Moja jest takim raczej "dorosłym" okazem - czyli odchowana panna na wydaniu
Moje Epi
- Dumbledore
- 500p

- Od: 2 wrz 2013, o 14:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje Epi
Fraszka bardzo chętnie i szczerą ręką oddam - jeśli tylko zechcesz przygarnąć - wpisz sobie w Google: "Sansewieria rozetowa wężownica".
- Brendii
- 500p

- Od: 22 wrz 2013, o 19:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj, to te hoje takie rozkapryszone mogą być, że jedne lubią do góry a drugie nie itd.? To jak znajdziesz jakieś ciekawe informacje to daj znać
Co do tytułu wątku to kolejnym krokiem może będzie skrócenie nazw do samego gatunku. Chociaż nie wiem czy to ma sens i tak Ci się w końcu mniejsce skończy 
Mi też przez forumową wyszukiwarkę ciężko coś znaleść, przeważnie odnajduję wątki na forum poprzez google
Mi też przez forumową wyszukiwarkę ciężko coś znaleść, przeważnie odnajduję wątki na forum poprzez google
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wpisałam - taką mam (to ta, co była ze mną na uczelni
)
- Dumbledore
- 500p

Ja też tak robię, bo ta tutaj jest naprawdę do .....hmmm........Brendii pisze: Mi też przez forumową wyszukiwarkę ciężko coś znaleść, przeważnie odnajduję wątki na forum poprzez google
Fraszka_1 - no popatrz, tyle razy byłam w "twoim ogródku" i nie widziałam tej gąski
(mamy podobne zainteresowania - nie tylko kwiatki - prawo też zaliczyłam
-
Fraszka_1
- 1000p

Podamy, podamy - jak zaliczę (za 2 lata
)
Gdzieś tam w wątku powinno być zdjęcie roślinnego magistra prawa
raczej niedawno wstawiałam 
Gdzieś tam w wątku powinno być zdjęcie roślinnego magistra prawa
- olgierdyna
- 200p

- Od: 26 sie 2013, o 10:31
Po zmianach w opisie chyba czas na rozbudowanie tytułu
Jak będziesz się pozbywała wężownicy to pamiętaj o mnie, chętnie zaadoptuję 
- crazydaisy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Wiesz co? Ja pomyslalam o cienkim bambusie i patykach do szaszlykow, one tez sa bambusowe. Paliczki bambusowe nawiercic cienkim wiertelkiem, wetknac patole do szaszlykow, ew. klej na goraco lub drutek nawet dla zmocowania tego do kupy i drabinka leci. Na znanym polskim portalu aukcyjnym, widzialam plastikowe drabinki od 1zl, wiec pewnie w normalnych sklepach tez takie mozna dostac. Tutaj nie widywalam, jedynie metalowe. Drogawe.Dumbledore pisze:deissy Lacunose i Meliflue mam już ukorzenione - noo całkiem, całkiem dorosłe są to już panienkiPokażę jak kupię ładne osłonki, bo mają brzydkie doniczki
No i jakieś podpórki muszę wymyślić - Lacunose chciałabym puścić do góry (nie wiem czy ona to lubi?)...oj, muszę trochę poczytać..
![]()
No i nie wiem jak z tym przestawianiem - serio buntują się, jak się je przenosi? Bo u mnie jeszcze miejsca docelowego dla nich nie znalazłam. Podobno też nie lubią towarzystwa - a u mnie na razie wszystkie stoją razem
![]()
Heh, tytuł mojego wątku teraz ma się nijak do tego co w nim jest
Podpis zmieniony - wszystko się zmieściło, musiałam usunąć "pozdrawiam" z ludzikiem
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- koniczynka

