Piękne krokusiki
Ogród - moje miejsce na ziemi....
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród - moje miejsce na ziemi....
U Ciebie widać ziemię
U mnie pół metra sniegu, a gdzie niegdzie jeszcze więcej
Piękne krokusiki
Pozytywnie zazdroszczę...
Piękne krokusiki
-
3 KOTY

- Od: 7 kwie 2010, o 11:08
Witajcie!
U mnie śniegu przybyło od wczoraj 20 cm. Wszystko śpi. Piękne msz Dorotko krokusy, u mnie tylko parę szczypiorków, w zacisznych miejscach, tam gdzie mniej sniegu, Stoją tak biedactwa już 2- gi miesiąc.
U mnie śniegu przybyło od wczoraj 20 cm. Wszystko śpi. Piękne msz Dorotko krokusy, u mnie tylko parę szczypiorków, w zacisznych miejscach, tam gdzie mniej sniegu, Stoją tak biedactwa już 2- gi miesiąc.
Marta
-
ewazawady
- 500p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki za informacje o floksie. Bardzo mi pomogłaś
Mi się marzą rozrośnięte kępy Hako na brzegu rabaty, przed krzewami, spływające w kierunku trawnika.
Mi się marzą rozrośnięte kępy Hako na brzegu rabaty, przed krzewami, spływające w kierunku trawnika.
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Bardzo podobają mi się ciemierniki. Czy one się rozsiewają? Czy to długowieczna roślina? Widziałam u mnie w markecie ale takie były pomięte jakieś.
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko ale Ci zazdroszcze takich widoków! U Mnie wszystko tonie pod śniegiem niestety! 
gratulacje ciociu!
maleństwa są kochane to fakt
jejku ale u Ciebie wiosna..........hmmmm trza się wybrać na działkę....hmm tylko skąd tu wziąć kajak?
jejku ale u Ciebie wiosna..........hmmmm trza się wybrać na działkę....hmm tylko skąd tu wziąć kajak?
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
U mnie też pełno śniegu. Ale już u mojej koleżanki mieszkającej 20 km dalej na zachód prawie śniegu nie ma. Widać jak u Ciebie wyłażące tulipany i krokusy. Taka mała odległośc a taka różnica
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Ponoć jutro ma być ostatni zimny dzień. Oby bo mnie niedługo sz.... trafi
Śniegu prawie juz nie ma i to jest dobra informacja, natomiast błoto okrutne. Trawnik wygląda koszmarnie, z jeziorka zszedł lód i niestety mam do wyłowienia rybie zwłoki
Majeczko, Martunia, dziękuję
Maluszek jest słodki, juz są w domu, wybieram się w odwiedziny w przyszłym tygodniu.
Gosia, u nas tez są jeszcze miejsca gdzie śniegu sporo, zwłaszcza za miastem. Ale już niedlugo. na przyszły tydzień w piatek zapowiadają u nas 17 stopni. Aż się wierzyć nie chce.
Marta, u mnie też masa wody. Mlaszcze pod butami. Wszędzie błoto. Nie wiem kiedy uda mi się cos zrobić w ogrodzie.
Reniu, Marto, Aniu, przy zapowiadanych temperaturach śnieg szybko zejdzie. Oby ta wiosna juz przyszła na dobre. Niedługo ogrody nam zakwitną na wyścigi.
Aprilko, ciemierniki o dziwo rosną u mnie dość dobrze i do tego sie rozsiewają. Parę siewek już poszło do forumowych ogródków.
Pisze o dziwo, bo to roślina na zasadowe podłoże a u mnie raczej kwaśno. Ale jakoś dają radę.
Ciemierniki, które rosną u mnie to ciemierniki wschodnie, w tym roku w Biedronce kupiłam ciemiernika białego i czeka na wysadzenie.
Ewka, proszę bardzo. U mnie hako rośnie na brzegu oczka, bardzo dekoracyjna trawa
Jeszcze trochę wczesnej wiosny

