Działeczka Eliszki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działeczka Eliszki

Post »

abcd pisze:Eliszka - zima to niebezpieczny okres ;:306 ;:306 z nudów siedzi się w internecie i przegląda oferty szkółek i chciejstwa takie się rodzą .....Ja przez zimę odkładam sobie parę groszy żeby móc " zaszaleć " na wiosnę ;:306
I zakupy przedsezonowe się robi :;230
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj to powinni nam blokować te strony ;:306 bo potem właśnie przez nas jest kryzys :;230 chyba, że zrobimy ogród publiczny i za podziwianie opłata ;:108 ;:173
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p
Od: 3 paź 2011, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mati dziękuję,staraliśmy się.Tylko jak widzę komuś bardzo zależy żeby odebrać nam radość z naszych działek.Teraz czepiają się murowanych altanek,nagle to samowola i najlepiej kazać ludziom wszystko rozebrać i zniszczyć.Jak o tym myślę to aż mnie serce boli. ;:145 ;:167
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2010, o 11:12
Kontakt:

Post »

To nie wolno mieć na działkach murowanych altan ? Przecież teraz mało kto ma drewniane domki .
Co do zbierania kamieni - ja już chyba wszystkie na swojej drodze do pracy wyzbierałam ;:306 to cenny towar ;:306
Zapraszam do mojego ogródka
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p

Post »

Elu,nie słyszałaś o tym nowym absurdzie?Dopatrzyli się,że altana to lekka ażurowa budowla a to co stoi na działkach to domki rekreacyjne i według nadzoru budowlanego zostały postawione niezgodnie z prawem budowlanym.U nas na działkach podpisywaliśmy protest przeciwko temu absurdalnemu zapisowi chyba ze 2 miesiace temu.Będą podobno jakieś kontrole na działkach i cholera wie co z tego wyniknie.Podejrzewam,że w całej sprawie rozchodzi się o tereny na których są ogrody.Mieszkam przy niemieckiej granicy i wiem jak tam wyglądają działki,na każdej jest murowana altanka i nikomu to nie przeszkadza. ;:14
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p

Post »

Dzisiejsze wyjście na działkę
Obrazek Obrazek
Obrazek
U mnie już jesiennie,pewnie jak się spełnią prognozy pogody to za dzień dwa zacznie padać.Ale czytałam w necie,że w tym roku nie będzie zimy i to mnie trzyma przy życiu.Pozdrawiam ze Zgorzelca :wit
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Witaj Eliszko dla mnie to też była by czarna rozpacz jak bym miała rozebrać altankę,ktoś kto wymyślił że altanka ma być ażurowa to nie ma pojęcia co to jest działka , że na niej trzeba pracować , jak pracować jak nie ma gdzie sprzętu trzymać,i wiele innych rzeczy potrzebnych do uprawy roślin,można mieć dodatkową ażurową zasłonę do posiedzenia na świeżym powietrzu,wymyślają takie bzdurne przepisy,żeby umilić działkowcom życie,

w karmiku ta butelka z karmą to jest podwieszona :?:
śliczny bukiecik z hortensji ,pozdrawiam z Pomorza Zachodniego :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p

Post »

Grażynko,butelka ma odcięte dno i przez dziurki w ściankach przeciągnęliśmy sznurek przywiązany z obu końców do patyczków.Sznurek jest przeciągnięty przez daszek karmnika.Bo w ogóle cały karmnik jest zrobiony ze styropianu.Nie potrafię tego dobrze wytłumaczyć.Hortensje pryśnięte lakierem podejrzałam na forum.Już mam pomysła jak zrobić stroik na święta.....
Mam nadzieję,że ta cała afera o altanki ucichnie,widzę że w naszym ROD-zie ludzie mimo wszystko inwestują i coś się dzieje.Mnie to tak podłamało,że mało brakowało a szukałbym kupca na działkę.Tylko dzięki T.tego nie zrobiłam. Obrazek
Szkoda by mi było moich skalniaków,choćby tego na starym kompostowniku albo tej rabaty wrzosowo-hostowo-ziołowej
Obrazek
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2010, o 11:12
Kontakt:

Post »

Eliszko nie interesowałam się do tej problemem działek , ale teraz często pojawia się ten temat na forum więc zainteresowało mnie to . Przyglądałam się altankom w mojej okolicy , prawie wszystkie są murowane . Inna sprawa że co niektórzy mają wystawione pokaźnych rozmiarów domy i w nich mieszkają unikając płacenia podatków i takimi powinni się zająć , a nie czepiać się działkowców dla których działka to azyl i odskocznia od codzienności , a altanka spełnia swoją podstawą funkcję . A jak dla mnie to każdej rabatki i każdego skrawka ogródka żal :wit
Zapraszam do mojego ogródka
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p

