Balkonowe Rosarium
Re: Balkonowe Rosarium
Alexia, w miedzian już się zaopatrzyłam (to też będzie mój pierwszy raz
), ale i w 2 donice na większe róże. Pooglądaj sobie też te powyżej 80 cm... 
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- alexia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lut 2011, o 18:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majka411
,nie wiem gdzie do Ciebie pisac
Czytalam ,ze masz zadolowane panny,ta biala na pniu tez juz jest,ile tego ,pusc szalona kobieto troche farby.
,no i te w kolorze szlachetnych trunkow.......... 
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- alexia

Ja specjalnie ich nie ogladam,ze wzgledu na wielkosc doniczek.Jak bym miala miec ogrod..........na poczatek ma juz wybramych ok.80 odmian (tylko tych wiekszychAnaAn pisze: Pooglądaj sobie też te powyżej 80 cm...
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Potwierdzam :tak też jestem zarażona i jest mi z tym bardzo,bardzo dobrze!
Pojedyńcze róże miałam od początku działki ,kupowane od przypadku do przypadku i w taki sam sposób potrafiły wypadać
.
Miałam dużo innych kwiatów,które ładnie kwitły ale na ogół przez 2-3 tygodnie a później pozostawało puste miejsce.Zwróciłam wtedy uwagę na najstarszą róże ,której nic nie brało i co roku bezustannie od czerwca do przymrozków cieszyła oczy bukietami malinowych kwiatów
.Pomyślałam :to jest to!No i się zaczęło wybieranie odmian.
Najpierw kupiłam róże na allegro co było trochę śmieszne bo część przyszła nie taka jak chciałam, a wszystkie miały i tak pomieszane etykiety
Później były już zakupy w renomowanych szkółkach o których doczytałam się na tym forum.
Ta moja choroba trwa od 3 lat,objawia się ok 30 odmianami .
To taka diagnoza i historia choroby w skrócie.
pozdrawiam
Beata
Pojedyńcze róże miałam od początku działki ,kupowane od przypadku do przypadku i w taki sam sposób potrafiły wypadać
Miałam dużo innych kwiatów,które ładnie kwitły ale na ogół przez 2-3 tygodnie a później pozostawało puste miejsce.Zwróciłam wtedy uwagę na najstarszą róże ,której nic nie brało i co roku bezustannie od czerwca do przymrozków cieszyła oczy bukietami malinowych kwiatów
Najpierw kupiłam róże na allegro co było trochę śmieszne bo część przyszła nie taka jak chciałam, a wszystkie miały i tak pomieszane etykiety
Później były już zakupy w renomowanych szkółkach o których doczytałam się na tym forum.
Ta moja choroba trwa od 3 lat,objawia się ok 30 odmianami .
To taka diagnoza i historia choroby w skrócie.
pozdrawiam
Beata
- alexia

Beatko,nasze choroby przebiegaja roznie
.Czytanie sekcji o rozach to bylby dobry temat do badan socjologicznych
.Najpierw "infekcja",pozniej dobieranie odmian,dalej sie rozgalezia
przechodzi w kolekcjonerstwo;i tu moze byc:bardzo stare,bardzo nowe,z oczkiem,z"rzesami",napakowane,puste.................itd.
Wazne,zeby sprawialo radosc
.Zycze Ci "zdrowego"przebiegu choroby.Mam nadzieje,ze w sezonie pokazesz swoje skarby.Jest zupelnie niewazne czy NN,czy super odmiany,sa nasze i sa naszymi skarbami.
Jeszcze chcialabym cos dodac o etykietach.Orginalna etykieta jest dokumentem
To tak jakbym kupowala kolje z brylantami i dostalabym napisany swistek przez sprzedawce zamiast certyfikatu.
Jest dobra szczepionka ograniczajaca rozwoj chroby,w moim przypadku balustrada balkonu.
Wazne,zeby sprawialo radosc
Jeszcze chcialabym cos dodac o etykietach.Orginalna etykieta jest dokumentem
Jest dobra szczepionka ograniczajaca rozwoj chroby,w moim przypadku balustrada balkonu.
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Alexia
Ja tez dziękuję za pokazanie zdjęć Zośki. Chyba najbardziej przredstawiają tę różę. W necie takich nie znalazłam.
Moim ograniczeniem jest siatka
a za siatką jest działka ok. 7000m
. Czy ty wiesz, jak to boli? 
Ja tez dziękuję za pokazanie zdjęć Zośki. Chyba najbardziej przredstawiają tę różę. W necie takich nie znalazłam.
Moim ograniczeniem jest siatka
Pozdrawiam
- alexia

7000 m za plotem to jest masakra,mozna naprawde wpasc w dolek.
Co do Zochy,kwiaty tez sa takie jak w katalogach,ale na poczatku kwitnienia,pozniej sie kontrast rozmazuje.Nie moge znalesc zdjec w fazie paczka i poczatku kwitniecia.Wiecie,ze ona czasami delikatne pachnie.Ma tez tendencje do tworzenia "slepych gniazd" jak jest zimno.Ostatnie lato bylo u mnie fatalne,wiec juz chyba pokazala swoje wady,w tym roku musi byc lepiej

Znalazlam takie zdjecie,zupelnie niekatalogowe.
Co do Zochy,kwiaty tez sa takie jak w katalogach,ale na poczatku kwitnienia,pozniej sie kontrast rozmazuje.Nie moge znalesc zdjec w fazie paczka i poczatku kwitniecia.Wiecie,ze ona czasami delikatne pachnie.Ma tez tendencje do tworzenia "slepych gniazd" jak jest zimno.Ostatnie lato bylo u mnie fatalne,wiec juz chyba pokazala swoje wady,w tym roku musi byc lepiej

Znalazlam takie zdjecie,zupelnie niekatalogowe.
Alexia, szczepionka już zaczęła działać?
Justi, dzielę z Tobą Twój ból
Justi, dzielę z Tobą Twój ból
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cześć widzę, że już jesteś
U mnie jest śliczna zima i ciągle pada biały puch
Zocha mnie zauroczyła i to jak

U mnie jest śliczna zima i ciągle pada biały puch
Zocha mnie zauroczyła i to jak
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie gniewaj się, ale do wiosny trudno wytrzymać, a co dopiero kiedy ona zacznie ponownie kwitnąć.
Zocha w tej postaci jest c u d n a
Zocha w tej postaci jest c u d n a
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Tak, działka za siatką 10 razy większa od mojej
To chyba normalne, że skręca mnie
Pozdrawiam
- alexia

Tutaj tez bialo i pada...........Juz jestem,bo sie spieszylam,uciekalam przed sniegiem
.
Wczoraj kilka godzin bylo zamkniete lotnisko we Frankfurcie,byl karambol (ponad 100 samochodow)w okolicy Bad Nauheim,to tam gdzie Angel,Schultheis,Dräger.Dzisiaj nie wiem co sie dzieje,jestem chwilowo w dolku.
Ciesze sie,ze podobaja Ci sie zdjecia Zoski.............
Wczoraj kilka godzin bylo zamkniete lotnisko we Frankfurcie,byl karambol (ponad 100 samochodow)w okolicy Bad Nauheim,to tam gdzie Angel,Schultheis,Dräger.Dzisiaj nie wiem co sie dzieje,jestem chwilowo w dolku.
Ciesze sie,ze podobaja Ci sie zdjecia Zoski.............