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Dumbledore
- 500p

Fraszka - to Ty młodziutka jesteś
olgierdyna - już jej przyklejam kartkę z napisem "Rezerwacja"
koniczynka - tak, już zielona choroba weszła na parapet (a miał być nietknięty
)
crazydaisy - wczoraj z mężem byliśmy w OBI, ale nic ciekawego nie wypatrzyliśmy - tylko takie plastikowe zielone drabinki, jak mam przy papirusie (ew. plastik w kolorze bambusa) - a to mi do hoi nie pasuje, zresztą i tak za duże...koszt albo 6.99 albo 7.99 - nie pamiętam dokładnie. Zerknę w Internecie - ale jeśli tam 1 zł podpórka, to pewnie przesyłka 14
Były też pojedyncze patyki bambusowe za 3.49 chyba.....myślę o pałąku - ale nie znalazłam...zresztą może zrobię na szaszłykowych patykach i podwiążę rafią (nie podobają mi się te spineczki - ważki, motylki itp.). Doniczek też nie kupiłam - nic mi nie pasowało do klimatu hoi
olgierdyna - już jej przyklejam kartkę z napisem "Rezerwacja"
koniczynka - tak, już zielona choroba weszła na parapet (a miał być nietknięty
crazydaisy - wczoraj z mężem byliśmy w OBI, ale nic ciekawego nie wypatrzyliśmy - tylko takie plastikowe zielone drabinki, jak mam przy papirusie (ew. plastik w kolorze bambusa) - a to mi do hoi nie pasuje, zresztą i tak za duże...koszt albo 6.99 albo 7.99 - nie pamiętam dokładnie. Zerknę w Internecie - ale jeśli tam 1 zł podpórka, to pewnie przesyłka 14
Były też pojedyncze patyki bambusowe za 3.49 chyba.....myślę o pałąku - ale nie znalazłam...zresztą może zrobię na szaszłykowych patykach i podwiążę rafią (nie podobają mi się te spineczki - ważki, motylki itp.). Doniczek też nie kupiłam - nic mi nie pasowało do klimatu hoi
- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Witaj DumbledoreDumbledore pisze: Lacunose chciałabym puścić do góry (nie wiem czy ona to lubi?)...oj, muszę trochę poczytać..![]()
No i nie wiem jak z tym przestawianiem - serio buntują się, jak się je przenosi? Bo u mnie jeszcze miejsca docelowego dla nich nie znalazłam. Podobno też nie lubią towarzystwa - a u mnie na razie wszystkie stoją razem
![]()
Lacunosy spokojnie możesz puścić do góry na drabinkach, u mnie wszystkie w ten sposób rosną i żadne nie marudzi
Natomiast z przestawianiem bywa różnie ( mówię tu o hojach ogólnie) ...niektóre mam takie wrażliwce, że jak brałam z parapetu do zdjęcia, to potem zatrzymywała wzrost na kilka miesięcy. To samo z pączkami kwiatowymi. Obkręciłam tylko troszkę, żeby cyknąć fotkę a tu pączki stanęły w miejscu, potem zżółkły i pospadały
Z lacunosami nie mam tego problemu, zapączkowane przestawiam, owijam na drabinkach a one i tak kwitną i rosną jak szalone.
To jedne z bardziej wdzięcznych, uroczych i bezproblemowych hoi
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
- Brendii
- 500p

- Od: 22 wrz 2013, o 19:55
Wiesz co? Ja pomyslalam o cienkim bambusie i patykach do szaszlykow, one tez sa bambusowe. Paliczki bambusowe nawiercic cienkim wiertelkiem, wetknac patole do szaszlykow, ew. klej na goraco lub drutek nawet dla zmocowania tego do kupy i drabinka leci. Na znanym polskim portalu aukcyjnym, widzialam plastikowe drabinki od 1zl, wiec pewnie w normalnych sklepach tez takie mozna dostac. Tutaj nie widywalam, jedynie metalowe. Drogawe.[/quote]
Oj ja chyba spróbóję moich sił i postaram się coś takiego wykombinować
Dumbledore szkoda, że zakupy nie udane
Kolejnym razem będzie lepiej 
Oj ja chyba spróbóję moich sił i postaram się coś takiego wykombinować
Dumbledore szkoda, że zakupy nie udane
- crazydaisy

Basiu, te plastikowe drabinki, dokladnie... Z przesylka 12 zl najtaniej, wiec jeśli potrzebujesz jedna, to zaden interes. Nie mam rafii, zakupilam mozliwie malo widoczne spinki - przezroczyste, zgnilozielone. Wazki itp. motylki to dla mnie przerost formy nad trescia. Lubie, kiedy piekna jest roslina i juz nie musze jej "dosmaczac" plastikiem. Dlatego tez holduje prostym doniczkom.
Kinga
-
Fraszka_1
- 1000p

AnoDumbledore pisze:Fraszka - to Ty młodziutka jesteś![]()
- Dumbledore
- 500p

crazydaisy - nie jestem Basiącrazydaisy pisze:Basiu, te plastikowe drabinki, dokladnie... Z przesylka 12 zl najtaniej, wiec jeśli potrzebujesz jedna, to zaden interes. Nie mam rafii, zakupilam mozliwie malo widoczne spinki - przezroczyste, zgnilozielone. Wazki itp. motylki to dla mnie przerost formy nad trescia. Lubie, kiedy piekna jest roslina i juz nie musze jej "dosmaczac" plastikiem. Dlatego tez holduje prostym doniczkom.
A jako podpórkę dla Meliflui odkryłam rewelację - pałeczkę od sushi!!!!!!!!!!!!!!! Przywiązałam rafią i wygląda super - egzotycznie
Basiu (Cynthia) - dziękuję za odwiedziny i wartościowe informacje
Fraszka - ehhh..."Młodość szalona, przeszła przeklęta na drugą stronę, a ja biegnę, biegnę, biegnę po ulicy i eksploduje moje serce
I ciągle, ciągle jeszcze więcej...." .....kwiatków mam
- crazydaisy

Ops... Przepraszam, to bedzie mniej wiecej przedostatni raz. 
Kinga