Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ... cz. 2

Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ... cz. 2

Post »

Jestem tak zarobiona że nóg nie czuję ;:173 nie rąk czy pleców ale właśnie nóg i to jest przypadłość wielkoobszarowców bo ile się to człek musi nadreptać z jednego końca ogrodu na drugi, a to po łopatę, a to po wiadro z wodą a to zapomniałam sekatora i tak ciągle łażę i łażę ;:223 stanowczo wolałabym takie MINI jak ma Julek ;:108
Grażynko a to pewnie dlatego że klony mają korzenie na boki już większych siewek nie sposób wyciągnąć bez uszczerbku. :roll:
Kasiek chyba tamten oprysk miedzianem zadziałał, ja zbieram się do tego oprysku i jakoś zawsze coś mi przeszkodzi, a to wiatr, a to dokończenie sadzenia róż, a to znowu żłobkolandia zaczynająca się od jutra. ;:223
Ewuś miejmy nadzieję że te przymrozki będą słabe, u nas też było dzisiaj biało :cry:
Irenko Ty masz ogródek na działkach a tam bywają ludziska przeważnie w weekendy, też tak robiliśmy jak byłam w domu rodzinnym. Teraz muszę zważać na sąsiadów. :roll:
Gosia masz odwagę, moje stoją przy uchylanych oknach i pewnie jakiś czas tak postoją jeszcze, normalnie brak czasu na wszystko. ;:223
Jadziu przy dwóch wieczornikach pewnie szybciej Ci się wysieją i będą siewki. Ach ta Tosia ;:306
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:oj Co, ach ta Tosia??!! Cieszy się jak dziecko!!! Majka, już sobie wyobrażam to łażenie po narzędzia. Musisz sobie kupić kilka kompletów i porozstawiać po kątach. Ja też ciągle szukam przyborów i po tym małym ogródku też się nachodzę. Majka ;:196 ;:196 Wiesz za co? ;:196 ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam podobnie, choć w mniejszej skali :D Zanim przedrepczę z ogrodu przed domem na tył domu, zdążę pozachwycać się przyrodą i powkurzać na słabą pamięć czy brak przewidywania, co mogłoby się jeszcze przydać ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:306 My się więcej nachodzimy jak narobimy!!! Pewnie wszyscy tak mają ;:306
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
beatris
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 15:20

Post »

Jeszcze lepiej jak się wraca i nie wie po co :D
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Tosia1 pisze:;:306 My się więcej nachodzimy jak narobimy!!! Pewnie wszyscy tak mają ;:306
A mają ,mają :wink:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Najpierw się wraca i nie wie po co, idzie się do miejsca pracy, żeby przypomnieć sobie, po co się poszło ;:223 :;230 I tak robi się dwa razy więcej kilometrów.
A ja nic nie robię, bo mnie uziemiło .
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Majka nie tylko urobiona jesteś.
Ja to po dzisiejszej harówie nie wiem jak się nazywam. ;:306
A jutro ciąg dalszy...... czy to normalne tak tyrać i flaki sobie wypruwać, żeby tylko już mieć zrobione ?
Przecież to dopiero pierwsze dni a my szalejemy jakby od tego całe nasze życie zależało.
Kilometry robi się i w małym i w dużym ogrodzie , tu wielkość nie ma znaczenia. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

W dużym ogrodzie szybciej się nogi męczą ;:306
W chwili szaleństwa zamówiłam (i kupiłam) Lavender Lassie-z 6 strefą. Nie mam pojęcia, co mnie zamroczyło, bo będę się o nią cały czas martwić. Dostanie ciepłe miejsce pod ścianą garażu, rabatówki są śliczne :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zakończyłam dwudniową żłobkolandię, ufff a nachodziłam się za nimi chyba więcej niż za narzędziami po ogrodzie. Wystarczyło je na chwilę spuścić z oczu a już coś zgobiły , no normalnie żywe srebra ;:4