Post »

U nas na działkach nie ma póki co takich wystawnych domków ale jak pokazywali na początku tej całej awantury o działki Warszawę to wcale się nie dziwię,że się czepiają.Na warszawskich działkach stoją dosłownie wille a nie altany.Bardzo się ucieszyłam jak trafiła nam się ta działka bo i blisko domu i z altanką.Bywamy tu właściwie przez cały rok bo i zimą żeby zobaczyć czy aby ktoś nam nie napsocił a niestety już zaczynają.Jesienne pozdrowienia ze Zgorzelca. ;:1
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p

Post »

A to jest Mars.Nasz nowy domownik i pomocnik na działce.Jest jeszcze malutki ale w przyszłym roku pewnie bedzie już rządził w kwiatkach.na razie je,śpi,sika i klockuje......
Obrazek
Moja pani mówi do mnie Marsik
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21

Post »

Witaj Elu :wit
Przybiegłam z rewizyta i już na dzień dobry szczęka mi opadła..kominek! ;:oj ;:167
Powiem szczerze, że pierwszy raz widzę takie cudo w altance na RODosie ;:215
Studnia fantastyczna sprawa! ;:333
Jadłodajnia dla ptaków świetny pomysł, o willi nie wspomnę, ale co to?..zamieszkał w niej jakiś struś?.. ;:306
O szpakach mi nawet nie wspominaj! ;:134
Mieliśmy dwie super owocujące, stare czereśnie, niestety bardzo duże, w żaden sposób na dało się ich zabezpieczyć przez żerującym ptactwem.Dnia pewnego kryzysowy Papa się wściekł obudzony skoro świt "radosnym świergotem" gadzin, które pożerały Jego czereśnie i wychlastał drzewka-stwierdził, że skoro On ma zjeść 0,01% owoców, a reszta szpaczory, to tak być, to nie będzie, o! ;:163
W ubiegłym roku wsadziliśmy z Ondkiem dwie nowe czereśnie, zobaczymy jak będzie się miała rzeczywistość, do odmian które wybraliśmy, sprzedawcy kłamią niemożebnie niestety ;:155
Oczko będzie śliczne, już to widać! ;:oj
Złodziejskie nasienie powoduje, że otwiera mi się scyzoryk w kieszeni, tak jest, zabronić ludzikom stawiania murowanych altanek, niech stawiają ażurowe, wtedy już na bank złodzieje będą brali wszystko jak swoje, wrrr! ;:188
Zapraszam do mnie kradzieje ;:303 ,TeQuilla nie gryzie obcych próbujących w nocy szwędać się po posesji, ona połyka w całości! ;:306 Jak Marsik dorośnie, to też Wam pokaże, gdzie raki zimują! ;:301
Elu, widać gołym okiem jaki ogrom pracy włożyliście w swój zielony raj, dalszych sukcesów życzę, będę zaglądać by motywować się do dalszej walki z moim ugorem ;:159
Ściskam ;:168
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p

Post »

Kasiu,działkę mamy trzeci sezon.Przez dwa sezony miałam grządki ale mój kręgosłup nie wytrzymywał plewienia dlatego dałam sobie spokój.Posadziłam czereśnie,sliwkę podobno węgierka,dwie wierzby ozdobne,bzy i takie drzewko co ma kwiaty podobne do storczyków(ale w tej chwili nazwa wyleciała mi z głowy).Mamy trochę malin,porzeczek i aronię.Trochę kwiatów i tak się toczy nasze działkowe gospodarzenie.Kominek już był jak kupiliśmy działkę tylko T.go zmodernizował żeby nie kopcił jak szalony.Kiedyś były u mnie koleżanki to jak rozchajcował to nie było widać gdzie kto siedzi.....Mam nadzieję,że wpadniesz do mnie od czasu do czasu bo ja do Was chętnie.Pozdrawiam.
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Witaj Elu Działka robi wrażenie nie ma co ;:224 pomysłowego i pracowitego masz T ;:108 .już widzę oczko z kaskadą jak będzie skończone ale kominek powalił mnie z nóg . ;:138 .
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p

Post »

Dziewczyny,mamy nowego członka rodziny.Od 13.XI zamieszkał z nami Mars.Od dawna rozmawialiśmy z T. że może kupimy psa zeby był z nami jakiś przyjaciel i stało się...jest
Obrazek
a tu Marsik w wydaniu górskim.....jak go zabraliśmy pierwszy raz na działkę biedak nie mógł ogarnąć całości
Obrazek
Mam dwa miesiące i na razie jem,piję,śpię,sikam po kątach, strzelam kupki i obgryzam swojego pana
Obrazek
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”