będzie piękniał z roku na rok
U Aneci cz.3
Re: U Aneci cz.3
Anetko śliczne iglaczki już rosną w Twoim ogrodzie ... jeszcze tylko trochę kolorków w postaci bylin i ogród
- jola1313
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anetko,teraz na all... można kupić fajne hortensje-niedrogo.Polecam bukietowe,nie przemarzają,kwitną na pędach tegorocznych(młodych).Cudne są.I tworzą spore krzewy...a tyle masz miejsca
.Aż zazdroszczę
- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dokładnie Moniś , ja od razu chciałam dużo miejsca na roślinki żeby nie było jak z parapetowcami że muszę rezygnować z jakiegoś chciejstwa bo miejsca brak.
Joluś a jak tam Twoja Parastica Lao? Puściła się? Widziałaś że kwitnie mi ten storczyk od Ciebie z wymianki i pachnie cudnie do tego.
I wiesz że jesteś niedobra bo namawiasz mnie do złego
w tym miesiącu muszę trochę się obkupić w ciuchy a Ty mi tu z allegro wyskakujesz
Adamie
Już nie mogę doczekać się wiosny jak to wszystko zacznie przyrastać a może nawet kwitnąć.
Może uda mi się zrobić też oczko wodne, wszystko zależy od finansów niestety,a i od chęci mojego M.
Kamienie na murek leżą już miesiąc czasu i jakoś czasu nie ma na ułożenie, chyba sama się wezmę w następny miesiąc
Joluś a jak tam Twoja Parastica Lao? Puściła się? Widziałaś że kwitnie mi ten storczyk od Ciebie z wymianki i pachnie cudnie do tego.
I wiesz że jesteś niedobra bo namawiasz mnie do złego
Adamie
Już nie mogę doczekać się wiosny jak to wszystko zacznie przyrastać a może nawet kwitnąć.
Może uda mi się zrobić też oczko wodne, wszystko zależy od finansów niestety,a i od chęci mojego M.
Kamienie na murek leżą już miesiąc czasu i jakoś czasu nie ma na ułożenie, chyba sama się wezmę w następny miesiąc
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Anetko Twoje Hoye to naprawdę śliczne okazy
No i gratuluję działeczki, która już teraz wygląda fajnie ale wiosną to się pewnie będzie działo
No i kotecki
No i gratuluję działeczki, która już teraz wygląda fajnie ale wiosną to się pewnie będzie działo
No i kotecki
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Anetko obojętnie jakie wielkie rabatki zrobimy to i tak niedługo będzie ciasno bo lista chciejstw ogrodowych rośnie wraz z liczbą odwiedzanych wątków
Ja już mam ciasno a nie mam ani jednej wyznaczonej rabatki tylko roślinki poupychałam tam gdzie było miejsce
Ja już mam ciasno a nie mam ani jednej wyznaczonej rabatki tylko roślinki poupychałam tam gdzie było miejsce
- Anetta
- 1000p

Dzięki Eluś
, oj będzie się działo, będzie, żeby tylko przetrwały wszystkie, oczywiście okryję co trzeba, róże zakopcuję ale i tak ważne żeby zima nie była sroga bo moje zabiegi nic nie dadzą.
Poważnie Moniś już miejsca nie masz?!
Przecież spora ta działeczka, będziesz musiała dokupić sąsiednią
Tą brzydką!
Albo z mamą się podzielić.
Ja działkę mam sporą z drugiej strony domu jest duży trawnik hehe, fakt że to strona północna ale coś nie coś może tam też rosnąć, ale najpierw ogród!
Czekam jeszcze na jedną paczuszkę i kończę w tym roku chociaż te hortensje co Jola mi kazała podejrzeć są fajne, ale chyba odpuszczę już.
Poważnie Moniś już miejsca nie masz?!
Przecież spora ta działeczka, będziesz musiała dokupić sąsiednią
Albo z mamą się podzielić.
Ja działkę mam sporą z drugiej strony domu jest duży trawnik hehe, fakt że to strona północna ale coś nie coś może tam też rosnąć, ale najpierw ogród!
Czekam jeszcze na jedną paczuszkę i kończę w tym roku chociaż te hortensje co Jola mi kazała podejrzeć są fajne, ale chyba odpuszczę już.
- Niunia1981

Anetko działka ma tylko 360 m2
roślinki kupowałam namiętnie od zeszłego roku i teraz poupychane są po kątach bo środek to na razie plac budowy altanki
Z mamą dzieliłam się na bieżąco - zamawiamy zawsze razem i każda inną roślinkę i potem robimy machniom
dzięki temu mamy już trochę fajnych chwaściorków
I też skusiłam się na kilka hortensji bukietowych - dokładnie mam 4
Kochana na stronie północnej to można zrobić cudną rabatkę z roślin cieniolubnych i host i żurawek
Ja będę miała taką rabatkę z przodu działki bo ta część jest zacieniona przez większe drzewka i planuję na niej właśnie hosty, żurawki, serduszki, brunnery i kilka innych roślinek które w cieniu będą dobrze sobie radzić
Już nie mogę się doczekać twporzenia rabatek ale najpierw jeszcze większe prace budowlane
A mogę prosić o jakąś foteczkę Twoich hojek
masz śliczne okazy i lubię się na nie gapić 
Kochana na stronie północnej to można zrobić cudną rabatkę z roślin cieniolubnych i host i żurawek
Już nie mogę się doczekać twporzenia rabatek ale najpierw jeszcze większe prace budowlane
A mogę prosić o jakąś foteczkę Twoich hojek
- Anetta
- 1000p