Azalie tylko czekają

Śniegu prawie juz nie ma i to jest dobra informacja, natomiast błoto okrutne. Trawnik wygląda koszmarnie, z jeziorka zszedł lód i niestety mam do wyłowienia rybie zwłoki
Majeczko, Martunia, dziękuję
Maluszek jest słodki, juz są w domu, wybieram się w odwiedziny w przyszłym tygodniu.
Gosia, u nas tez są jeszcze miejsca gdzie śniegu sporo, zwłaszcza za miastem. Ale już niedlugo. na przyszły tydzień w piatek zapowiadają u nas 17 stopni. Aż się wierzyć nie chce.
Marta, u mnie też masa wody. Mlaszcze pod butami. Wszędzie błoto. Nie wiem kiedy uda mi się cos zrobić w ogrodzie.
Reniu, Marto, Aniu, przy zapowiadanych temperaturach śnieg szybko zejdzie. Oby ta wiosna juz przyszła na dobre. Niedługo ogrody nam zakwitną na wyścigi.
Aprilko, ciemierniki o dziwo rosną u mnie dość dobrze i do tego sie rozsiewają. Parę siewek już poszło do forumowych ogródków.
Pisze o dziwo, bo to roślina na zasadowe podłoże a u mnie raczej kwaśno. Ale jakoś dają radę.
Ciemierniki, które rosną u mnie to ciemierniki wschodnie, w tym roku w Biedronce kupiłam ciemiernika białego i czeka na wysadzenie.
Ewka, proszę bardzo. U mnie hako rośnie na brzegu oczka, bardzo dekoracyjna trawa
Jeszcze trochę wczesnej wiosny
Azalie tylko czekają
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Dorotko, jak ja marzę o przebisniegach. Niestety coś mnie nie lubią. Co kupię to nie wyjdą.
A u Ciebie takie ładne kępki.
A ja wierzę, że w przyszłym tygodniu bedzie już lepiej
A u Ciebie takie ładne kępki.
A ja wierzę, że w przyszłym tygodniu bedzie już lepiej
-
3 KOTY

Możliwe żeby przebiśniegi zgniły?
Tam, gdzie były kępki, mam pojedyncze "marnotki".
Tam, gdzie były kępki, mam pojedyncze "marnotki".
Marta
- Reni4

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Wspaniałą masz już kolorową wiosnę..mimo śniegu..
Dzisiejsze słonce..daje nadzieję że dużo tego białego paskudztwa wreszcie zejdzie i odsłoni te biedy które pod nim czekały na słonce:)Pozdrawiam..
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Ale u Ciebie Dorotka cudna wiosna....taka już....dojrzała

-
3 KOTY

Wiosna, wiosna, u mnie od rana pada śnieg, znowu wszystko białe! 
Marta
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Wiosna, wiosna, ciepleszy wieje wiatr....
Witajcie Kochane w wten piekny, wiosenny poranek.
Od trzech dni u nas pieknie i ciepło. Działam intensywnie w ogrodzie. Posprzątałam, przycięłam lipę, dzis będę rozgarniać kopce i może zdążę z opryskiem. Chce się zyć!
Aniu, Gosiu, nie wiem co może być przyczyna zanikania przebiśniegów. U mnie rosną bez problemu i chyba nawet sie sieją.
Wiosna pełna gębą. Przebisniegi kwitna wszystkie naraz, chca chyba nadrobic zimny czas. Ciemierników rozwinietych coraz więcej, zaczynaja kwitnąć przylaszczki. Cudnie jest.
Pozdrawiam wszystkich wiosennie

Witajcie Kochane w wten piekny, wiosenny poranek.
Od trzech dni u nas pieknie i ciepło. Działam intensywnie w ogrodzie. Posprzątałam, przycięłam lipę, dzis będę rozgarniać kopce i może zdążę z opryskiem. Chce się zyć!
Aniu, Gosiu, nie wiem co może być przyczyna zanikania przebiśniegów. U mnie rosną bez problemu i chyba nawet sie sieją.
Wiosna pełna gębą. Przebisniegi kwitna wszystkie naraz, chca chyba nadrobic zimny czas. Ciemierników rozwinietych coraz więcej, zaczynaja kwitnąć przylaszczki. Cudnie jest.
Pozdrawiam wszystkich wiosennie
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Dorotko cudne oznaki wiosny u Ciebie
Ja mam zamiar odrobić zaległości ogrodowe w weekend
Ja mam zamiar odrobić zaległości ogrodowe w weekend