Śliczny szczawik, wiosna jak nic
Moja domowa zielenina
Re: Moja domowa zielenina
Szybciutkie te rosiczki
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
Koniecznie muszę pochwalić się nowościami. Wczoraj zakupiłam takiego oto cudownego pluszaka
Co prawda marzyła mi cię crassula rogersii, ale ten też jest super. Miał plakietkę z nazwą cotyledon ladysmithiens, z tego co widziałam w internecie, to poprawna nazwa. Zapłaciłam 14 zł, ale moim zdaniem to nie drogo, bo w doniczce doliczyłam się pięciu roślinek
Jeśli ktoś ma doświadczenia z tą roślinką to proszę o jakieś wskazówki co do uprawy.

A tutaj taka pokrzywka, od cioci dostałam, wczoraj już z korzonkami wsadziłam do doniczki.

A tutaj taka pokrzywka, od cioci dostałam, wczoraj już z korzonkami wsadziłam do doniczki.

- meandrzejew
- 500p

- Od: 28 sie 2011, o 08:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękna pokrzywka. Ostatnio szaleję na ich punkcie i tylko czekam wiosny, coby pobuszować w zbiorach babcinych. Mam nadzieję, że się jakaś maleńka szczepeczka uchroniła dla mnie 
- Wiktoria_W
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nowy nabytek śliczny - gęsty i super rozrośnięty
. A te listeczki... nic, tylko głaskać
.
Koleus jak na warunki zimowe bajecznie wybarwiony; na pewno wyrośnie z niego piękna roślina
.
Koleus jak na warunki zimowe bajecznie wybarwiony; na pewno wyrośnie z niego piękna roślina
- mmaryla

- Od: 23 lut 2011, o 13:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dominiko, urocza ta Twoja nowa roślinka, nie miałam jeszcze z nią styczności.Ale zaskoczyłaś bardzo milo kwitnącym szczawikiem, uwielbiam te delikatne dzwoneczki
moja na razie szaleje z listkami. No i jeszcze pięknie wyrośniete rosiczki, jesteś niesamowita że udało Ci się je wyhodować
Pięknie wyglądają z tymi swoimi perełkami, super roślinki 
- Monik27
- 500p

- Od: 23 sty 2012, o 08:55
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Dominiko niezłe kwiatuszki masz, moja rosiczka ostro łowi muszki, trochę pokrzywek też mam w mojej kolekcji, właśnie je ukorzeniam 
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Sukulent z włoskami mi się podoba i nowość - pokrzywka ;)
- mika181
- 500p

- Od: 7 wrz 2011, o 19:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nowości nie znam, a rosiczki i szczawik pięknie poczuły wiosne 
Tak dawno mnie to nie było, ale ostatnio mam tyle rzeczy w szkole do zrobienia, że nie wiem w co najpierw ręce włożyć
Poza tym komputer mi się popsuł i mam w serwisie, na szczęście dostałam laptopa od chłopaka. Przyszłam na chwilę, żeby się podzielić z wami nowiną, a mianowicie mój dzbanecznik będzie miał dzbanki
Tak strasznie się cieszę, już straciłam nadzieję, że cokolwiek z niego będzie, a gdy już nawet go nie zraszałam i odpuściłam sobie to on mi taką niespodziankę zrobił
Na początku myślałam, że mi się tylko wydaje i że to uschnie i będzie tak jak na pozostałych liściach. Chciałam dokładnie wam pokazać jak robi się ten dzbanek, ale nie wychodzi mi i na zdjęciu makro ciągle się rozmazuje. Zrobiłam komórką, ale nie potrafię przesłać zdjęcia z telefonu na ten komputer
Więc będzie tak w całości
po lewej widać grubaska
Tam gdzie są te pozostałe dwa długie czerwone wąsy spodziewam się kolejnych dzbanków, po prawej stronie już też zaczyna się coś dziać.

A tutaj malutkie fiołeczki, może trochę za wcześnie na rozdzielanie, ale ja już nie mogłam się powstrzymać.

A tutaj malutkie fiołeczki, może trochę za wcześnie na rozdzielanie, ale ja już nie mogłam się powstrzymać.

- mmaryla

- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Rozsady fiołków dorodne, a dzbanacznik cudeńko, super tak podglądać jak się zawiazują i rozrastają jego dzbanki 
http://img221.imageshack.us/img221/2428 ... 7oakbk.jpg ale cudny ten pluszak 
- Wiktoria_W

- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gratuluję dzbanków
. W końcu się doczekałaś
. Ale fajnie
.
Poza tym już trzecie liczi z kolei nie przetrwało u mnie zimy
No i jeszcze mój szczawik. Coś się dzieje z listkami, czy to może być poparzenie słoneczne? Przestawiłam dalej od okna i zobaczymy, czy przejdzie.

-
martucham1
- 500p

- Od: 20 mar 2012, o 14:06
Gratuluję dzbanuszków. Rosiczka przecudna też taką chcę