Spora działeczka i sporo pracy Cię czeka wiosną jak tak. Ale za to jakiej fajnej pracy!
Ja już też nie mogę się doczekać bo to sama przyjemność przecież tworzyć taki ogród.
Fajnie masz z mamą. Ja nie mam zbytnio z kim zamawiać i wymieniać się w ten sposób, moja mama ma za dużo wydatków żeby cokolwiek na ogród przeznaczyć, reszta rodzeństwa młoda jeszcze, znajomi w blokach mieszkają, jestem zdana sama na siebie. Ale nie narzekam już bo radzę sobie
już mam z 50 odmian roślin a ogródek dopiero dwa miesiące ma.
Na wiosnę wybieram się do gościa niedaleko( ok.25km) który ma duży wybór żurawek i host właśnie, spore kępy ale po 10zł, nie wiem czy to dobra cena ale nie ma to jak zobaczyć na oczy te ich piękne listeczki i wybrać najpiękniejsze.
Hojki to ja już chyba wszystkie obfociłam, wymyślę cosik innego
Ja już też nie mogę się doczekać bo to sama przyjemność przecież tworzyć taki ogród.
Fajnie masz z mamą. Ja nie mam zbytnio z kim zamawiać i wymieniać się w ten sposób, moja mama ma za dużo wydatków żeby cokolwiek na ogród przeznaczyć, reszta rodzeństwa młoda jeszcze, znajomi w blokach mieszkają, jestem zdana sama na siebie. Ale nie narzekam już bo radzę sobie
Na wiosnę wybieram się do gościa niedaleko( ok.25km) który ma duży wybór żurawek i host właśnie, spore kępy ale po 10zł, nie wiem czy to dobra cena ale nie ma to jak zobaczyć na oczy te ich piękne listeczki i wybrać najpiękniejsze.
Hojki to ja już chyba wszystkie obfociłam, wymyślę cosik innego
- Niunia1981

Anetko my robimy zakupy u Igi (Iga23 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=37453 )
na wiosnę robi spotkanie u siebie połączone z zakupami host i żurawek właśnie
było już takie dwa razy i mówię ci świetna zabawa, spotkamy się w gronie kujawiaków
szczerze polecam nie tylko dla zakupów ale też dla towarzystwa
Iga mieszka w Solcu kujawskim, to kawałek od ciebie
ale może raz się skusisz 
Iga mieszka w Solcu kujawskim, to kawałek od ciebie
- Anetta
- 1000p

Moniś i Ty też kusisz
, na szczęście Solec daleko a ja mam 3 miesiące prawo jazdy więc nie odważę się.
Dziś zdjęcia roślinek pt. "białym malowane" czyli variegatki i inne takie.
hoja bella variegata

ceropegia variegata
epipremnum Marble Queen
epipremnum n'joy
fiołek Senk's Vespa Verde

fitonia
kerii variegata
opuncja variegata

skrzydłokwiat Geminni
aichryson variegata

fikus Benjamin Fantasy
hibiskus variegata

(znów nie ustawiłam daty w aparacie)
Dziś zdjęcia roślinek pt. "białym malowane" czyli variegatki i inne takie.
hoja bella variegata

ceropegia variegata
epipremnum Marble Queen
epipremnum n'joy
fiołek Senk's Vespa Verde

fitonia
kerii variegata
opuncja variegata

skrzydłokwiat Geminni
aichryson variegata

fikus Benjamin Fantasy
hibiskus variegata

(znów nie ustawiłam daty w aparacie)
- Niunia1981

O ja
ale dałaś po oczach
Piękne wariegatki ale hibiskus, fiołek i kerri najładniejsze
PS To do wiosny popraktykujesz jazdę i prawko będzie już 9 miesięcy bo spotkanie pewno będzie koło czerwca

PS To do wiosny popraktykujesz jazdę i prawko będzie już 9 miesięcy bo spotkanie pewno będzie koło czerwca
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Prześliczne Variegatki
Chyba Hibiskus z ostatniej fotki zauroczył mnie najbardziej
Jak ja lubię takie malowane listki
Jak ja lubię takie malowane listki
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Ale cudne variegatki
Gratuluję piękności 
- Anetta
- 1000p

Moniś hibiskusa i fiołka mogę Ci ukorzenić do wiosny
Eluś ja wiem że Ty lubisz bo Twoje aglomeny, dracenki i peperomki to dopiero mają wzory, moje roślinki przy nich to nic specjalnego
Dzięki Izuś
Eluś ja wiem że Ty lubisz bo Twoje aglomeny, dracenki i peperomki to dopiero mają wzory, moje roślinki przy nich to nic specjalnego
Dzięki Izuś
- Niunia1981

Dziękuję kochana
, fiołeczka bardzo chętnie a za hibka dziękuję bo chyba mam takiego tylko mój to na razie 1/10 twojego
Chociaz w sumie co dwa hibki to nie jeden nie
A niech będzie bo cudny jest, jak jeden padnie w zimie to drugi będzie w zapasie