Z bardzo dobrych wieści - dostałam paczkę z E-Clematis a one wszystkie rosną jak najęte, lepiej niech nie będzie przymrozków bo zaczęłam je sadzić.
Nie wszystkie moje, tylko troszkę ponad połowę ;:306
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I dzisiejsza wiosna, tak szybko wszystko przekwita że człek nie ma czasu się nacieszyć tą wiosną :(
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek zagadka - ile kotów jest na tym zdjęciu :?:

a to wiecznie zasmarkany Lucky , jedyny jaki przeżył z zimowych kociąt wyłapanych na ogródkach działkowych
Obrazek
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Majeczko ale się uśmiałam czytając o Twoim łażeniu po ogrodzie.......jakbym siebie widziała...... A ja jeszcze z reguły nie wiem, gdzie co zostawiłam i tak łażę i łażę jak głupia, a mój m. tylko sie ze mnie śmieje :;230
A urobiony to jest teraz każdy z nas. Ja po prostu padam na pysk Ty masz żłobkolandię, ja prace.... myślę, że bilans jest podobny.
Piekne zakupy powojnikowe. Brawo ;:108 . Ciekawe, jak je będziesz zestawiać ;:65
Co do kotów, to chyba widzę Edula i leżącego Luckiego...ale więcej kotów na wspomnianej fotce chyba nie widzę ;:131

Pozdrawiam wiosennie ;:196
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Majutek faktycznie w MINI jest spoko ... 25 metrow w te i z powrotem a to jest pikus. Za to teraz nadrabiam robiac z Felixem koleczka w szkole - nie wspomne o codziennych spacerach :;230 ale ma to swoje dobre strony, bo nogi mnie nie bola i nawet nie skarze sie na przemeczenie ogrodkowe. Fakt najswiezsza nie jestem jak schodze do domu ale rano nic mnie nie boli :heja
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dobry wieczór ;:196
Ja niby nie wielkoobszarowiec, ale też mnie to łażenie męczy... jak sobie pomyślę ile jest jeszcze do zrobienia, to płakać się chce i chwilami też marzę o MINI :)
Z drugiej strony, jak teraz zrobimy, to potem będzie luźniej. Oby!
Ucałowania dla podopiecznych :)

ps. będę mieć wielkiego zdechlaka!
ps2. ależ masz ukwieconą wiosnę, szok :)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu zgadłaś na piątkę, dwa koty a Edula zobaczyłam dopiero jak zgrałam zdjęcia ;:306 on zawsze po cichutko się pojawi.
Powojniki moje to:
- Polish Spirit dosadziłam na klatkę
- White Prince Charles jako wybielacz do Souvenir du Dr Jamain i Rudolph Joseph Geschwind
- reszta naprzemiennie włoski z botanicznym na płotku
Moja żłobkolandia to dwie dwulatki śpiące u nas , tj Basia razem ze swoją mamą i bratem a Marta z nami ale w swoim łóżeczku, czasami zostaje na jedną a czasami na dwie noce, czyli mam żłobkolandię całodobową, bez wyjścia z fabryki do swojego spokojnego domku :wink:
Julek nie powiem a nie mówiłam: nie miała baba kłopotu sprawiła sobie paszczaki ;:306 ale przy tym Twoim areale możesz sobie pozwolić na dodatkowe zajęcia poza-ogrodowe. ;:173
Aguś u Was ten koniec rewolucji już jest realnie widoczny a u mnie się dopiero na dobre zaczyna, może za 5 lat będę mogła spokojnie posiedzieć w ogrodzie i podziwiać swoje dzieło. ;:219
O zdechlaku czytałam i się zastanawiam jaki wysoki jest mój żeby sobie wyobrazić waszego. ;:108
Chciałabym że wszystkie zakątki takie ukwiecone były i żebym skończyła przekopywać wszędzie tam gdzie rosną cebulowe. ;:223
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majka, kwiaty cudne!Szkoda tylko, ze przy tej fali ciepła, krokusy tak szybko przekwitną...ja pewnie swoich nie zobaczę :roll: Ale może tulipany poczekają ;:333
Mam ten sam problem - ryję na rabatach gdzie wcisnełam cebulowe i co chwila rozcinam jakąś cebulę .... ;:124
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”