Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r
Grażynko, ależ u Ciebie kwieciście. Wszystkie Twoje kwiaty są fantastyczne. Pięknie Ci kwitnie datura. Ja o moich nie chcę myśleć, kolejna moja porażka. Ich stan jest fatalny
.
Ależ ciekawy ten ogórecznik. A przetaczniki to mi się bardzo podobają. W przyszłym roku i u mnie muszą się znaleźć. Mają bardzo zdobne kwiaty.
I jeszcze ten anielski storczyk. Cudooooooooooo

Ależ ciekawy ten ogórecznik. A przetaczniki to mi się bardzo podobają. W przyszłym roku i u mnie muszą się znaleźć. Mają bardzo zdobne kwiaty.
I jeszcze ten anielski storczyk. Cudooooooooooo

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oto kilka zdjęć dla miłośników liliowców,które jak widać dzielnie znoszą tropikalne upały,jakie występują od kilku dni.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Dzięki wszystkim za odwiedziny w moim ogródku.
Cieszę się że wam się podobają moje roślinki.
Chatte
całkiem możliwe że masz rację. Liście przypominają tojeść. A baldach kwiatów, który stale się rozwija ,bardzo długo kwitnie. I właśnie dlatego ta roślina u mnie została na stałe.
Janku
to ciekawe bo ja nie spotkałam się z taką regionalną nazwą miesięcznicy. Ale może coś w tym jest ?
Goni@k, lila 31
Moje liliowce kupuję na targowisku a tam istnieje tylko jedna nazwa - liliowiec. Tak więc nie znam odmian ale z pewnością ktoś je sklasyfikuje.Wiem tylko że ten pełny to Kwanso Flore Plena a ten ostatni to prawdopodobnie Stafford.

Chatte
całkiem możliwe że masz rację. Liście przypominają tojeść. A baldach kwiatów, który stale się rozwija ,bardzo długo kwitnie. I właśnie dlatego ta roślina u mnie została na stałe.
Janku
to ciekawe bo ja nie spotkałam się z taką regionalną nazwą miesięcznicy. Ale może coś w tym jest ?
Goni@k, lila 31
Moje liliowce kupuję na targowisku a tam istnieje tylko jedna nazwa - liliowiec. Tak więc nie znam odmian ale z pewnością ktoś je sklasyfikuje.Wiem tylko że ten pełny to Kwanso Flore Plena a ten ostatni to prawdopodobnie Stafford.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Grażynko, kolekcja liliowców powalająca
. Naprawdę piękne. A ich rozmaitość i barwy, coś niesamowitego 
Z tymi odmianami, to ja też mam problem. Brak ich dominuje także w wielu centrach ogrodniczych, które z nazwy są takie profesjonalne w tej dziedzinie. Na targowiskach się nie dziwię. Jednak po to mamy te forum aby Nas z tej niewiedzy wyprowadzało

Z tymi odmianami, to ja też mam problem. Brak ich dominuje także w wielu centrach ogrodniczych, które z nazwy są takie profesjonalne w tej dziedzinie. Na targowiskach się nie dziwię. Jednak po to mamy te forum aby Nas z tej niewiedzy wyprowadzało

- Anya
- Przyjaciel Forum
- Od: 5 gru 2006, o 14:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kogra, chyba pora założyć jakiś fanklub liliowców. Ja też je bardzo lubię i ciągle kupuję nowe odmiany.
Pełny liliowiec jest wspaniały! A te pajęcze na dwóch pierwszych zdjęciach jakie śliczne! Trudno dostać odmiany z tej grupy. Tym bardziej podziwiam!
Śliczności ;:2
Pełny liliowiec jest wspaniały! A te pajęcze na dwóch pierwszych zdjęciach jakie śliczne! Trudno dostać odmiany z tej grupy. Tym bardziej podziwiam!
Śliczności ;:2
Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne ,piękne,piękne sa liliowce
Zachorowałam na liliowatość. Muszę postarać się o więcej
Pozdrowionka

Pozdrowionka

Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Barbarko
nie tylko są piękne ale i niewymagające , tylko nawozić / nie za dużo/ i podziwiać, podziwiać....
Anya
jeśli Administrator założy nam taką stronę to nie mam nic przeciwko temu , żeby taki fanklub założyć. Podobno jest ponad 100 odmian liliowców - byłoby o czym rozmawiać.
Karolinko
a może też przyłączysz się do tego fanklubu?
Dorotko
nie ma sprawy - są twoje tylko przypomnij się jesienią
Grzesiu
myślałam że to tylko u nas nie pisze się odmian i moja niewiedza jest
,ale skoro u Ciebie też jest podobnie to mnie pocieszyłeś. Fakt że najlepsze klejnociki kupuje się na targowiskach, to nie nowość. Ja na nich bazuję bo tanio i" kota w worku" nie kupuję.
nie tylko są piękne ale i niewymagające , tylko nawozić / nie za dużo/ i podziwiać, podziwiać....
Anya
jeśli Administrator założy nam taką stronę to nie mam nic przeciwko temu , żeby taki fanklub założyć. Podobno jest ponad 100 odmian liliowców - byłoby o czym rozmawiać.
Karolinko
a może też przyłączysz się do tego fanklubu?
Dorotko
Grzesiu
myślałam że to tylko u nas nie pisze się odmian i moja niewiedza jest

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Nie wiem czy to do mniekogra pisze:
Dorotko
.

Jeśli do mnie to bardzo doceniam fakt, że chcesz się ze mną podzielić tymi pięknościami

Jednak tak jak już kiedyś pisałam te rośliny nie darzą mnie wielką sympatią i nie chcą u mnie rosnąć, ale zawsze będę mogła pooglądać je u Ciebie i tak niech zostanie!!
Kogruś, BARDZO a nawet jeszcze BARDZIEJ dziękuję ze Twoje dobre

P.s.
Inna sprawa to już w tym moim "straszaku" nie mam miejsca

- kogra
- Przyjaciel Forum
Dorotko - ależ do Ciebie, do Ciebie. Zrobię jak sobie życzysz - zapraszam więc na więcej jeszcze cieszących oko zdjęć roślinek i widoczków z mojego kogrobuszu już niedługo. 

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki