mniodkowa nie dbam o nią zbytnio , podlewam ją tylko raz na tydzień,czasami dodam zwykłego nawozu uniwersalnego, ale często ją ciacham i dzięki temu tak się rozkrzewia i to ostro ją przycinam, bo u mnie nie ma miejsca na zwisające kwiaty.Zauważyłam też ,że służy jej wakacjowanie na balkonie wtedy ma największe przyrosty!Stałego miejsca nie ma, stała już w rożnych możliwych miejscach. Kwitnie mi nieustannie od 3 lat raz mniej obficiej a nieraz ma dość sporo kwiatów
Mój start :)
Re: Mój start :)
Lidka lmwtak sobie kombinuje i czasami coś z tego wyjdzie
mniodkowa nie dbam o nią zbytnio , podlewam ją tylko raz na tydzień,czasami dodam zwykłego nawozu uniwersalnego, ale często ją ciacham i dzięki temu tak się rozkrzewia i to ostro ją przycinam, bo u mnie nie ma miejsca na zwisające kwiaty.Zauważyłam też ,że służy jej wakacjowanie na balkonie wtedy ma największe przyrosty!Stałego miejsca nie ma, stała już w rożnych możliwych miejscach. Kwitnie mi nieustannie od 3 lat raz mniej obficiej a nieraz ma dość sporo kwiatów
- mniodkowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
no zobacz moja taka złośnica, nie sterczy a zwisa, przycięłam ją dopiero na tą wiosnę bo jakoś nieświadoma byłam, że taki zabieg trzeba robić
ale ona nadal niewdzięcznica stoi... coś tam puściła z liści.. coś ususzyła.. chyba tak 1:1
a o kwiatach mowy nie ma, choć też czasem takiego nawozu podleję, zdjęłam ze słońca, choć w twarz go i tak nie miała... ech
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
bardzo ładnie się prezentuje pomarańczowy parapet
papryczka wygląda jak sztuczna, a _aeschynantus_ wymiata po prostu z tym jednym kwitnącym kwiatuszkiem
Uroczo 
- Wiktoria_W

- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nagarbia wspaniale kwitnie
- i piszesz, że tak bez przerwy od trzech lat? Musicie się bardzo lubić
.
Zestawienie pomarańczowych bardzo gustowne i trafione w dziesiątkę
.
Zestawienie pomarańczowych bardzo gustowne i trafione w dziesiątkę
-
Lidka lmw
- 1000p

- Od: 23 sie 2011, o 13:47
Pięknie kombinujesz KWITNĄCO !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
nowiko, fajne te kwiatuszki rybki
Nie znam tej roślinki, ale mi się podoba. Szkoda, że bywa kapryśna, jak pisze mniodkowa
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Jagoda, ona chyba tylko u mnie taka kapryśna
w każdego pięknie rośnie i pięknie kwitnie a moja ma FOCHA
nawet podcięte szczepki postawiłam w innym pokoju dla porównania warunków, byłam pewna, że będzie lepiej rosła a tu du*a, efekty takie same, no, z tą różnicą, że młoda nie ususzyła jeszcze nic
ale nie rośnie prawie wcale!
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
mniodkowa czasem tak bywa żę nasze kwiaty choć łatwe w uprawie wcale nie chcą z nami współpracować, ale trzymam za Twoją kciuki
lulka Lidka lmw dzięki
Wiktoria_W poważnie kwitnie nom stop raz bardziej obficie a raz mniej
rapunzel nagrabia wydaje sie bardzo łatwym kwiatem piszę to z obserwacji bo mam ją ja , moja mama i siostra też ma, i jakoś sobie rośnie bez większych problemów.
A ja dzisiaj na hibiskusie dojrzałam na jednym pączku mszyce
od razu do sklepu poleciałam po preparat co by się tego nie naplęgło i jutro z rana będę pryskać !
lulka Lidka lmw dzięki
Wiktoria_W poważnie kwitnie nom stop raz bardziej obficie a raz mniej
rapunzel nagrabia wydaje sie bardzo łatwym kwiatem piszę to z obserwacji bo mam ją ja , moja mama i siostra też ma, i jakoś sobie rośnie bez większych problemów.
A ja dzisiaj na hibiskusie dojrzałam na jednym pączku mszyce
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Chyba mączliki gorsze do mszyc, zwłaszcza że nękają mnie w tym roku od dobrych dwóch miesięcy, a mszyc nie miałam od lat na balkonie. Może one lubią słońce?
Udanej walki z paskudami życzę
A o nagrabii poczytam skoro taka bezproblemowa
Udanej walki z paskudami życzę
A o nagrabii poczytam skoro taka bezproblemowa
- nuta23
- 1000p

- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
_aeschynantus_ i Nagarbia pięknie Tobie kwitną. Ja się z nimi dogadać nie mogę i z kilku egzemplarzy jednego jak i drugiego został mi jeden _aeschynantus_ który jakimś cudem jeszcze żyje.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Mi z Nagarbią też jakoś słabo idzie.
Jak mnie będzie dalej tak denerwowac to się wiosną pożegnamy. 
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
-
Magic83
- 1000p

- Od: 19 wrz 2011, o 14:34
Chociaż u Ciebie ładnie kolorowo, bo za oknem to naprawdę szaro i ponuro... Gratuluję kwitnień 
Pięknie. Wszystkim kwitną grudniki tylko nie mnie:( Kalanchoe piękne ,a ten ostatni to hibiskusik?
-
Magic83
- 1000p

- Od: 19 wrz 2011, o 14:34
Mnie też grudniczki nie kwitną
, a u mojej mamy na wszystkich trzech rano pączki widziałam...