Wiocha, tu się narodziłam na nowo!
- lora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiocha, tu się narodziłam na nowo!
- karminka
- 200p

- Od: 18 sie 2012, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ałła widok z okna przyszłej sypialni piękny. Nie spać tylko patrzeć trzeba. 
Pozdrawiam, Ania.
- ewikk77

- Od: 8 sty 2010, o 21:21
Widoki łąk i przestrzeni, aż chce się oddychać pełną piersią...cudne.
Z wrażenia bym zapomniała... gratulacje przejścia do nowego etapu życia z wodą bieżącą
Z wrażenia bym zapomniała... gratulacje przejścia do nowego etapu życia z wodą bieżącą
pozdrawiam Ewa
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Chcemy! Ja chcęromaszka pisze:myślę o tym, żeby nazbierać Waszych adresów ( na razie mam Marysi, Małgosi i Twój) i na jesieni podesłać Wam parę odłogów, jeżeli chcecie, oczywiście![]()
I też najserdeczniej gratuluję wody - odetchniesz trochę, kobieto i lżej Ci będzie przy tych wszystkich pracach w domu i gospodarstwie
Aluniu - a ja mam kurczątka! U mnie są zdjęcia, zapraszam.
- romaszka

- Od: 31 gru 2010, o 23:43
Dzisiaj poczyniłam takie oto dzieła
Konfitury truskawkowe po ukraińsku, czyli podgrzewane w całości z cukrem przez kilka dni ( ja podgrzewałam 5 dni), z tymi konfiturami to trochę się namęczyłam przy zakręcaniu słoików, bo Marysia Maska napisała, że zakręca słoiki, podpalając spirytus na zakrętkach, no to ja też tak chciałam
ale jak doszłam już do etapu zakręcania/podpalania ... to nie bardzo wiedziałam jak to zrobić
. Mój M. akurat wychodził, bo miał pilną robotę (słupki na zagrodę dla kóz zalewa i cement mu się kurczył) ale jak zobaczył mój "laboratorium" z płonącym spirytusem w roli głównej, to zrobił wielkie oczy i powiedział, że nigdzie nie pójdzie dopóki ja nie skończę swoje eksperymenty, bo nasza polisa ubezpieczeniowa nie obejmuję pożaru chałupy/obory od płonących zakrętek słoikowych
Ale mi i tak nic z tym spirytusem nie wyszło, wyparzyłam zakrętki niezawodnym wrzątkiem, wytarłam je na sucho ... i pozakręcałam tak jak zawsze

Zrobiłam dwa sery

Pięć litrów jogurtu.

I chlebki krzywaski, bo nastawiłam w formach do wyrośnięcia ... i poszłam w truskawki, jak wróciłam to ciasto już na piechotę chciało iść, jakoś powciskałam go z powrotem do foremek ale chlebki wyszły trochę nie teges

Resztę dnia spędziłam w polu, wracałam jak już było ciemno ... sama się dziwie, że jeszcze mam siłę na pisanie ale jak już nacykałam fotek, to muszę i napisać
Do następnego, Kochani!
Małgosiu, na zobaczenie kurczaczków jeszcze siły znajdę, już lecę obejrzeć!
Konfitury truskawkowe po ukraińsku, czyli podgrzewane w całości z cukrem przez kilka dni ( ja podgrzewałam 5 dni), z tymi konfiturami to trochę się namęczyłam przy zakręcaniu słoików, bo Marysia Maska napisała, że zakręca słoiki, podpalając spirytus na zakrętkach, no to ja też tak chciałam

Zrobiłam dwa sery

Pięć litrów jogurtu.

I chlebki krzywaski, bo nastawiłam w formach do wyrośnięcia ... i poszłam w truskawki, jak wróciłam to ciasto już na piechotę chciało iść, jakoś powciskałam go z powrotem do foremek ale chlebki wyszły trochę nie teges

Resztę dnia spędziłam w polu, wracałam jak już było ciemno ... sama się dziwie, że jeszcze mam siłę na pisanie ale jak już nacykałam fotek, to muszę i napisać
Do następnego, Kochani!
Małgosiu, na zobaczenie kurczaczków jeszcze siły znajdę, już lecę obejrzeć!
Alu gratuluję bezproblemowego poboru i ujścia wody
widzę że garnuszek do gotowania przetworów to masz konkretny
pracowita z Ciebie kobieta
Twój eM też zasłużył sobie na 
widzę że garnuszek do gotowania przetworów to masz konkretny
- lora

Aluniu smażyłaś konfitury tak jak to robiło się w moim domu rodzinnym i ja też tak robię...
całe są owoce...
..woda w domciu to naprawdę jest rarytas...
..woda w domciu to naprawdę jest rarytas...
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O, ja też tak robię konfitury, to sposób przywieziony przez rodzinę ekspatriowaną zza Tarnopola, widać w róznych zakątkach Ukrainy robione są tak samo 
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Wprowadziłam się do nowego domu sama z dnia na dzień. Szykowali nam włamanie i zostałam za stróża. Niby bieżącą wodę to w kuchni miałam, ale łazienki ani, ani. Dłuższy czas korzystałam z miski i bardaszki na końcu działki. Inaczej się patrzy na nowo zdobyty ,,luksus" 
A jak widzę te sery to ślinotoku dostaję
A może wymiankę zrobimy truskaweczki za białe poziomki i maliny

A jak widzę te sery to ślinotoku dostaję
A może wymiankę zrobimy truskaweczki za białe poziomki i maliny
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Coś ostatnio to powiadamianie kuleje chyba z upału. Biję się w piersi (słyszysz jak dudni!) z powodu zakręcania na spirytusie, u mnie to żaden problem więc trudno wytłumaczyć. Ta miedziana miska (rondel?) jest moim marzeniem od dawna, ale u nas można tylko takie małe ozdobne naczynia kupić. Gratuluję komfortu posiadania wody w domu! i życzę jak najszybszego widoku z sypialni podczas wstawania
O truskawki bardzo proszę od lat poluję na dobre truskawki
Alu a po co Ty chcesz piwonie wykopywać teraz i dzielić? Piwonie co najmniej do sierpnia powinny mieć liście
Wtedy można obciąć, ale są różne szkoły; niektórzy trzymają do zżółknięcia.
Taki nieudany chlebek to ja bym z pocałowaniem ręki....!
Ja uwielbiam kwiaty polne przecież niejednokrotnie wykopujemy je i sadzimy w naszych ogrodach - mam już kilka
Właśnie dzisiaj przy ulicy zobaczyłam bodziszka jakiego nie mam i na następny raz pojadę z narzędziem i wykopię

O truskawki bardzo proszę od lat poluję na dobre truskawki
Alu a po co Ty chcesz piwonie wykopywać teraz i dzielić? Piwonie co najmniej do sierpnia powinny mieć liście
Taki nieudany chlebek to ja bym z pocałowaniem ręki....!
Ja uwielbiam kwiaty polne przecież niejednokrotnie wykopujemy je i sadzimy w naszych ogrodach - mam już kilka
- lora

........i podrzuć Bogumiłce coś zdrowego i dobrego do jedzenia 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
No właśnie też zastanawiałam się co z naszą bizneswoman jak się ma? pewnie plewi te swoje hektary na okrągło!
Alu
ciekawe jesteśmy co u Ciebie