Ogród zwkwiat
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród zwkwiat
Zosiu bardzo mi się podoba pomnik ku czci Twoich narodzin. Świetny pomysł z tym skalniakiem, bo pewnie inne rośliny nie chciałyby tam rosnąć. Jesień też jest ładna i ślicznie ją pokazałaś. 

Witam Odwiedziłam Twój ogród i jestem pełna podziwu. Jest piękny,kawał dobrej roboty wykonaliście. Życzę takiego zapału na długie lata.
Pozdrawiam Hania
Mój ogródek
Mój ogródek
- evikc
- 500p
- Od: 18 lis 2010, o 00:22
Zosiu nie wygląda mi to na jakąś chorobę, zostaw zobaczymy jak będzie ten liliowiec rósł wiosną. Obsyp go dobrze trocinami na zimę, bo jakiś mały aby dobrze przezimował. 

- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo, no właśnie jakoś dziwnie rośnie. Zostawię zobaczymy co z nim będzie.
Haniu, zapału nam nie brak, oby tylko zdrowie dopisało, dzięki za wizytę,
Maju, też myśleliśmy, że tam nic nie urośnie, a tu niespodzianka. Najpierw posadziłam po obu stronach płożący jałowiec - rośnie, następnie za jałowcami posadziłam róże pnącą, taką drobnokwiatową różową, którą przywiozłam z Dąbrowy Górniczej z działki - rośnie, choć w innym miejscu nie chciała i ciągle łapała mączniaka. Tutaj mączniak ją nie zaczepia.
Z tym pomnikiem to żarty mojego męża. Taki dowcipniś.
Jeszcze kilka jesiennych zdjęć;

Tulipanowiec już barwi liście na żółto, obok Katalpa jeszcze trzyma zielone liście.

Ale winobluszcz czerwienieje ze złości, że zbliża się zima;

Haniu, zapału nam nie brak, oby tylko zdrowie dopisało, dzięki za wizytę,
Maju, też myśleliśmy, że tam nic nie urośnie, a tu niespodzianka. Najpierw posadziłam po obu stronach płożący jałowiec - rośnie, następnie za jałowcami posadziłam róże pnącą, taką drobnokwiatową różową, którą przywiozłam z Dąbrowy Górniczej z działki - rośnie, choć w innym miejscu nie chciała i ciągle łapała mączniaka. Tutaj mączniak ją nie zaczepia.
Z tym pomnikiem to żarty mojego męża. Taki dowcipniś.
Jeszcze kilka jesiennych zdjęć;

Tulipanowiec już barwi liście na żółto, obok Katalpa jeszcze trzyma zielone liście.

Ale winobluszcz czerwienieje ze złości, że zbliża się zima;

- evikc
- 500p
- Od: 18 lis 2010, o 00:22
On może być osłabiony po posadzeniu dlatego nie wykształca prawidłowo liści, na wiosnę nieco go zasil (ale nie za dużo) nawozem wieloskładnikowym.
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Nie wiem z której strony wieją wiatry przy okazałym żywotniku wschodnim, ale być może rozebrana chatka była dla niego osłoną przed wiatrem zimą? Na pierwszym z jesiennych zdjęć jest dereń o kolorowych liściach. Zosiu jaka to odmiana?
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13

a jak zrobiłaś takie śliczne krawężniki????

Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Oczko/jeziorko bardzo ładne
Pokaż wiecej zdjęć, proszę.

Pokaż wiecej zdjęć, proszę.
-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Zosiu!
Jak to dobrze mieć fotki z tego co się dokonało,bo dopiero z perspektywy czasu można to ocenić i zobaczyć.Na pewno włożyliście z mężem dużo trudu i kasy aby uzyskać to co widzę.pozostaje mi tylko złożyć szczere gratulacje.
Pozdrowienia Edward
Jak to dobrze mieć fotki z tego co się dokonało,bo dopiero z perspektywy czasu można to ocenić i zobaczyć.Na pewno włożyliście z mężem dużo trudu i kasy aby uzyskać to co widzę.pozostaje mi tylko złożyć szczere gratulacje.
Pozdrowienia Edward

- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Ewo, tak zrobię.
Olu, wiatry wieją z pomiędzy budynków w kierunku na żywotnika, do tego jest pod koroną lipy i doskonale daje sobie radę.
Na pierwszym z jesiennych zdjęć, myślę, że chodzi Ci o liście białozielone - to nie jest dereń, to krzewuszka odm. Variegata o bladoróżowych kwiatach.
Patkaza, Dzięki za uznanie, krawężniki prosta sprawa, mały szaluneczek, gotowy sypki beton w workach /do kupienia w sklepach/ + woda, po zmieszaniu i wylaniu po jakiejś pół godzinie własnoręcznie wkładałam kamyczki / z rzeki jest obok/ i dociskałam dopasowaną deseczką.
Łano, proszę bardzo;

Edwardzie, dobrze że córka kupiła urządzenie skanujące, dzięki temu udało się przenieść te zdjęcia do komputera, bo zdjęcia kiedyś były na kliszach i papierze. Dzięki za uznanie.
Olu, wiatry wieją z pomiędzy budynków w kierunku na żywotnika, do tego jest pod koroną lipy i doskonale daje sobie radę.
Na pierwszym z jesiennych zdjęć, myślę, że chodzi Ci o liście białozielone - to nie jest dereń, to krzewuszka odm. Variegata o bladoróżowych kwiatach.
Patkaza, Dzięki za uznanie, krawężniki prosta sprawa, mały szaluneczek, gotowy sypki beton w workach /do kupienia w sklepach/ + woda, po zmieszaniu i wylaniu po jakiejś pół godzinie własnoręcznie wkładałam kamyczki / z rzeki jest obok/ i dociskałam dopasowaną deseczką.
Łano, proszę bardzo;

Edwardzie, dobrze że córka kupiła urządzenie skanujące, dzięki temu udało się przenieść te zdjęcia do komputera, bo zdjęcia kiedyś były na kliszach i papierze. Dzięki za uznanie.
- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:

Bardzo urocze miejsce ,zainspirowałaś mnie do zrobienia u mnie ładnego oczka

.Miałam małe ale piski tak je często odwiedzały ,że gruba folie przebiły i raczej szpeci a nie zdobi

Piękne to oczko. Aż dech zaparło szczególnie u osoby, która dopiero od kilku dni ma prawdziwie swoją działeczkę.
-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ładny ten Twój stawik
Ile ma powierzchni i jaką głębokość. Na zdjęciach wygląda na dość duży.
Jak sobie radzisz jesienią z liśćmi
widziałem na oczkiem wierzbę, a to drzewo śmieci jak żadne inne.

Jak sobie radzisz jesienią z liśćmi

Nooo oczko piekne! Właśnie takie klimaty bardzo lubię 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zosiu jeziorko przepiękna, naturalne i wspaniałe. Prawdziwa radość mieć takie cudo u siebie