Moje storczyki-Mariusz3357
- Magdalenka88
- 100p

- Od: 12 maja 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Moje storczyki-Mariusz3357
Białe to jednak są białe
Piękne! Sama mam takiego i nie mogę się doczekać, kiedy zakwitnie
Gratuluję tylu pędzików 
heh, wiem, że to zbieg okoliczności, ale u nas też najobficiej kwitną białe z czerwoną warżką (a może to nie przypadek...)
za to mój rekordzista kwitnie od sierpnia... już nawet go nie nawoziłem, żeby odpoczął, a ten skubaniec znowy obsypał pąkami na starych pędach i właśnie puszcza następnego...
no niech już idzie spać!
PS. to chyba znaczy, że go szczerze oferowałem mamuśce na imieniny
za to mój rekordzista kwitnie od sierpnia... już nawet go nie nawoziłem, żeby odpoczął, a ten skubaniec znowy obsypał pąkami na starych pędach i właśnie puszcza następnego...
no niech już idzie spać!
PS. to chyba znaczy, że go szczerze oferowałem mamuśce na imieniny
- Mariusz3357
- 1000p

- Od: 10 paź 2011, o 16:43
Piękna prawda???Taka Ascocenda mi sie marzy!!!Jest u mnie w obi,czekam na przecene i mam nadzieje że nikt jej nie kupi ode mnie z okolic!!!

Pozdrawiam Mariusz3357
- duju
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękny kolor tej vandy,oby była twoja
Najbardziej zauroczył mnie obficie kwitnący białasek 
Pozdrawiam - Justyna
w łapaniu promocji na tą śliczną vandę. A w jakiej cenie jest teraz?- Mariusz3357
- 1000p

Justynko mam nadzieje że będzie chociaż jedna z tych dwóch u mnie w domku...Jutro jade do obi,może przecenili vandy albo phal to może moja mama coś kupi bo też sie w nich zakochała i kupuje po 2 naraz.
Dzięki za odwiedzinki...Białasek jest śliczny i robi wielkie wrażenie na żywo,z trudem się mieści na parapecie...Zapraszam częściej oczywiście 
Pozdrawiam Mariusz3357
Mariusz a jak trzymasz vandy? w podłożu jak falka czy luzem? pytam, bo może i ja się skuszę na jakąś ładną "V" i zbieram opinie jak łatwiej hodować 
- Mariusz3357
- 1000p

rosarita wielkie dzięki.Vanda jest śliczna.Aktualna cena to 139zł więc troche sporo.Mam nadzieje że stanieją...
furious-moja Vanda wisi na zawieszce na klamce od okna z wiszącymi korzeniami które zwisają do wazonu.Gdy Vanda siedziała w wazonie nadłamały jej sie troche korzenie i postanowiłem że będzie tak wisiała jak napisałem wcześniej.Warto kupić Vande bo jak kwitnie to jest wspaniały widok,nawet gdy jest sama zielenina ciekawie wygląda z gołymi korzeniami w wazonie
Zachęcam do zakupu bo warto.Ja już sie zastanawiam nad następną tym razem Ascocende

furious-moja Vanda wisi na zawieszce na klamce od okna z wiszącymi korzeniami które zwisają do wazonu.Gdy Vanda siedziała w wazonie nadłamały jej sie troche korzenie i postanowiłem że będzie tak wisiała jak napisałem wcześniej.Warto kupić Vande bo jak kwitnie to jest wspaniały widok,nawet gdy jest sama zielenina ciekawie wygląda z gołymi korzeniami w wazonie
Pozdrawiam Mariusz3357
jeden minus. za dorodna V można mieć 2-3 P 
- Mariusz3357
- 1000p

Też fakt,ale warto kupić coś mniej oklepanego żeby zwracało uwage np.sąsiadów...

Pozdrawiam Mariusz3357
a o to chodzi
mi nikt nie zagląda przez okno, 4te piętro
musze przemyśleć vande, ostatnio w jednym tygodniu wpadły mi 2 nowe (ten biedronkowy to woskowiec) więc już na serio drą się w domu, że "nie ma miejsca"
a jeszcze 3 odpoczywają + jeden zaraz ruszy... chyba sobie na głowie postawię
mi nikt nie zagląda przez okno, 4te piętro
musze przemyśleć vande, ostatnio w jednym tygodniu wpadły mi 2 nowe (ten biedronkowy to woskowiec) więc już na serio drą się w domu, że "nie ma miejsca"
a jeszcze 3 odpoczywają + jeden zaraz ruszy... chyba sobie na głowie postawię
- Mariusz3357
- 1000p

Może i nie zaglądają ale widać coś tam ciekawego...
U mnie też ostatnio sporo przybyło(ok.5)A vande trzeba mieć w swojej kolekcji bo jest cudowna,mi sie od razu bardzo podobała ale nie byłem przekonany czy sobie z nią poradze a tu kilka nowych korzonków wychodzi a jak będe miał tą woskową z obi to będe w 7 niebie

Pozdrawiam Mariusz3357
- misiaczek437
- 200p

- Od: 30 mar 2012, o 18:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam
śliczne masz storczyki i powodzenia w uprawie.
A TE storczyki w obi no cudne jak bym była w nim to pewnie wyszła bym z kilkoma:) pozdrawiam:)
śliczne masz storczyki i powodzenia w uprawie.
A TE storczyki w obi no cudne jak bym była w nim to pewnie wyszła bym z kilkoma:) pozdrawiam:)
"Są dwie drogi, aby przeżyć życie. Jedna to żyć tak, jakby nic nie było cudem. Druga to żyć tak, jakby cudem było wszystko." A. Einstein
Pozdrowionka ;) // Mariola
Mój Wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=54448" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrowionka ;) // Mariola
Mój Wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=54448" onclick="window.open(this.href);return false;
Gratuluję pędów i listków 
- Mariusz3357
- 1000p

misiaczek437-dzięki za odwiedzinki...Wpadnij do mojego obi i wyjdz z pełnymi recami storczyków.
aventia-dzięki za odwiedzinki i za gratulacje
Zapraszam częściej,Pozdrawiam Mariusz3357
aventia-dzięki za odwiedzinki i za gratulacje
Zapraszam częściej,Pozdrawiam Mariusz3357
Pozdrawiam Mariusz3357