
Te z długimi cierniami są najładniejsze, a już niektóre z grupy engelmannii po prostu powalają.annaoj pisze:No, no, no...skąd ja je znam.Też moi echinocereusowi ulubieńcy.
Dzięki. Cieszę się, że się podobają.brombiel pisze:Przejrzałam cały wątek, piękne okazy